"Her şeyimizi sattık"

Genel & Güncel Konular

"Her şeyimizi sattık"

İletigönderen teşkilat » Pzt Eki 05, 2009 12:11

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin özelleştirme projeleriyle ilgili olarak "Her şeyimizi sattık, bankalarımızı, fabrikalarımızı, KİT'Leri sattık. Bunlar büyük ölçüde peşkeş çekildi" dedi.


CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te düzenlenen toplantıda partililerle biraraya geldi.

Türkiye'nin ekonomik anlamda yeni bir kurtuluş savaşını başlatmak zorunda olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
''Türkiye etnik kimlik, inanç alanlarına hapsediliyor. Irak'ta eskiden insanlar Iraklıyız derlerdi şimdi Kürdüz, Türkmeniz, Arabız diyorlar. İran'da ise Şiiyiz, Sünniyiz diyorlar. Bir devlet işte böyle parçalanır. Şimdi aynı oyun Türkiye'de oynanıyor. Başbakan kalkmış 'Kürt sorununu çözeceğiz, analar ağlamasın' diyor. Analar ağlasın diyen bir Allah'ın kulu var mı? Türkiye yeniden bir ulusal kurtuluş savaşı vermek zorundadır. Her şeyimizi saktık, bankalarımızı, fabrikalarımızı, KİT'Leri sattık. Bunlar büyük ölçüde peşkeş çekildi.

2002'den 2009'un Temmuz'una kadar, yabancıların Türkiye'den elde edip yurt dışına götürdükleri karın miktarı 34 milyar dolardır. Niye işsizlik var, işte bunun için. İstihdam yaratmayan bir büyüme var. İstihdam yaratmayan bir üretim modeli başka bir ülkede yok. Yeni bir ulusal kurtuluş savaşını, ekonomik anlamda başlatmak zorundayız. Yatırım yapan iş adamlarını alkışlayacağız. Kurulan her fabrika çocuklarımıza iş sağlıyor. Onları başımızın üstünde taşıyacağız. Onlar istihdam yaratacak, onları teşvik edeceğiz. Ama Gaziantep'i teşvik kapsamından çıkarırlarsa, 'oy vermeyiz' diyeceksiniz.''

Türkiye'de milyonlarca çocuğun yatağa aç girdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:
''Bir kişi işsiz ise çocuğuna ekmek götüremiyorsa, siz onun etnik kimliğine bakar mısınız? Sen Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin, Boşnaksın diye onlara iş vermeyecek miyiz? Biz iş bulmak zorundayız, onun etkin kimliğine, inançlarına bakmayız. İş bulmak siyasetin görevidir, siyasetin görevi etnik kimlikle uğraşmak değildir. Siyasetin görevi insanların inançları ile oynamak değil, evine ekmek götürmesini sağlamaktır. Onlar sizin işsizliğinizle, yoksulluğunuzla uğraşmıyorlar. Dinimize göre yetim hakkı yenmez, kul hakkı yenmez, bizim dinimize göre, her günah affedilir ama kul hakkı affedilmez. Türkiye Cumhuriyeti'nde milyonlarca çocuk yatağa aç giriyor. Bunun bir tek sorumlusu vardır, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıdır. Seçimler sırasında kömür, yağ şeker dağıtıyorlar. Sakın ola ki bunları almamazlık etmeyin. Onlar sizin ananızın ak sütü kadar helaldir. Zaten o sizin paranızı dağıtıyor. Ama bir şeye dikkat edin, size 1 kilo makarna, bir kaç ton kömür, onlar malı götürüyor. Asıl üzerinde durulması gereken nokta bu.''

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, üniversite mezunlarına ilişkin sözlerine işaret ederek, ''Başbakan, 'devlet üniversite mezununu iş bulmak zorunda değil' diyor. Bu, çocuğu işsiz olan ailelerle alay etmek anlamına gelir. Eğer, bu sözü Almanya'da, Fransa'da, ABD gibi bir ülkede söyleseydi, bu ülkelerde isyan çıkardı'' diye konuştu.


http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&kid=6&hn=85130


“Şüphe yok ki, arkadaşlar, millet, birçok fedakârlık, birçok kan pahasına, en nihayet elde ettiği hayat dayanağına kimseyi tecavüz ettirmeyecektir. Bugünkü hükümetin, Meclis’in, kanunların, Anayasa’nın mahiyeti ve hikmeti hep bundan ibarettir.”

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Bugün ne yazık ki böyle değildir...
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye
 
İletiler: 121
Kayıt: Çrş May 06, 2009 19:48

Re: "Her şeyimizi sattık"

İletigönderen bezgin » Pzt Eki 05, 2009 12:37

Türkiye'nin tek mozagi budur: Satilmislik.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Re: "Her şeyimizi sattık"

İletigönderen maydonos » Pzt Eki 05, 2009 15:00

Kilictaroglu'ndan bir ricam var: Tanri askina su 30 yildir Yozgat ili dahil doguya yapilan yatimlarin ne kadar oldugunu ve terore harcanan paranin ne kadar oldugunu, ayrica 12 Eylul de Bati bolgelerindeki Turk sag ve soluna yapilan iskencelerin hepsini ve ayrica teror kaybedilen sehitlerimizin sayisinin aciklanmasi ve ayrica bu baglamda kaybettigimiz, tum insanlarimizin ozellikle faili belli olmayanlar dahilin de tum bunlarin bilancosunu sunacak bir program hazirlamasini ve bunu tum kendini Turk vatandasi hissedenlere tek tek aciklamasini saglayacak bir organizasyon duzenlemesini arz ediyorum..

Tum Turk milletine verilen bu cezanin, bu ise bulasanlardan tahsil edilmesinin saglanmasi ve savcilari goreve basina , savcilarin hesap sorma zamani gelmistir. Hesap sorulmasini ve 12 Eylulden beri bu kurtlere odenen paralarin geri tahsilinin yapilmasini ve odemeyenlerden once Turk mahkemelerinde sonrada uluslararasi mahkemelerde, buna Irak hukumeti + Suriye ve teror orgutunu barindiran ve destekleyen ulkelere ahimde dava acilmasini ve cezalandirilmasini saglamalarini bekliyoruz.

Herkese kolay gelsin..
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x