Hasan Şaş:"F.Bahçe'yi F.Bahçe yapanlar gitti"

Futbol ile ilgili hersey burada.

Hasan Şaş:"F.Bahçe'yi F.Bahçe yapanlar gitti"

İletigönderen Veled » Çrş Tem 18, 2007 16:08

"F.Bahçe'yi F.Bahçe yapanlar gitti"

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Hasan Şaş, sarı kırmızılı takımın Avusturya kampında çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu sezon şampiyonluğun en büyük adayının Galatasaray olduğunu ifade eden Şaş, "Yüzde 60'lık bölüm bizim diyebilirim çünkü Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan futbolcular ayrıldı diye düşünüyorum." dedi.



DHA'nın haberine göre Hasan sözlerini "Ümit, Tuncay, Rüştü, Mehmet Yozgatlı, Fenerbahçe için önemli isimlerdi bence. Takım içinde o ruhu oluşturan isimlerdi. Şimdi onlar gitti, yerine yeni yıldızlar geldi. Onların birbirleriyle uyumu tabii ki biraz zaman alabilir, ama bizde hem yetenekli, hem koşan, hem mücadele eden bir takım ruhu var. Şampiyonluğun en büyük adayı biziz" diye sürdürdü.

Yeni transferlerden Lincoln ile çok iyi anlaştığını belirten Şaş, "Kendisi çok sempatik. Bunu da Brezilyalı olmasına bağlıyorum. Takıma çok iyi transferler yapıldı. Bu da açıkçası bizim sorumluluğumuzu daha da azalttı. Sanki üstümüzden bir yük kalktı. Bu transferler bizim de performansımızı etkiler. Daha rahat, daha olumlu olacağız. Ne kadar rahat olduğumuzu sezon başlayınca göreceğiz zaten. Ne kadar kaliteli transfer olursa, herkesin sorumluluğu yüzde 10 gibi bölünüyor" diye konuştu.

Tecrübeli futbolcu, Hakan Şükür ve kendisinin alacaklarının ödenmediği yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak şunları söyledi:
"Takımda 30 tane arkadaşımız var. Biz zaten 9-10 yıldır buradayız. İki kısımlı bir para gelmişti, birinci kısım arkadaşlarımıza dağıtmışlardı, ikinci kısmı ise yakın günlerde bize dağıtacaklar. Onunla ilgili bir problemimiz yok."

"NE YAPTIĞINI DAHA İYİ BİLEN BİR GALATASARAY OLUŞUYOR"
Hasan Şaş, Galatasaray'ın Almanya kampını ise şöyle değerlendirdi:
"Kamp, benim adıma iyi geçiyor. Gülüyoruz, çalışıyoruz, eğleniyoruz. Hocamız tanıdığı futbolculara daha çok şans veriyor. Yeni gelen arkadaşlarımız çok. Onların takıma alışması için onların oynaması lazım. 45 dakika oynamak da iyi. Kampta yayaş yavaş hazırlanıyoruz. Takımımız çok genç ve yeni bir takım, bunun için bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Şu ana kadar kampta her şey çok iyi. Zannediyorum ki ligin ilk haftasına kadar kadromuz tam belli olacak. Ne yaptığını daha iyi bilen bir Galatasaray oluşuyor. Ama biraz daha sabır lazım. Yeni gelen arkadaşlarımızın uyumu da çok iyi. Bence çok iyi bir Galatasaray geliyor."

Yeni bir takım oluştuğu için, teknik direktör Feldkamp'ın farklı bir antrenman programı uygulattığını vurgulayan sarı kırmızılı futbolcu, "Hoca, daha çok dörtlü beşli gruplar yapıyor. İstediğini anlatmak için birebir toplantılar yapıyor. Bunlar çok önemli. Takım oturduğu zaman idman şekilleri de değişecek. Ama takım oturmadan direkt taktik sisteme giremezsiniz. Yeni gelen oyunculara bir takım şeyler anlatmak zorundasınız. Yeni oyuncuların kendi takımlarında alışılmış bir şeyleri vardı, ama bunlar bitti. Artık burası Galatasaray ve hoca burada nasıl oynanması gerektiğini söylüyor. İlk planda biraz sıkıcı gibi oluyor, ama mecburen bunları yapmak zorundayız. 15-20 gün sonra oturunca, zaten kendiliğinden gelecek" ifadesini kullandı.

"FELDKAMP, TAKTİK VE DİSİPLİNE UYMA AÇISINDAN BENDEN ÖZVERİLİ DAVRANMAMI İSTEDİ"
Antrenmanlarda, Feldkamp ile arasında geçen diyaloğun gazetelere yanlış aktarıldığını da belirten Şaş, "Feldkamp ile konuştuklarım ile gazetelerde okuduklarım çok farklı. İnsanlara yanlış aksettiriliyor. Yanlış algılanıyor bence. Hocanın birebir konuşması, daha çok taktik uyum ile ilgili. Çünkü hoca, takımın her bölgesinde taktik ve disiplin istiyor. Bana sadece onu söyledi, teknik açıdan hiçbir şey söylemedi. Taktik disiplinine uyduğumuz takdirde, bu takımda daha çok oynayabileceğimizi, bize büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Ama maalesef basında, düdük atma olayından tutun da, çalım atma, ayağında top tutma gibi birçok yanlış şey aksettirildi. Hocayla aramızda böyle bir diyalog geçmedi, sadece taktik ve disipline uyma açısından benden özverili davranmamı istedi. Galatasaray'a gelen tüm hocalar, benden daha çok verim alabilmek için düşünüyorlar. Tabii ki iyi niyetli düşünüyor hepsi, ama bunlar çok yanlış aksettiriliyor. Hasan takımda bir problemmiş, sanki kanserin bir bölgesiymiş gibi yansıtılıyor. Taraftarlar da bunu böyle biliyor. Hocalarımızla diyaloglarımız çok iyi. Onlar bizden ne istediklerini, biz de ona göre ne yapmak istediğimizi biliyoruz. Bütün mesele bu, problem olmuş hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=22993
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x