Gazze'de misket bombası şüphesi!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Gazze'de misket bombası şüphesi!

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 04, 2009 17:58

İsrail'in Gazze'ye yaptığı harekatta insanları dehşete düşüren nokta Gazze üzerinde patlayan bombalar oldu.

Bugün bir alışveriş merkezi bombalandı, Hamas 2 İsrail askerinin rehin alındığını duyururken, İsrail de 2 Hamas liderinin öldürüldüğünü duyurdu.

Uçaklardan atılan bombalar, hava fişek gibi saçılıyor ve düşerken çok geniş bir alana yayılıyor. İşte bu görüntüler "acaba İsrail harekatta kullanılması yasak olan misket bombaları mı kullanıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Resim

Bölgeden bu fotoğrafları geçen Reuters ajansı, bunlara "bomba" ya da "füze" demiyor bunun yerine "weapons system" yani "silah sistemleri" terimini kullanıyor. İsrail'in kullandığı silahlar hakkında ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.



Resim





Gazze'de insanlık ölüyor

İsrail, Gazze'de düzenlediği hava ve kara operasyonlarıyla bölgede taş üstünde taş bırakmıyor. Filistinli sağlık yetkililerine göre, kara operasyonunun başladığı dün akşamdan bu yana Gazze Şeridi'nde çatışmalarda ve bombardımanlarda ölenlerin sayısı, 3'ü Hamas militanı, 20'si sivil olmak üzere toplam 23'ü buldu, yaralıların sayısı da 140'a yaklaştı.

Gazze'de yayın yapan Hamas'ın El Aksa radyosuna, çatışmaların sürdüğü Gazze'nin Zeytun mahallesinden sabah saatlerinde bağlanan bir kadın, ağlayarak, "Pencereden baktım... Cesetler sokaklarda..." dedi. Çok korktuğunu, tir tir titrediğini anlatan kadın, etraflarındaki evlerin bombardımanda isabet aldığını da belirtti.

Gazze kentinin Tuffah ve Zeytun mahallelerinde sabah saatlerinde İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında çatışmaların olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'nın El Hatra (kuzey batısı) bölgesinde de çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

İsrail tanklarının bölgeyi yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde ordunun esas amacının, Gazze ile güney ve kuzey bölgeleri arasında bağlantıları keserek, bölgeyi iki kesime ayırmak olduğu ifade ediliyor. Bu doğrultuda, Gazze Şeridi'ni boydan boya kesen ve güneyi Gazze'ye ve diğer yörelere bağlayan Selahhaddin Caddesi'ni kontrolü altına aldığı öne sürülüyor.

Böylece, güneyden silah nakliyatının engellenmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

Nitekim El Aksa radyosu da Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus'takilerin Gazze'ye ulaşamadıklarını duyurdu. Radyo, yayınlarında sık sık çağrılar yaparak, halka "Dualarınızı eksik etmeyin. Hepimiz tek olalım" diyerek, birlik mesajları veriyor.

OLMERT: KARA HAREKATI KAÇINILMAZDI

Öten yandan İsrail Başbakanı Ehud Olmert yaptığı açıklamada Gazze'de kara harekatının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Olmert, alışılmışın aksine, Kudüs yerine Tel Aviv'de Savunma Bakanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının açılışındaki konuşmasında, "Aylardır, geniş kapsamlı bir harekattan kaçınabileceğimiz umuduyla ateşkese bir şans tanımaya çalışıyorduk ama umutlarımız boşa çıktı" dedi.

ŞEHİR MERKEZİNE SALDIRI

İsrail'in dün gece başlattığı kara harekatı Gazze'yi savaş alanına çevirdi. Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin bugün sabah saatlerinde Gazze'nin merkezindeki bir alışveriş merkezine saldırı düzenlediğini ve çok sayıda ölü olduğunu bildirdi.

Resim

MİSKET BOMBASI ŞÜPHESİ

İsrail savaş uçakları Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor. Havada konfeti gibi saçılan bombalar ise, İsrail'in misket bombası kullanma olasılığını akla getiriyor.

