Gül'ün elinde patlayan bomba

Gül'ün elinde patlayan bomba

İletigönderen CessA » Çrş Ara 05, 2007 13:59

Manipülasyon nedir biliyor musunuz?

Manipülasyon bir olayı kendi çıkarları için kullanmaktır.
Ortada gerçek bir bilgi yokken piyasayı etkilemeye çalışmaktır.
Yön vermektir, yönlendirmektir, bir olayın gidişatını kendi istediği doğrultuda etkilemektir.
Seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri değiştirmektir.
Yani kafası basmayanı kandırabilmektir.
Karşısındakine istediğini yaptırabilmektir.
Gerçekten güçlü bir silahtır manipülasyon…

Ehlinin elinde öldürücü olabilir, ama beceremeyenin elinde de patlayabilir.
Kişiyi rezil de edebilir, komik de…
Utanmayı biliyorsa utandırabilir de…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Bir rektör ataması yaptım, YÖK’ten sadece 3 ismin bulunduğu bir dosya geldi. Yanında da bir ihbar notu vardı. İsimlerden biri için ‘Eşi kara çarşaflıdır’ deniyordu. Ama adam hiç evlenmemiş” sözleri manipülasyonun ta kendisidir. Hatırlayın; çünkü manipülasyon ortada gerçek bir bilgi yokken piyasayı etkilemeye çalışmaktır.

Bazı gazetelerin Cumhurbaşkanı olan bir kişinin dediklerine inanmaları ise elbette doğaldır. Doğal olmayan onca gazetecinin oyuna getirilmesidir. Ama bu haberi araştırmadan allayıp pullayıp birinci sayfadan yayınlamak ise manipüle edileni manipüle etmektir. Hatırlayın; çünkü manipülasyon seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri değiştirmek, kafası basmayanı kandırabilmektir.
Bu haberden sonra bazılarının çıkıp televizyonlarda ahkam kesmesi, Teziç hakkında denmedik laf bırakmaması ise manipüle edileni manipüle edeni manipüle etmektir. Bu da zaten en çok Gül’ün işine gelmektedir. Hatırlayın, çünkü manipülasyon karşısındakine istediğini yaptırabilmektir.

YÖK Başkanı Teziç’in çıkıp “Bugüne kadar Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulan rektör atamalarında, YÖK Genel Kurulu’nda yapılan gizli oylamanın sonucu ve adayların kısa özgeçmişleri dışında kesinlikle bir bilgi, belge ya da not gönderilmedi” demesi ise Gül’ün bombasının kendi elinde patlamasıdır. Hatırlayın; çünkü manipülasyon ehil ellerde öldürücü olabilen, ama beceremeyenin kendi elinde de patlayabilen güçlü bir silahtır.

Gül’ün çıkıp “Gazetecilerle görüşmemde bir rektör hakkındaki asılsız ihbar örneğini veririken, bilgi notunun YÖK’ten geldiğini ifade etmedim” demesi ise rezaletin son perdesidir. Gül rezil olmuştur, üstelik artık komiktir!

Çünkü herkes bilir ki Cumhurbaşkanı Gül’ün demediğini demiş gibi yazmak, tüm patronlar sırtını AKP’ye yaslamışken öyle pek de kolay değildir.

Çünkü herkes sorar ki Gül YÖK ile ilgili açıklamalarını tek bir gazeteciye değil de birkaç gazeteciye birden yapmıştır. Zaten haberde tek bir gazetede değil, birkaç gazetede birden çıkmıştır. Peki o zaman bu gazetecilerin hepsi birden mi yalancıdır?

Çünkü herkes görür ki Gül “Ben o bilgi notu YÖK’ten geldi” demek için Teziç’ten gelen sert açıklamayı beklemiştir. Eğer bütün gazeteler yalan yazdıysa peki Gül yalanlamak için neden bu kadar ağırdan almıştır? Yoksa yazılanlar yalan değil midir? Yalan olan Gül’ün dedikleri midir? Hadi açık sorayım sizce Gül yalan söylemiş midir?

Dedim ya gerçekten güçlü bir silahtır manipülasyon…
Ehlinin elinde öldürücü olabilir, ama beceremeyenin elinde de patlayabilir.
Kişiyi rezil de edebilir, komik de…
Utanmayı biliyorsa utandırabilir de…
Rezil olmuşluğu kesin…
Üstelik komik de ama…
Sizce Gül’ü elinde patlayan bu bomba utandırabilmiş midir?

kaynak
Resim
Kullanıcı küçük betizi
CessA
Üye
Üye
 
İletiler: 1164
Kayıt: Prş Nis 26, 2007 14:50
Konum: Rohan

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 05, 2007 14:55

Sizce Gül’ü elinde patlayan bu bomba utandırabilmiş midir?

Utanmak haysiyetli insanlar icindir.

Don degistirir gibi gömlek degistirenlerde, dün dediklerini bugün inkar edenlerde, iki yüzlülerde, takiyecilerde utanma hissi yoktur.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x