GÖZ GÖRMEZ DİL UTANMAZ

GÖZ GÖRMEZ DİL UTANMAZ

İletigönderen Feza Tiryaki » Pzt Ara 05, 2016 22:23

GÖZ GÖRMEZ DİL UTANMAZ

Önümüze konulan gündemlerle oyalanıp gidiyoruz. Sahnede aynı küresel oyuncular... Göz boyayıcıların işleri güçleri, aynı kuyruklu yalanlarla, aynı saçma sapan sözlerle, iç bayan aynı yüz göz mimikleriyle göz yıldırmak, toplumu sindirmek...

Ah aynanın arkası, algımıza yönelik yapılanlar! Onlara ne aldırıyoruz, ne dönüp, gözümüz gibi sakındığımız güzel ülkemize yapılanlara alıcı gözle bakıyoruz. Bitmeyen bir uyku hali... Bitmeyen dur bakalım n’olacak bekleyişi... Olacakları görmüyoruz, ya da söylemesi acı, olacaklara göz yumuyoruz...

İstenilen şu:

“Kim ne derse desin, Malik Şah kaymak yesin!”

Sırada bölünmemiz var. Yumurta kapıya dayandı. Ulusumuza külah giydirilmek üzere. Göz görüyor.

“Küçük deli, büyük deli, beşikteki başını sallar.”

Küresel çeteyle birlikte bizdeki çete bunu kotaracak. Onların istedikleri kaymak yemek, bizlerin yaptığı yalnızca baş sallamak... Meydan boş, bakın Yunan bize guguk yapıyor. El koyduğu adalarımız, kayalıklar, masadaki satılık vatan Kıbrıs... Sonrası gelecek. Gözleri eskiden beri, denize döküldükleri Akdeniz’de, atıldıkları İstanbul’da, bir zamanlar yuvalandıkları Karadeniz’de... Çeteye bu kadarcık yeter mi? Yunan işin tuzu biberi. Asıl başka bir yoldan bize saldıracaklar. Yoksa o istedikleri şehir devletlerine nasıl dönüşeceğiz? Parça parça edileceğiz ki, istenilen olsun, gözleri doysun... Bu da ancak ülkemizde bir ayrı dil yaratılmakla olacak. Dil yaratıldı mı sorun çözülecek. Bir ayrı dil uydurulacak, uydurulan dille tam gaz yola devam... Bunun için yıllardır çalışılıyor... Son aylarda iyice hızlandılar. Yunan’ı, Amerika’yı, Avrupa’yı bırakın, dünyayı işin içine karıştırdılar. İz mi, belge mi istiyorsunuz? İşte aylardır bilgiağında önünüzde. Hiç mi gözünüze takılmadı? 2009’da devlet televizyonu ve devlet radyosu ile yapılan neydi? Bu günlere ortamı hazırlamak. Son aylarda da bunu küresel biçimde uygulamaya soktular. Göre göre, her Allahın günü okuya okuya alıştınız, kanıksadınız mı gözünüze gözünüze sokulan kazığı?

Göz göre göre devletimizin yapısı bozuluyor, çökertiliyor. Olmayan bir dil uyduruluyor, uydurdukları bu dil olmayan uydurukça da, bilgisayarlar aracılığıyla bize, bilene bilmeyene, ele güne dil diye dayatılıyor. Bir kişi de n’olur “Bu ne lan!” diye efelenseydi, gözünü korkutsaydı çetecilerin, topluca karşı çıkılsaydı bu akıl dışılığa, kuyumuzun kazılmasına, utanmazcasına dayatılan deli saçmasının hesabı sorulsaydı...

Gözü gönlü tok milletiz işin doğrusu... Gözümüzün bebeğine basıyorlar, bana mısın demiyoruz!

Bakınız bilgisayarlarınıza: Önerilen Diller adı altında bir yer sürekli sayfanızda duruyor. Türkiye’den bakıyorsun: Türkçe, Kurdi (Kurmançi), Arapça (Arap harfleriyle), English (US).

Bu bölüm, Türkiye’ye böyle. Bulunduğun yere göre değiştiriyorlar orada sabit duran dil adlarını, örneğin Almanya’daysan, Türkçe yazıyorsan:

Türkçe, Deutsch, English (US), Espanol, Portuques (Brasil).

E... Nereye gitti Kurdiniz? Türkçenin yanına yamayıvermiştiniz?

Ayraç içinde ülke adları yazılır dil tanıtımlarında. İngilizce denilip US yazılıysa Amerikan İngilizcesi. İngiliz İngilizcesinden azıcık söyleyişi farklı. Portekizce dilinin yanında Brezilya yazılıysa Brezilya’da konuşulan Portekizcedir o. Yeni bulup uydurduğunuz Kurdinin yanındaki ayraç içindeki Kurmançi nedir öyleyse? Bir devlet adı mı? Ne?

“Yakışmış kart eşeğe kaşağı!” Ülkemiz sahipsiz kalmış gibi görünüyor ya:

“ Yağma Hasan’ın böreği.” “Kıyametten alâmet!”

