"Gladio"nun Yelken Bezinden Propagandisti : Ahmet Altan

"Gladio"nun Yelken Bezinden Propagandisti : Ahmet Altan

İletigönderen TÜRKK » Pzt Ağu 16, 2010 22:12

"GLADIO"NUN YELKEN BEZİNDEN PROPAGANDİSTİ : Ahmet Altan

Yelken bezinden kalemlerin en omurgasızlarından Ahmet Altan'ın romantik faşizm çizgisinin klişeleri sürüyledir. "Çocuklar ölmesin", "analar ağlamasın" , "demokrasi" ,"barış" şeklinde süregelen bu klişeler George Orwell'in 1984 romanında resmedilen faşist dünyanın tipik "double speak"'leridir.

"Barış için savaş" gibi.

Ahmet Altan bir "double speak" profesyonelidir. Yelken bezinden kalemini, aynen bugün olduğu gibi hep iktidara kiralamış ve faşizmin yolunu romantizm taşları ile döşeyen yazılar kaleme almıştır.

"Double speak"profesyonellerinin en önemli kabiliyeti zıt kavramları eşleştirme ve eşitleyebilme ve bu yolla kavramsal travestiler yaratabilme becerileridir. Toplumlara yönelik psikolojik harp süreçleri sırasında bu tarz "double speak" profesyonelleri" baş köşelere oturtulur ki hakim mevzilerinden insanları propagandaları ile bombalayabilsinler.

Ahmet Altan bugünkü "Büyük İnsanlar" yazısı ile nasıl bir propaganda profesyoneli olduğunu bir kez daha kanıtlıyor ve yelken bezinden kalemi ile çok önemli bir eşleştirmeye imza atıyor.

Öncelikle "sizler büyük insanlarsınız, her biriniz lider gibi davranmalısınız" şeklinde okuyucunun gururunu okşayan Altan daha sonra tarihteki önemli liderleri sayarken Kanuni'yi ; Eyyubi'yi bile hatırlıyor ama nedense Mustafa Kemal'i unutuyor.

Bu yelken bezlerinin "unutması" bile dümenden olduğu için şaşırmak sözkonusu değil. Genelkurmay Başkanlığı makamında oturmuş kasap filolojisi uzmanı Hilmi Özkök'ün bile Harp Akademileri'ndeki liderlik konuşmasında Guggenheim'i bile sayıp Mustafa Kemal'i "unuttuğunu" hatırlayınca, Tayyip Erdoğan'ın "önemli olan boy değil soy" lafına hak vermemek elde değil.

Altan; okuyucunun gurunu okşayıp, Mustafa Kemal'i büyük liderler liginden düşürdükten sonra ; son "ateşkes" kararının alınması için İmralı'ya özel tekne kaldırılması için devreye giren Tayyip Erdoğan'a minnettar olduğunu dile getiriyor.

"O tekne daha önce kaldıırılsa, bugün 3 çocuk daha hayatta olurdu" gibi gözyaşartan romantik satırlarla süslenen bu minnettarlık ifadelerini bir diğeri izliyor

"O kosterle gelen avukatlarla konuşan Apo da bu “ateşkesin” gerçekleşmesini sağladı.

Bunun için de Apo’ya minnettarım.

Bugüne kadar ne olduysa oldu, bundan sonra tek bir çocuğu bile kurtaracak herkese minnettar olurum ben."

Yelken bezinden yazar ; bugüne kadar onbinlerce insanın ve çocuğun ölümünden sorumlu katile, ateşkesi sağlayıp başka çocukların ölmesini engellediği için minnettar olduğunu açıklıyor.

"Double speak" propaganda uzmanı Ahmet Altan, kendisine verilen paraları hakettiğini bir kere daha kanıtlıyor.

Öcalan kod adlı katili "çocuk kurtaran" sıfatı ile taçlandırmak için gerçekten usta bir propagandacı olmak gerekir. Bir bebek katiline "çocuk kurtaran" sıfatını yakıştırabilmek için o bebek katilinden bile daha şerefsiz ve soysuz bir profesyonel olmak gerekir.

Bu yelken bezinden yazar görünümlü propaganda uzmanını hangi servis yetiştirdi veya angaje ettiyse kutlamak lazım.

Öcalan'ı Tayyip Erdoğan'la eş tutmayı biz bile zül sayarız. Biri ; ne kadar muhalif olursak olalım bu ülkenin Başbakanı; diğeri ise "Gladio"'nun has katilidir.

Ama Erdoğan'ı , "sayın" diye hitap ettiği "Öcalan" kod adlı görevli bir katil ile eştutmak ve ikisini de "çocuk kurtaran" sıfatı ile taçlandırmak için ancak yıllardır "Gladio"nun rahle-i tedrisatından geçmiş bir yazar olmak gerekir.

"Gladio"nun propagandacısı Ahmet Altan her geçen gün kendini bir kere daha deşifre etmektedir. "Gladio"nun küresel yayınevleri ve küresel kalemleri ile ilgili belgeler bir gün ortaya çıkınca bu satırlar daha bir anlam kazanacaktır.


AÇIK İSTİHBARAT, 16 Ağustos 2010
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKK
Üye
Üye
 
İletiler: 152
Kayıt: Sal Mar 09, 2010 20:44

Şu dizine dön: ⌨ Ağ'a Takılmışlardan Haberler ⌨

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x