Gezi Gazı

Gezi Gazı

İletigönderen Erkan Güçiz » Cmt Haz 22, 2013 3:48

Başbakan dedi ki:
CHP milletvekilleri, benim polisime ana avrat küfrediyor. Bunu televizyonlarda izledik. Hepsi arşivlerimizde var. Yeri gelince bunların hepsini paylaşacağız.
Hatta polisimiz, çok kapsamlı ve sistemli bir şiddet hareketi karşısında tarihinde hiç olmadığı derecede demokratik bir tavır sergilemiş, demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir.
Polis şöyle şiddet uyguladı, böyle şiddet uyguladı, şunu yaptı, bunu yaptı.
Dedim ki şiddet uyguladı da ne yaptı? 'E işte biber gazı sıktı' En doğal hakkıdır; sıkar. Açın AB müktesebatını orada göreceksiniz. Laf dinlenlemediği zaman polis bu yetkisini kullanır. Kalkıp da kurşun attı mı, silah kullandı mı; e yok.


Dikkat edin, bizim değil, Başbakanın polisinin “en doğal hakkı olarak” sıktığı gaz kapsüllerini toplayan vatandaşlarımız onları barışçıl kullanımlara sokmuşlar.

Resim

Gazlandığımız zaman bilinçli olalım; bu FB (patlama sesi parlak ışık veren) ve CS (biber gazı) tipi gazların üreticisinin kataloğundan alınan bilgiler sayfanın altında. Her ikisinde de uyarlar var.

CS
Yangına sebep olabilir. Yalnız açık alanda kullanılmalıdır.
Doğrudan kişileri hedef almayın, ağır yaralanma veya ölüme sebep olabilir.
FB
Doğrudan kişileri hedef almayın.


Gezi Parkı olayları ile başlayan ve tüm yurda yayılan protesto gösterilerinde bu gazlar ölçüsüz oranlarda kullanıldığı gibi bu kapsüllerin kişileri hedef alarak atıldığı da binlerce fotoğraf ve video ile kanıtlı.

NATO’nun organize ettiği ve ABD Hava Kuvvetlerinde görevli Dr. Michael R. Murphy tarafından yönetilen 22 Kasım 2007 Ankara toplantısında, “büyüklerimize” anlatmışlar bu gaz işini. Görünen, “üstün zekâlı büyüklerimiz” derslerini çok iyi öğrenmişler.
(Dosya http://www.cso.nato.int/Pubs/rdp.asp?RDP=RTO-EN-HFM-145)

Sunumunda, Dr. Michael R. Murphy diyor ki: “Öldürücü Olmayan Silahların kullanılmasında kararlar, onların hukukî durumu, etik değerleri ve halk kitleleri tarafından kabulü, bu silahların insanlar üzerindeki etkileri hakkında toplanmış bilgilerin ne şekilde anlatıldığına bağlı.
Uluslararası hukuk kuralları kimyasal maddeleri ve lazerleri özellikle savaşçı olmayanların üzerinde kasıtlı olarak kullanılmasını kısıtlıyor.


Ben size Türkçesini söyleyeyim: “İnsanlar üzerindeki ters etkilerini açıklamazsak, kitabına uydurur, istediğimiz gibi kullanırız."

İşte size “GEZİ GAZI”.

Daha sonra, “NATO yönetmeliklerine göre Öldürücü Olmayan Silahların kullanılması halinde yaralanma ve ölümlerin engellenmesinin her zaman mümkün olmadığını” söylüyor Dr. Murphy.

Buradan çıkaracağımız da, halkımızın yaşadıklarının NATO yönetmeliklerine göre çok normal olduğu.

Kendini bir askeri savunma ittifakı olarak tanımlayan NATO’nun asıl amaçlarının ne olduğu da bu sunumlarda ortaya çıkıyor.

Başbakanla ve NATO üyesi bir ülke olmakla ne kadar övünsek azdır.



Resim
Resim
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x