Herkesi kızdırdılar

Futbol ile ilgili hersey burada.

Herkesi kızdırdılar

İletigönderen |Cansu| » Cmt Eki 27, 2007 9:02

G.Saraylı futbolcuların Bordeaux maçındaki tavırlarına kimse anlam veremedi

Sarı kırmızılıların, farklı kazanabilecekleri bir maçı yok yere kaybetmeleri ve her fırsatta kendilerini yere atmaları büyük tepki gördü. Feldkamp, "Oyuncularım niye böyle davrandı anlamadım. Bir daha olmaması için onları uyaracağım" dedi.

UEFA Kupası H Grubu’ndaki ilk maçında Bordeaux’ya 2-1 yenilen Galatasaray’da, yenilgiden çok Ümit ve Nonda’nın kaçırdığı goller, ikinci yarıdaki kötü futbol ve sarı kırmızılı oyuncuların her fırsatta kendilerini yere atmaları konuşuluyor.

Karşılaşmanın ilk yarısında fırtına gibi bir oyun sergileyen Galatasaray, Hasan Şaş’ın liderliğinde geliştirdiği ataklarda 6 net gol pozisyonu üretirken, bunlardan ancak birini Nonda ile penaltıdan gole çevirebildi. Penaltıda son derece şık bir vuruş yapan Nonda, ne yazık ki aynı başarıyı diğer pozisyonlarda gösteremedi. Kongolu futbolcu, 39, 43 ve 74. dakikalarda üç net fırsattan yararlanamadı. Sarı kırmızılıların diğer forveti Ümit Karan da Nonda’ya nazire yaparcasına 28 ve 44. dakikalarda yakaladığı iki gol pozisyonunda topu kaleci Rame’ye teslim etti. İlk yarıda rakibini sürklase eden Galatasaray, farkı ikiye çıkaramayınca Bordeaux’ya cesaret geldi ve böylelikle ipler Fransız ekibinin eline geçti. Deyim yerindeyse sarı kırmızılılara top göstermeyen Bordeaux, iki gol atarak sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Kalli bile isyan etti

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından Galatasaray’dan da bir Avrupa zaferi bekleyen futbolseverleri üzen esas olay sarı kırmızılı oyuncuların ikinci devredeki halleriydi. Başta Arda olmak üzere Ümit, Nonda, Barış ve Hasan Şaş, rakipleriyle girdikleri neredeyse bütün ikili mücadelelerde yere düştüler. Sarı kırmızılılar bu düşmeleri bir ara o kadar abarttılar ki, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp bile isyan etti. Alman çalıştırıcı ikinci yarıda birkaç kez saha kenarına gelip oyuncularına, "Kalkın. Ne yatıyorsunuz" diye bağırdı. Oyuncularına çok öfkelenen Kalli, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında da bu konuya değinip, kızgınlığını şöyle dile getirdi:

Antipatik hale geldik

"Sürekli yere düşerek hakemden faul bekleyemezsiniz. Bu çok yanlış olur. Eğer hakem sizin bu tür davranışlarınıza prim tanımıyorsa, ısrar etmenin de bir anlamı yok. Maalesef bizim oyuncularımız Bordeaux karşısında bu yanlışlığa düştüler. İster istemez antipatik hale geldiler. Durum böyle olunca hakem birçok pozisyonda faulümüzü vermedi. Oyuncularımızın kendisini kandırmaya çalıştığını zannetti. Futbolcularımın neden böyle yaptığını anlayamadım. Onları özellikle uyaracağım ve bir daha tekrarlamamalarını isteyeceğim."

Hakem bize gıcık oldu

Kaçırdığı gollerle oyunun kaderini etkileyen Shabani Nonda da Kalli’nin sözlerinin paralelinde bir açıklama yapıp, "Maç içinde çok fazla yere düştük, kalkmadık. Hakem bu yüzden bize gıcık oldu. Mesela ikinci yarıda Ümit’in ceza alanında düşürülmesi penaltıydı. Ancak hakem bize gıcık olduğu için penaltıyı vermedi" dedi.
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x