İHANET VE ÇIKAR BİRLİĞİ / MİTHAT AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

İHANET VE ÇIKAR BİRLİĞİ / MİTHAT AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Pzt Nis 04, 2016 21:39

İHANET VE ÇIKAR BİRLİĞİ

Fikirler geçim kaynağı değil, bir inanç ve yaşam tarzıdır. Fikirlerini geçim kaynağı ve bireysel nüfuz alanı sağlamak için kullananlar, ileride daha çok finansal kaynak sağlayan ve kişinin nüfuzunu daha çok artıran başka bir fikri savunabilirler.

Bu kişiler kendisine daha çok kar getiren emperyalizmle ve iç düşmanla anlaşabilirler de. Bundan daha kötü ve tehlikeli olan ise kimi çevre ya da bireylerin, kendi çıkarlarını kutsal fikirlerin arkasına sığınarak sağlamalarıdır. Hatta bu kişiler Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'de dile getirdiği "..., şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler." ( ki günümüzde yaşanan tam da budur.)

Adı, sanı, nüfuz alanı ne olursa olsun; bu odakları özellikle takip etmek Türk Ulusunun görevleri arasındadır. Çünkü bugün Türk milletinin kutsal değerlerini savunduğunu iddia eden, özellikle Milli söylemlerle kendi ticari karlarını süsleyen bu zatı muhteremler, yarın karşımıza düşman ordularının bayrakları ile çıkacaklardır. Çünkü onların taşıdığı bayrağın hemen arkasında, yüksek gelir getiren ticari işletmeler bulunmaktadır.

Kişisel çıkarları her çıkarın üstünde tutmak ile ihanet arasında ince bir sınır çizgisi vardır.

Mithat Akar - Adana / Kurttepe
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x