Salkım bombası olarak da adlandırılan misket bombası, “bomba içinde bomba” olarak biliniyor.

İsrailli askeri yorumcular ise harekata katılan asker ve tank sayısı ile şimdiye kadar yürütülen operasyonlar doğrultusunda yaptıkları değerlendirmede, bunun çok geniş çaplı bir işgal harekatı değil, sadece birkaç noktada yürütülen bir kara operasyonu olduğu görüşünü ifade ediyorlar.

İsrail basınına göre halen Gazze Şeridi'nin içlerinde on binlerce asker bulunuyor. Haaretz gazetesi, bu sayıyı 10 bin dolayında olarak verdi.

Piyadelerin, zırhlı ve istihkam birliklerinin yer aldığı kara harekatına Gazze Tümen Komutanı Tuğgeneral Eyal Eisenberg komuta ediyor. Aynı komutanın, Güney Lübnan'da Hizbullah'la savaş sırasında da bir tümenin komutanlığını yaptığı hatırlatılıyor.

Öte yandan, Hamas'a bağlı yayın yapan El Aksa Televizyonu, İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarının 2 İsrail askerini ele geçirdiğini iddia etti. Ancak bu iddia, İsrail ordu sözcülüğü tarafından hemen yalanlandı.

GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLARIN GEÇİŞİ DURDURULDU

Bu arada Gazze Şeridi'ne son bir haftadır Kerem Şalom geçişinden sağlanan insani yardımların nakli de durduruldu. Bu kararın, İsrail'in kara saldırısı başlatması nedeniyle Filistinli militanların geçiş noktalarına saldırı düzenleyebileceği ihtimaline karşı alındığı belirtildi.

Gelecek günlerde yapılacak değerlendirmeler doğrultusunda insani yardım naklinin başlatılıp başlatılmamasına karar verilecek.

İsrail ordusu, kara harekatı başlattığı Gazze Şeridi'nde gece boyunca meydana gelen çatışmalarda 2'si ağır toplam 30 askerinin yaralandığını açıkladı.

İsrail ordu sözcülüğünün açıklamasına göre, çatışmalarda bir subay ile bir er ağır yaralanırken, 28 asker de hafif yara aldı.

Ordu, piyadeler, tanklar, istihkamcılar, top desteği ve istihbarat birimlerinin ortaklaşa katıldığı kara harekatının İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklarla, donanmanın desteğinde devam ettiğini bildirirken, çatışmalarda ''onlarca Hamas militanının'' vurulduğu belirtildi.

Ayrıca, uçakların, gece boyunca 45 Hamas hedefini bombaladığı, bunlar arasında tünellerin, silah depolarının ve havan mermisi mevzilerinin bulunduğu kaydedildi.

İsrail hücumbotlarının da Gazze kentindeki Hamas'ın istihbarat merkezine, roket rampalarının bulunduğu yerlere ve Hamas'ın deniz karakollarına saldırı düzenlediği bildirildi.

ASKERİ YASAK BÖLGE ALANI GENİŞLETİLDİ

Öte yandan, düzenlenen kara operasyonu çerçevesinde, İsrail tarafında Gazze Şeridi ile sınırlar boyunca daha önce ilan edilen ''kapalı askeri bölge''nin sınırları genişletildi.

Güney Kuvvetleri Komutanlığının talimatı doğrultusunda, bu bölgede yollar, sivil trafiğe ikinci bir emre kadar kapatılacak; yalnızca bu bölgelerde yaşayanların giriş-çıkışına izin verilecek.



Resim





İsrail'in bombalarında korkunç şüphe

Misket bombası mı kullanılıyor?


Gazze'yi önce havadan bombablayan sonra da Gazze'ye karadan İsrail'in attığı bombalar şüphe uyandırdı.

Uçaklardan atılan bombaların konfeti gibi saçılması ve geniş bir alana akıllara misket bombalarını getirdi.


Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x