Gemiciklerde talim var... | Yılmaz Özdil

Gemiciklerde talim var... | Yılmaz Özdil

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 19, 2007 8:42

Gemiciklerde talim var...

İktidar, dut gibidir.
Kendini hep tepede görür.
Ama ahali bi silkeler...
İllaki düşer.

Bakın, Başbakan çıktı, aniden, "tek başına iktidar olmazsam, çekilirim" dedi.

Niye dedi?

Açtım telefonu... İnsan davranışları konusunda saygın yere sahip, üç profesör ile konuştum.
Ve sordum,
"niye dedi?"

Rica ettiler.
İsimlerini yazmıyorum... Kendilerine tebelleş olunmasından korkuyorlar... Halimiz maalesef bu.
Ortak görüşleri ise, şu...

Bir...
"AKP'ye değil, Tayyip Erdoğan'a oy verin, imajı yaratılıyor. Abdullah Gül bile, bir iki yer hariç, kürsüye çıkarılmıyor. Televizyonlara bakın... MHP adına konuşan çok sayıda kişi var. CHP adına Baykal'dan fazla gördüğümüz insanlar var. Tayyip Erdoğan ise, tek tabanca olarak sunuluyor. Sanki parti yok, sadece bir kişi var, gibi davranılıyor. Dikkat edin, AKP olarak bırakırız demiyor, bırakırım diyor... Çünkü bu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin provası aslında."

İki...
"Erdoğan'ın bu lafı, kararsız seçmenleri etkilemez... Çünkü bir siyasetçinin sonunun ne olacağı kimseyi ilgilendirmez. İnsanlar, kendi sonlarının ne olacağıyla ilgilenir... CHP'ye oy verecek insanları da ilgilendirmez, aksine sevinirler. MHP'ye oy verecek insanları da ilgilendirmez, zaten siz gidin diye MHP'ye oy veriyorlar. Erdoğan'ın durumundan, Genç Parti'ye, Demokrat Parti'ye gönül veren insanlara ne? Hiç etkilemez."
E nedir?

Üç...
"Tayyip Erdoğan, bu açıklamasıyla, AKP'ye oy veren seçmeni hedefliyor... Ama AKP'de ısrar edenleri değil... Geçen seçimde AKP'ye oy verip, umduğunu bulamayan, benden bu kadar, bu sefer başkasına oy vereceğim, diyenleri hedefliyor.
Nasıl yani derseniz...
Geçen seçimde CHP'ye oy verip, bu sefer AKP'ye oy verecek olan yok. Geçen seçimde MHP'ye oy verip, bu seçimde AKP'ye dönecek olan da yok. Ama, geçen seçimde AKP'ye oy verip, bu sefer, diğer partilere, özellikle MHP'ye ve Saadet'e kayan çok... Seçmen, kimsenin demirbaşı değildir... Tayyip Erdoğan, işte bu şiddetli kanamayı durdurmaya çalışıyor..."


Niye dedi?
Bundan dedi.

Çünkü, 95 metrelik harbi gemiye "gemicik" diyor Başbakan ama... Tayfa bavulları topladı, ilk limanda inmeye niyetli.


Yılmaz Özdil, 19.07.07
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x