Gazze'yi Kurtarmıyor, "Kürdistan"ı Kuruyor / Müyesser YILDIZ

Gazze'yi Kurtarmıyor, "Kürdistan"ı Kuruyor / Müyesser YILDIZ

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Kas 23, 2012 9:30

Gazze'yi Kurtarmıyor, "Kürdistan"ı Kuruyor

Perde önünde Türkiye’de PKK’lıların açlık eylemleri, bu eylemlerin Apo efendinin talimatıyla şimdilik sonlandırılmasının sevinci, dışarıda İsrail’in Gazze’ye saldırması var. Biz bunları seyrederken, perde arkasında bambaşka şeyler oluyor.

Hamas Lideri Meşal’in Erdoğan-Davutoğlu’nun ricası ile Şam’dan çıkıp, Esad karşıtı cephede yer alması... Suriye’nin, Türkiye eliyle istikrarsızlaştırılması... Sınırımıza PKK’lıların yerleşmesi... Bunların tamamı elbette İsrail’e yaradı, yarıyor.

Erdoğan Gazze için yollara döküldü, İsrail’e yine “One minute” çekiyor. İkinci kez seçildiği için düğün-bayram yaptıkları Obama, “İsrail meşru savunma hakkını kullanıyor” diyor. Büyük “ideal” belledikleri AB, İsrail’in arkasında durduğunu açıklıyor. Bu durumda “Usta” gerçekte kimlerle birlikte saf tutmuş oluyor?

Bölgede yaşanan ve yaşanacak her şeyin birinci sebebi, 100 yılın hesabının görülüp, “Kürdistan”ın kurulmasıdır. Birinci parça, AKP iktidarının destek ve himayesinde Barzani tarafından kuruldu.

Barzani’ye kurdurtulan “Kürdistan” sürecini hatırlayın. ABD, Talabani ve Barzani’yi barıştırdı, Öcalan Türkiye’ye teslim edildi. PKK’yı Suriye’den çıkartıp, Irak’ın kuzeyine yerleştirdiler. Beraberinde Saddam’ın altı oyulmaya başlandı. Muhalefetin başına önce Şii liderler, sonra ABD yetiştirmeleri getirildi. “Bunlarla olmuyor” denilerek, ipler tamamen Talabani-Barzani’ye yani “Kürtçülere” teslim edildi.

10 yılın sonunda da “peşmegre ordusu”, petrol sevkiyatı gerekçeleriyle Irak’ın bölünmesi noktasına gelindi. ABD petrol şirketlerinin Barzani bölgesine yerleşmesi, Türkiye’nin PKK hamisi Barzani uğruna Irak merkezi hükümeti ile ilişkileri göz göre bozup, TPAO’nun da Irak’ın kuzeyine gelmesi en nihayet sözüm ona Irak Cumhurbaşkanı olan Talabani’nin Bağdat’ı terkedip, Barzani’ye sığınması bu bölünmenin ilânı değilse, nedir?

Tüm bu açılımları, “Irak’ın kuzeyi bizim arka bahçemizdir” diye yapanlar, birkaç gün önce Barzani’nin petrol bakanı Aşti Havrami’den gelen, “Türkiye arka bahçemiz” açıklamasına acaba ne buyururlar?

İkinci parça yine iktidarın “Esad’a ölüm” politikası sayesinde Suriye’nin kuzeyinde filiz verdi. Suriyeli muhaliflerin başına önce Sünniler getirildi. “Bunlarla olmuyor” denilip, liderliğe bir Hıristiyan oturtuldu. Emin olun yakın zamanda, onun yerine de bir “Kürtçü” atanacaktır.

Biz tam bunları konuşmaya başlamışken, “PKK oraya nasıl yerleşti?” diye soracakken, gözlerimizi Gazze’ye çevirttiler.

-İngiliz-Alman Askerleri Kimi Kimden Koruyacak?-

Suriye’nin kuzeyine yerleşen ve Türkiye’ye saldıran acaba sadece PKK mı, yoksa Barzani peşmergeleri midir?

“Bu da nereden çıktı?” derseniz; Barzani’nin sözde anayasasında peşmergelerin “Kürdistan ordusu” olduğu yazıyor. Dahası bu sözde ordunun, “Kürdistan parlamentosu”nca yurtdışına gönderileceği!..

Barzani, Suriye’nin kuzeyindeki “direnişçilere” silahlı eğitim verdiklerini açıklamıştı. Oraya gidenler neden Barzani paşmergeleri olmasın ki?!..

