Haydi Türk Gençi, Görev Başına!

Haydi Türk Gençi, Görev Başına!

İletigönderen umitdoganci » Cum Eyl 17, 2010 10:44

Değerli Arkadaşlarım, saygı değer Yoldaşlarım,

ülkemizin ve dünyanın içerisinde bulunduğu tarihsel bir dönemeçte, türk gençliğine görevlerini tekrar hatırlatmak istiyorum.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyal sıkıntıların çözümünü ancak ve ancak Kemalist bir düşünce anlayışıyla bulacağımızı düşünüyorum. Değerli hocamız, rahmetli Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı nın 'da belirttiği gibi, Kemalizm evrensel bir olgudur.

Kemalizm'in, emperyalist sömürüye ve kapitalist sisteme karşı en kapsamlı ve geçerli çözüm olduğu ortadadır.

Bugün içinde bulunduğumuz bu koşullarda, türk gençliğinin her türlü sorumluluğu alması kaçınılmaz bir görevdir. Atatürk ilke ve devrimleri yolunda, aklın ve bilimin rehberliğinde ilerleyerek Türk halkını bilinçlendirmek, aydınlatmak her Türk vatandaşının asli bir sorumluluğudur.

Bu sorumluluğun bilinçinde olup, Atatürk devrimlerinin savunulması, yaygınlaştırılması ve uygulanması yolunda birliktelik halinde hareket etmek kacınılımaz bir mecburiyettir.

Bu doğrultuda, başta biz gençlerin, siyasi partilerde, sivil topum örgütlerinde görev almak zorundayız. Ve bu sayede yaşanan hukuksal, ekonomik ve sosyolojik sıkıntılar konusunda çözüm üretip, bu çözümleri, siyasi partilerde yada sivil topum örgütlerince, halka sunmak bizlerin sorumluluğundadır. Bugüne kadar eksik kalınan tüm noktalarda topluma yardım ve öncülük etmek görevimizdir.

Ben tarihsel sorumluluğumuzun bilincindeyim. Sizlerde bu bilinçle hareket edip, hep birlikte, omuz omuza tarihin bize verdiği bu görevden hep beraber başarıyla çıkalım!

Saygılarımla

Ümit Doğancı
17 Eylül 2010
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x