Hayat, ABD'nin Yazdığı Bir Senaryo Değildir

Tartışma Alanı

Hayat, ABD'nin Yazdığı Bir Senaryo Değildir

İletigönderen okuyucu55 » Cmt Ara 04, 2010 11:43

WİKİLEAKS BELGELERİYLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER ÜZERİNE KISA BİR NOT

[img]http://www.ordumillet.com/images/hayat_abd_degil_01.jpg[/img]

1- Kurulduğu 2006 yılından bu yana aynı adı taşıyan sitede hükümetlere ve şirketlere ait gizli belgeler yayınlayan WikiLeaks adlı kuruluşun bir hafta önce açıklamaya başladığı son belgelerle ilgili değerlendirmelerin önemli bir bölümünde karşılaşılan;

"ABD bu! Yine ayar çekiyor! Birilerine mesaj veriyor: Ayağınızı denk alın, yoksa karışmam!"

"ABD izin vermeden bilgi sızamaz, sızsa bile yayınlanamaz, yayınlansa bile ABD izin verdiği kadarıyla yayınlanır"

"WikiLeaks'te piyon. ABD'nin yazdığı senaryoda kendisine uygun görülen rolü oynuyor, kanmayalım. Piyon olmasa çoktan yakayı ele vermişti!"

"Çok büyük bir psikolojik operasyon. Sanki kendisine karşıymış süsü veriyor. İlginç!"

...benzeri ifadeler, esas itibarıyla "ABD yenilmez bir ilahtır, insanlığın kaderi ondan sorulur" inanışıyla malüldür.

En tipik tezahürlerine, mesela Mahir Kaynak'ın yazılarında rastlanan bu inanışın mensuplarına göre, ABD, "onun aleyhine olabilecek bütünteşebbüsleri, teşebbüs bile edilemeden lehine çeviren bir büyük güç"olmaktan da öte, öylesine kadir-i mutlaktır ki; onun aleyhine hiç bir fiilin düşünülüp, işlenemeyeceğini bir türlü anlayamayan bazı ölümlülerin, aslında "bal gibi de ABD'nin lehine olduğu halde aleyhineymiş sandığı, aleyhine görünümlü lehine hadiseleri" senaryolaştırıp insanlığa oynatmak, bu güç için çocuk oyuncağıdır.

Bu inanışın mensuplarınca, hadisenin, fiilin, insan iradesinin ve sözün kendisinin bir ehemmiyeti yoktur; hedefi ABD olan bir hadise, bir fiil, bir söz, ancak ABD'nin yazdığı "senaryo icabı" sahne alırlar; aksi halde yokturlar.

2- "Hayat, ABD'nin yazdığı bir senaryodur; ne yapsak boş" propagandası, Irak'ın şahsında bütün bölgeyi hedef alan 91 ve 2003 Saldırılarına karşı Türkiye ve Irak'ın güçbirliği yapmasını engellemek maksadıyla, 2.Cumhuriyetçi liberal çapulcuların o yıllarda yazdıkları yazılarda olduğu gibi, ya istenmeyen bir gelişmeyi henüz ortaya çıkmadan önlemek; ya da WikiLeaks belgelerinin yayınlanmaya başlandığı bugünlerde olduğu üzere, şayet istenmeyen bir gelişme ortaya çıkmışsa, bu defa da "hasar kontrolü" maksadıyla öne çıkarılır.

3- Bir güç merkezi, menfaatlerine aykırı bulduğu, ancak ortaya çıkmasını önleyemediği bir gelişme karşısında, uğradığı zararı gidermek, kuşatmak maksadıyla "Canım koskoca ABD!... Böyle gizli belgelerin yayınlanmasına izin veriyorsa, vardır aklımızın ermediği bir hesabı" yönlendirmesine baş vurabilir; fakat aynı gücün belli bir amaca, zihinlerdeki "tanrı" görüntüsünü yerle bir edecek bir "psikolojik operasyonu" kendisine karşı gerçekleştirerek ulaşmaya kalkışması akla aykırıdır.


OrduMillet


Alıntı: http://www.ordumillet.com
Kullanıcı küçük betizi
okuyucu55
Üye
Üye
 
İletiler: 9
Kayıt: Sal Kas 30, 2010 9:57

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x