Çok gülünçsünüz çok! Çok mu çok zavallısınız! Acınacak durumdasınız! Vikipedi denilen uyduruk küresel sözlük de emrinizdeymiş anlaşılan. Orada açıklamışlar bu salaklığı: Kurdi bir dil grubuymuş da bu Kurmançi de lehçesiymiş. Nasıl ki Türkçenin lehçeleri varmış, bu da aynen öyleymiş.

“Kim kimi öğütledi, Hacı Mustafa sayıkladı!” Bari, “Yalanı oranla söyle!”

Bağışlayın kaba olacak ama bir deyimimizle sorup yanıtlayalım:

“ Kim osurdu? Garip osurdu!”

Sahi, var mı böyle bir ad? Var mı böyle bir şey, neyse bu Kurdi? O ağızlar toplamı birbirini anlıyor mu? Aralarında bir benzerlik var mı? Siz kimi kandırıyorsunuz? Çok mu aptal görünüyor gözünüze Türk ulusu?

Dil bilimci Tarık Tarcan; “Tek, Kürtçe diye başlı başına bir kültür dili yoktur, Bu nedenle de Kırmançça’dan Kürtçe imâl edilmeye çalışılmaktadır.” diye açıklamıştı yıllar öncesinden. Daha iktidarın TRT’si eliyle bölücü kanal açılmadan. “Kırmanç, bir “Ön- Türk” kuruluşudur.” demiş, şunları yazmıştı: “Kürtçe adı altında 14 ağız mevcuttur. Bu14 (on dört) ağızdan oluşan bir ifade şeklinin Anayasa’ya girmesi için teklifte bulunmak, ancak Petrolistan tutkusuna hizmetle açıklanabilir...”

“Maskeleri indirelim; amaç, ülkenin bölünme ve parçalanma yoluna döşenmiş “hiletaş”lardan biridir.” diye de söze noktayı koymuştu.

Bu hilecilerin foyasını ortaya koymanın en kolay yolu bence TRT (Türkiye Radyo Televizyon) kurumunun yayın sayfasına girmek ve orada 2009’un başında “6” sayısıyla, onların deyişiyle Farsçada altı demek olan“Şeş”adıyla açılan kanalın son durumuna bakmaktır... Önceleri Sorani, Kırmançi, Zaza gibi bölümleri vardı yayınlarının, biri diğerini anlamayan. Ayrı ayrı yayın yaparlardı bu ağızcıklar. Buranın 2015’te birden bire adı değiştirildi, “Kurdi” oldu. Bir adım daha ilerlediler sinsi hedeflerinde. Bu ad altında yayınlanan yayına üşenmeyin bir saniye bakın. Abecesi Arapçaya mı Farsçaya mı her neyeyse ona dönmüş buranın. Altta üstte yayında eciş bücüş karınca duası yazısı gibi duran harfler uzayıp gidiyor. Böylece iyice bir gizem kazanmış, bölücü devlet kanalı. Türkiyemize ileride giydirmeyi düşündükleri eski Türkçe yazı da deneniyor bu arada, kötü mü?

Şu an saat 18. 06. Mecliste partileri gösteriyorlar. Toplama sözcüklerle “Cav cıv” konuşurlarken ekranda altta bir şerit içinde kıvrım kıvrım lüleli harflerle alt yazı. Oho... Bunlar pek ilerlemiş, yeni bahaneler bulmuşlar kendilerine, artık alfabeleri de ayrılmış. Kuzey Irak Arapçayla - İngilizceyle idare ediliyor, eğitimleri falan kendi ağızlarıyla ağızlarının yetersizliğinden yapılamadı ya, bunlarda ona uymuşlar. Türkçe olmasın da ne olursa olsun. [b]“Kışkırtma deliyi!” boşa denmemiş.[/b] Küresel çete arkalarında, coşmuşlar:

“Her sakaldan bir tel çekmişler, köseye sakal olmuş.”

Bulduklarını sandıkları, onlarcasının toplu adının toplamı, ağız bile denemeyecek bu “dil”e denmiş şu atasözümüz sanki:

“Götürü pazarı mideyi bozar.”

Bu da yayın akışları. Üstü inceltme imli bir iki harfi araya sıkıştırdın mı, Türkçede olmayan üç virüslü harfi (x,q,w) aralara kattın mı, bir iki de bildiğin sözleri eğip büktün mü boynundan oldu size Kurmançi. Limonun i’sini inceltmiş, olmuş mu size uydurukçanın limonu. Şaka değil, bakın:

4 Aralık 2016, TRT Kurdi:
06:00Hatim "Xitma Qur'anê"
07:00Erbab
07:30Son Değirmenler "Aşên Dawî"
08:00Ses ve Ahenk "Deng û Aheng"
09:00Hafta Sonu "Dawiya Hefteyê"
10:45Hafta Sonu Spor ''Dawiya Hefteyê Spor''
11:00Leylek Kardeş" Birayê Legleg"
11:35Nane Limon "Nane Lîmon"

