Güvenli Geçiş mi, “Boğazların Açılımı” mı? - Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Güvenli Geçiş mi, “Boğazların Açılımı” mı? - Mahiye MORGÜL

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 01, 2010 22:32

Güvenli Geçiş mi, “Boğazların Açılımı” mı?

1 Temmuz 1926 tarihinde yasası çıkartılan ve bayram olarak ilan edilen Kabotaj ve Denizcilik Bayramınız Kutlu olsun.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Büyük Millet Meclisinin V. Dönem 3. yasama yılında yaptığı açılış konuşmasından bir alıntıyla anımsatalım:

    "Arkadaşlar,

    En güzel coğrafi konumda ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmalıyız.

    Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve bunu en kısa zamanda başarmalıyız”

Geldik 2010’a… Altı ay bir güz gittik, bir de baktık ki geriye, bir arpa boyu yol gitmişiz. Çocukluğumda Rize’den İstanbul’a gelin taşıyan vapurları özleyip duruyorum.

Her gün yeni bir gündemle uyanıyoruz, hocam ne bu şimdi, diye soracaktır okurlarım. Gözden kaçmasın diye yazacağım, kafanıza soru takacağım.

Düğün değil bayram değil, ne bu Boğazlardan Güvenli Tanker Geçişi toplantısı?

Güvenli geçiş yapılmadığı için endişesini dile getirmek üzere kamuoyu bir şeye hazırlanıyor. AKP’nin yöntemi budur, bilirseniz, çakarsınız manzarayı.

TV kanalları bu devlet adına yapılan o oturumları verirken birbiriyle konuşan gülüşen yetkililerin laylaylom toplantısını izledik. Boğazlarımız konuşuluyor, yani nefes borumuz kadar önemli, en stratejik silahımız…

Ne zaman gündeme getiriliyor, dikkat edelim:

1- Kabotaj Bayramı haftasında. Yani, düşmanlarımızın kaybettiği, bizim ise zafer olarak kutladığımız günde. Bunu hep yapıyorlar.

2- 3. Bin yılın Haçlı Seferi başladığında. Yani, Karadeniz’e ABD donanmasını sokmadığımız için Türk Deniz Kuvvetleri komutanlarını 3. bir gücün Kafes tertipleriyle esir aldıkları zamanda.

Konuşmacılardan biri diyordu ki; “Denizin altında 90 derece dik keskin yamaçlar var, bunların tıraş edilmesi lazım…”

Bugüne kadar ne büyük transatlantik gemiler geçti su yüzeyinden, bir şey olmadı da, suyun altının endişesi seni niye sardı, ha?

Dört bakan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kahvaltıda buluştular, bunu konuştular. Hele ABD’den ödül almış Ahmet Davutoğlu bu toplantıların içindeyse, bir durup düşünmek ister, birkaç kere yutkunmak ister Davutoğlu ABD’den çantasında bu dosyayla gelmiş gibi.

Yaptıkları iş bir rol gibi, ciddiyetine inanmadıkları belliydi. Şeytan girdi araya, Eroğlu konuşurken diğerleri açık unutulmuş mikrofonda ona gülüp alay ederken kameraya yakalandılar. Yoksa bu konu medyada bile yer almayacaktı!

Ancak, büyük savaş lobisinin iki yüz yıldan beri, Boğazlar Meselesi diye bir meselesi hep vardır. Bunu biliyoruz. Öyleyse, “acaba?” diye soralım:

BOĞAZLARDAN GEÇİŞİ YABANCI ŞİRKETLERİN KONTROLÜNE Mİ VERECEKLER?

GÖRÜNÜŞTE TANKERLERE GEÇİŞ GÜVENLİĞİ GELECEK, AMA DİK YAMAÇLI SAHİLLER SU ALTINDAN TRAŞLANARAK YABANCILARA ASKERİ GEÇİŞLER Mİ KOLAYLAŞTIRILACAK?

Benim endişem bu yöndedir ve bunun adı Boğazların Açılımı’dır.

Boğazların Açılımı’nın önündeki engel Ege Deniz Kuvvetlerinin Foça SAT Komandoları mıydı yoksa?

Su altı tıraşlama işini komutanlarımızı Kafes’leyerek başlatmış olabilirler mi?

Yoksa, Başbuğ Paşa’nın Çanakkale İpekyolu toplantısı bu açılıma cevap mıydı?

Bugün nasıl bayram edelim!

Anlıyorum ki AKP’nin BOP açılımları devam ediyor.

Bu da asimetrik kılıflandırılmış BOĞAZLARIN YABANCILARA AÇILIMI!

Biz Doğu’da şehitlerimize ağlarken, batıdan kuşatılmışız!

1915 ile aynı senaryo…



Mahiye Morgül - 1 Temmuz 2010 / haber TE
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x