HALİ HAZIRDA 3.DÜNYA SAVAŞI'NI ENGELLEMENİN YOLU / MİTHAT AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

HALİ HAZIRDA 3.DÜNYA SAVAŞI'NI ENGELLEMENİN YOLU / MİTHAT AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Cum Eki 09, 2015 4:58

Resim
HALİ HAZIRDA 3.DÜNYA SAVAŞI'NI ENGELLEMENİN YOLU

AKP'nin ,Suriye'nin kuzeyinde PYD-YPG'yi destekleyen tutumu ,ABD'nin bölgede temel aktörler olarak bu unsurlarla birlikte PKK'yı da etkinleştirmesine neden oldu.Temel olarak IŞİD-EL-Nusra gibi ABD denetiminden çıkan,ancak Esad ve BAAS'a karşı savaşarak nesnel olarak ABD'ye hizmet eden bu güçlere karşı;PYD/YPG ve PKK'ya karşı nötr durumda olan Esad,AKP'nin Suriye karşısında konumlanmasından dolayı bu örgütlere karşı müdahale etmeyen bir taktik belirledi.

ABD tarafından doğrudan desteklenen,Esad tarafından şimdilik doğrudan müdahale edilmeyen bu örgütler;eğer Türkiye net bir tutum sergilemez ve BAAS-ESAD karşıtı tutumunu devam ettirirse ,Rusya tarafından da desteklenebilir.
Daha farklı bir ifade ile AKP iktidarı,ABD'nin ve NATO'nun dümen suyunda gitmeye devam eder,ABD emperyalizminin bölgedeki çıkarlarına hizmet eden NATO stratejisini temsil etmeye devam ederse;Rusya ve Suriye PYD/YPG'yi Türkiye'ye karşı koz olarak kullanabilir.

Rusya ve bölge ülkelerinin tavır değiştirmesi tamamen bizim tutumuza bağlı.Eğer ABD'nin bölgedeki stratejisini devam ettirmez,kendi milli stratejimizi devreye sokarsak,bölgedeki dengeler bizim lehimize dönecek,dahası Rusya-Suriye-İran bizim milli stratejimiz doğrultusunda karar almak durumunda kalacaklar.
Rusya'nın "Türkiye'nin de sınırlarını koruyoruz." açıklaması bu açıdan değerlendirilmeli ve bölgedeki planlarımızı kendi sınır güvenliğimiz ve toprak bütünlüğümüz açısından değerlendirmeliyiz.

Zaten milli stratejik konseptimize uygun bu yöntemi devreye sokarsak IŞİD,ÖSO,El-Nusra gibi örgütleri tepeleyen Rusya,bizim YPG/PYD-PKK gibi bölücü unsurları imha etmemiz önünde engel teşkil etmeyecektir.Bilhassa kuzeyden IŞİD gibi terör unsurlarını imha eden Rusya,Güney'den bizim bölücü unsurlara karşı olan müdahalemizin ABD zararına olduğu gerçeğini göz önünde bulunduracaktır.

Rusya'nın müdahalesi sonrası ; ABD'nin Rusya ve bölge ülkelerini Kırım'dan kuşatıp İncirlik'ten teslim alma planı ertelenmişken;bizim önümüzde iki seçenek bulunuyor:
Ya milli bütünlük-milli egemenlik temelinde stratejik akılla düşünüp,PYD/YPG ve PKK'ya karşı ,ABD'ye rağmen müdahalemizi hızlandırırken diğer yandan bölge ülkelerine yönelik ABD çıkarları doğrultusunda düşmanlıktan vazgeçeriz.O zaman ABD'yi bölgede etkisizleştirip Rusya-İran-Suriye'yi karşımıza almayız. ( Hatta çevremizde bile toplamamız mümkündür)

Ya da ABD'nin belirlediği çizgide yürüyüp hem ABD hem de Rusya ve bölge ülkeleri tarafından desteklenen YPG/PKK ile vekaleten bize karşı yöneltilen "savaşa" devam ederiz.(Bölücü örgüt bize karşı diğer devletler adına vekaleten savaş vermektedir.Ancak biz terörle mücadeleyi "savaş" olarak nitelendirmiyoruz).
ABD'ye karşı Rusya'nın güdümüne girelim demiyorum.Ancak ABD'nin Orta Asya-Kafkaslar-Ortadoğu'da Türkiye ile birlikte 22 ülkenin haritasını değiştirme stratejisi olan BOP'un ,"Suriye'de karaya vurduğu" şu çökme aşamasında,kendi milli stratejimizi devreye sokarak;hem bölgesel güç olmanın hem de diğer ülkeleri kendi milli çıkarlarımız temelinde etrafımızda toplamanın yolunu açalım diyorum.

Eğer keskin hatları ile belirlenmiş bir 3.Dünya Savaşı'nın çıkması engellenecekse bu, Türkiye'nin Milli Dış Politikaya sahip bir vizyon ortaya koyması ile olacak.Tabi bu iktidarla değil.Türk Devrimi sonucu yeninden tesis edilecek Milli-Üniter Türk Devleti ile.
NATO'nun ipi ile kuyuya inmeyi "strateji" sayanlara ise hatırlatırım tekrar.ABD hala Lozan'ı tanımayan birkaç devletten biri.NATO'ya dahil olan İtalya,İngiltere,Yunanistan ve Suriye'ye saldırma hevesinde olan Fransa ise Sevr'in altına imza atan ülkelerdi.Sevr'in altına imza atan bu NATO ülkelerinin ,bizi diğer ülkelere karşı koruyacağını düşünmek ise gaflet değilse ihanettir.

Biz kendi milli bağımsızlığımızı düşünmezsek,başkalarının kavramları ve çıkarları temelinde politika üretirsek düşmanımız artar.Ancak kendi kavramlarımız ile düşünürsek çevremizdeki düşmanlar azalır.Örnek bakınız:
Atatürk'ün kurduğu Sadabat Paktı ve Balkan Antantı.
Mithat Akar - Gaziantep
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x