Geri Dönüşü Olmayan Hata'y

Geri Dönüşü Olmayan Hata'y

İletigönderen omer_yildiz » Sal Ara 11, 2012 21:28

Resim
Eurominority isimli "Devletsiz Uluslar ve Avrupa Ulusal Azınlıkları Derneği" ile Paris’teki Kürt Enstitüsü, yeni bir sözde kürdistan haritası hazırladı.

Haritada sözde kürdistan’ın bir ucu Hatay’ı içine alarak denize açılmakta... Harita incelendiğinde Dörtyol'un konumu oldukça dikkat çekici. Yaklaşık 3 aydır burada sürdürdüğüm araştırmalarım ve gözlemlerim ise bu haritanın amacını zaten açık ve net ortaya koymakta... Haritanın sınırlarını daha yakından inceleyecek olursak; Maraş, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Urmiye, Hakkari tüm Güney Doğu Anadolu, Kerkük, Musul bu sınırlara dahil edilmiş durumda.

(http://www.eurominority.eu/version/eng/ ... alite=1562)

Sınırların özelliği ise dikkat çekici; Sivas ve kuzeyde Erzurum, Erzincan hattına kadar olan bölge Türkiye'nin "maden rezervi" ve "Su Kaynakları" bakımından en zengin bölgesi olması...

New York Times'ta da yer alan bu harita nedense gündemimizde pek yer bulamadı kendisine. Biz patriotları, değişen öğretmenlik sistemini, Muhteşem Yüzyıl'ı, okul kıyafetlerinin serbestisini tartışırken tüm dünya New York Times'ta yayınlanan bu haritayı konuştu.

Gazetede harita ile verilen metinde, 3 bin yıllık tarihi olan Kürtlerin bölgede bağımsız bir devlet kuracağı belirtildi. Haritanın sözde kürdistan ile ilgili bölümünün yazılı açıklamasında Türk ve Amerikan petrol şirketleriyle yapılan enerji anlaşmalarına dikkat çekildi.

Tabi son zamanlarda Türk Hükümeti'nin Barzani ile yakınlaşmasını bu haritadan bağımsız ele almamak gerekiyor.

Son olarak Dörtyol ve Hatay'ın konumu...

Her an büyük olaylara gebe bu bölgemiz önemli bir pozisyonda. Sözde haritanın sınırlarına baktığınız zaman "denize açılan tek kapısının" Dörtyol olduğu açık ve net görülmekte...

Enerji Anlaşmaları, ajanlar, provokatörler, patlayan bombalar, mülteci kampları, elini kolunu sallayarak gezen Suriyeli muhalifler, Doğu ve Güney Doğu'dan akın akın gelen göç etmiş insanlar, açılacak olan onlarca termik santral ve Hidroelektrik Santraller...

Bölge insanı olan bitenden habersiz, dayatılan suni gündemlerle meşgul... Gündem o kadar yoğunki sıralamada Suriye ve Türkiye'nin güneyinin geleceği emin olun son sıralarda.

Bu kadar karamsarlığın ardına güzel haberlerde yok değil... "Muhteşem Yüzyıl" yayından kaldırılıyormuş sanırım bu toplumumuzu bir nebze olsun rahatlatmaya yetecek hatta artacaktır(!)

Ömer YILDIZ

Yazıları Facebook'tan takip etmek için: https://www.facebook.com/omeryildizyazilari2
Kullanıcı küçük betizi
omer_yildiz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 91
Kayıt: Cum Tem 22, 2011 22:33

Şu dizine dön: Ömer YILDIZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x