Ülkemize göz koyanların işbirlikçileri, gözü kapalı bu ihanete dalmışlar, gözlerini karartmışlar, son sahneye hazırlanıyorlar. Dili hallettik, tamam Anayasaya da soktuk, denildi mi terör örgütü siyasi parti oluverecek. Bir dilleri varmış da bunca kanı onun için, dillerinin egemenliği için dökmüş olacaklar. Kıyımları, bebeleri katletmeleri, köyleri yakıp yıkmaları, asker polis korucu sivil vatandaş canı almaları, bombaları, kurşunları yanlarına kalacak, aklanacaklar... Yeni CHP’nin bölücü sevici yeni bir vekili, eski televizyon bülbülü, terör örgütü PKK’nın başı başkatile liderim diyen Selahattin’e; “O, altı milyonun değil, “81” milyonun vekili diyordu geçen gün. Nerden çıkardıysa o altı milyonu da... Pek bir umutlular bu işin sonundan. Oysa kazın ayağı öyle değil.

Bilim, uydurukçaya yenilmez. Yalana, düzene dönüp bakmaz. Dünyanın en büyük kültür dillerinden biri olan Türkçeyle bir kabile ağzı bir tutulamaz.

Eli kanlı teröristten lider olmaz. On binlerin katiline bu bizim liderimiz diyenlere eninde sonunda insanlık dur der.

En az on bin yıldır Türk yurdu olan bu vatanı iki hain istedi diye Türklerin elinden almayı düşünmek akıl dışıdır, hayaldir... Tarih bilmemektir.

Cumhuriyete de bir eşdeğer buldular akıllarınca. Cumhuriyet Bayramı yerine 29 Ekimde Devlet Opera ve Balesi’ne 15 Temmuz’u anma geceleri düzenlettiler. Bayram alanlarında Cumhuriyet sergisi yerine bu günün resimleriyle sergi açtılar. Ne olduğu belirsiz, küresel güçlerin desteğinde kotarılan bir düzmece darbe. Arkası Olağanüstü Hal. Yatıp kalkıp bu gün kutlanıyor. İktidarın yayın kanalı TRT Müzik bile yayınında arada derede müziği bırakıp bunları “kahramanlar” adıyla konuşturuyor, insanları kuracakları yeni düzene alıştırıyorlar...

TDK (Türk Dil Kurumu) dincilerin büyük şairinin, aslında Cumhuriyet düşmanı bir eski şairin adı takılmış bir okulun ( Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu) kendilerini ziyaretini belgeliğine taşımış. Yüksek okul falan da değil, bir ortaokul. Okul da Sincan’da imiş. Hani bir zamanlar o tankların geçtiği... Rastlantılar arka arkaya... Sonra bu kurum Türk dilini geliştireceğine ha bire eski yazılı mezar taşlarının peşinde koşturup duruyor.

Futbolcudan şarkıcıya yalakalar sakallandı, yeni düzene, Osmanlılığa hazırlar. Bir yerlerden nasıl çıktı nasıl büyütüldü, bir Osmanlıspor takımı bile var. Çocukları daha bebekken, kafalarını iyi yıkayalım diye dinci yurtlara topluyorlar. Yanan yanıyor, kalan canlar yobazın...

Bin iki yüz elli odalı saray hazır, saltanata dönüşü bekliyor. Muhalefet vatanı böldürmeyeceğiz mitingine çıkıyor, bölünmeyi seslendirerek, dünyaya duyuyarak böyle bir tehlikenin olduğunu. Ülkemizde başka bir dil olduğunu kabul ettiklerinin de göstergesi bu. Sorarlar adama: Kim bölecek devletini? Bir toplum adı verebilmen için o topluluğun önce bir ayrı dili olmalı. Bir kültür dili. Ayrı bir ulus yaşamalı koynunda. Yıktığı, kurduğu devletleri olmalı. Geçmişi olmalı. Var mı? Bulunan uydurukçaya önce kendileri inanmışlar demek ki... Dünyayı da inandıracaklar karşı dururlarmış gibi görünerek... Nalı bulmuşlar. Eskilerin deyimiyle, her şey tamam, işimiz üç nal ile bir ata kaldı.

Gözümüze karasu mu indi ne?

“Göz görmez, yüz utanmaz.” “Göz görür, gönül istermiş...”

Göz yumup açıncaya kadar neler olur neler...

Feza Tiryaki, 4 Aralık 2016
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 986
Kayıt: Sal Kas 09, 2010 14:12

Re: GÖZ GÖRMEZ DİL UTANMAZ

İletigönderen derinnacar » Sal Ara 06, 2016 10:51

Çok doğru. Kalemine sağlık
Kullanıcı küçük betizi
derinnacar
Üye
Üye
 
İletiler: 59
Kayıt: Pzt Tem 25, 2016 14:03
Konum: Ankara


Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x