Ya NATO, Almanya ve İngiltere’den gelen açıklamalar?

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Türkiye’yi savunmak ve korumak için gereken herşeyi yapacaklarını söylüyor...

Almanya, Patriotlarla birlikte Türkiye’ye asker gönderme planları yapıyor. Patriotlar nereye konuşlandırılacak; Başbakan Erdoğan’ın bir vakitler, “Ortadoğu’nun yıldızı olacak” dediği Diyarbakır’a...

Ve İngiltere Genelkurmay Başkanı General David Richards, Suriye savaşının Ürdün, Lübnan, özellikle de NATO üyesi Türkiye’ye yayılmasını önlemek için Suriye sınırlarına İngiliz askerlerinin konuşlandırılmasından söz ediyor...

Hayırdır, hangi dağın kurdu öldü? Türkiye’yi bu kadar sevdiklerini niye hiç anlamadık? Barzani ve PKK saldırıları olurken ve olmaya devam ederken bu NATO, Alman, İngilizler neredeydi?

Çok açık, Suriye “Kürdistanı”nı Türkiye’ye karşı korumak için gelecekler!..

Ama Türk Milleti’nin bunları değil Gazze’yi konuşmasını istiyorlar.

-ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Kırmızı Çizgisi-

Peşmegre kilidinden devam edelim.

Türkiye’nin kırmızı çizgileri bir bir silinirken, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden daha bir iki gün önce Irak Başbakanı Maliki’ye şöyle bir uyarıda bulundu:

“Irak ordusundan, Peşmegreye karşı yürütülecek herhangi bir saldırı Amerika açısından kırmızı çizgidir. Kerkük veya başka bir yerde çıkacak olan savaşta Amerika müdahil olacaktır...”

O Biden ki, daha seçilmeden önce Irak’ın üçe bölünmesini savunan adamdır!..

Ama Türk Milleti’nin bunları değil, Gazze’yi konuşmasını istiyorlar.

-Talabani’den Erdoğan’a Yeni Mesajlar mı?-

15 Kasım Perşembe günü Irak’ın sözüm ona Cumhurbaşkanı Talabani, Barzani’nin Başbakanı Neçirvan Barzani ile buluştu. Buluşmada, Bağdat-Erbil arasındaki sorunlarla, Barzani-Talabani partileri arasındaki “stratejik anlaşma ve Kürtlerin birlik beraberliğinin sağlanması” ele alınmış.

Neçirvan Barzani 1 gün sonra İstanbul’a geldi, Başbakan Erdoğan’la Dolmabahçe Sarayı’nda 2 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmeye sadece Enerji Bakanı Taner Yıldız katıldı.

Muhtemel ki, Barzani petrollerini Akdeniz’e indirmemiz, bu sayede “Kürdistan”ın bağımsızlığının garanti altına alınmasının son ayarları yapılıyor.

Ama acaba Talabani’den başka mesaj da geldi mi? Ne de olsa Erdoğan’ın önüne PKK taleplerini koyan, Apo efendi ile görüşmesi planlanan adam o.

Ne tesadüf; Aynı gün Apo efendinin kardeşi İmralı’ya gönderildi. Cezaevlerindeki eylemin bitirilmesi talimatı alındı.

Sen sağ, iktidar selâmet!..

Lâkin Apo efendinin talimatı içinde bir talimat daha vardı. Şöyle buyurdu “Zerdüşt”:

“Suriye Kürtleri sadece 6 ili ele geçirmekle Suriye’deki sorunu çözemezler. Demokratik özerklik orada bulunan tüm halk ve yapılarla verecekleri ortak mücadele ile kurulabilir.”

Apo efendinin, Suriye Kürtçüleri için bu talimatı verdiği gün, Meclis’teki emir-eri BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Bölgeyi Ankara’dan atanan vali ve kaymakamların yönetmemesi gerektiğini” söylemesi tesadüf olabilir mi?

Hızla ve elbirliğiyle tarihi “Kürdistan uçurumuna” yuvarlanıyoruz!..

Ama Türk Milleti’nin bunları görüp, konuşmasını değil, Gazze’ye bakıp, orası için ağlamasını istiyorlar.

Ağla sevgili milletim, ağla!.. Ama Gazze kadar kendi yurdun için de!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler...

Müyesser YILDIZ, 19 Kasım 2012
na741954@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Müyesser YILDIZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x