III.Dünya Savaşı Ne Zaman Çıkacak? / Türker ERTÜRK

III.Dünya Savaşı Ne Zaman Çıkacak? / Türker ERTÜRK

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Şub 07, 2018 12:02

III.Dünya Savaşı Ne Zaman Çıkacak?

Son dönemde en çok sorulan, yanıtı aranan ve üzerinde çokça spekülasyon yapılan konuların başında geliyor; III. Dünya Savaşı’nın çıkıp çıkmayacağı, çıkacaksa ne zaman çıkacağı. Dünya kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algı ise; beklenen bu küresel savaşın çok yakında patlak vereceği şeklinde.

Geçtiğimiz yılın son aylarında, bu tartışmaya ve spekülasyona ABD’nin Dışişleri eski Bakanı Henry Kissinger da dahil oldu. Halen New York-Manhattan’da lüks dairesinde yaşayan 95 yaşındaki Kissinger, kendisi ile yapılan bir mülakatta; “Eğer savaş tamtamlarını duymuyorsanız, sağırsınız demektir” diyor ve III. Dünya Savaşı’nın çok yakında olduğunu söylüyor.

Dördüncü Nesil Savaş

Bana sorarsanız; bu bir algı operasyonu. Bu operasyona bilinçsiz olarak katılanlar da az değil tabii ki! Size garanti ediyorum; tarihte yaşanan yaklaşık 10 milyon insanın yaşamını kaybettiği I. Dünya Savaşı (1914-1918) ve yaklaşık 65 milyon insanın yaşamını kaybettiği II. Dünya Savaşı (1939-1945) gibi ağırlıklı olarak üniformalı askerlerin ön planda ve cephede olduğu savaşlar olmayacak. Artık savaşların karakteri, özellikleri, yapısı ve genetik kodları değişti.

Özellikle 1990’lı yılların başından itibaren, Dördüncü Nesil Savaş (Fourth Generation Warfare) olarak adlandırılan yeni bir savaş türü ortaya çıktı. Artık savaş ile siyaset, asker ile sivil, barış ile çatışma, cephe ile emniyetli bölge, dost ile düşman kavramları arasındaki hatlar bulanık ve belirsizdir. Bu savaş tek merkezden idare edilmez, ateş ve manevra gücü artık savaşın asli unsuru olmaktan çıkmıştır.

III. Dünya Savaşı Çoktan Çıktı Bile!

Devlete bağlı olmayan aktörler, terörizm, medya, hukuk, psikolojik harekât, zihin kontrolü, beyin yıkama, toplumsal mühendislik, ekonomik manipülasyonlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), vekâleten savaştırılan güçler, hatta hedef ülkenin yönlendirilmeye açık hale getirilen siyasi partileri; bu yeni nesil savaşın unsurlarıdır.

Evet, eski nesil bir küresel savaş (I. Dünya ve II. Dünya Savaşları) çıkmayacak ama yeni nesil küresel savaş çoktan çıktı bile. Bu savaş; ABD tarafından, 11 Eylül 2001 saldırısının hemen arkasından, bir ay bile geçmeden Afganistan’a yapılan müdahale ile başlatıldı ve 16 yıldır devam ediyor. Şimdilik bitecek gibi gözükmüyor!

Sonsuz Savaş

ABD tarafından halen devam eden bu küresel savaşın amacı; tek kutuplu dünya düzenini sonsuza kadar sürdürmek, küresel liderliğini ve askeri üstünlüğünü devam ettirebilmek, hegemonyaya direnenleri ezmek, enerji ve hammadde kaynaklarını tamamen kontrol altına alabilmek, dünyanın ekonomik, siyasi ve askeri güç merkezinin doğuya, Asya-Pasifik Bölgesi’ne doğru kayışını durdurmak ve dünyaya yeni bir siyasi harita çizmektir. Ulus devletleri parçalayarak, bu yüzyılın sonunda 2 bin devlete ulaşmayı planlıyorlar.

İşte bu nedenle; 2001’de ABD Başkanı Bush tarafından terörizme (War on Terror) yani bilinmeyen, tam olarak tanımlanamayan bir düşmana karşı “Sonsuz Savaş” (Endless War) ve hegemonyaya direnenlere karşı “Önleyici Savaş” (Preemptive War) doktrinleri oluşturuldu. Bush’dan sonra gelen Obama da savaşa aynen devam etti. Geçtiğimiz yılın ilk ayında (20 Ocak 2017) görevi devralan ABD Başkanı Donald Trump, 19 Aralık 2017’de dünya kamuoyuna açıkladığı ve 2020’ye kadar geçerli olacak Ulusal Strateji Belgesi ile küresel savaşa artan bir hızla ve seferber edilen ekstra kaynaklarla devam edileceğini resmileştirdi.

Amaç, Kitlelerin Direncini Kırmak

Afganistan ve Irak müdahalesi, Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı, Renkli Devrimler, rejim değişiklikleri, Yugoslavya’da, Libya’da, Mısır’da, Suriye’de, Yemen’de, Afrika’da ve Latin Amerika’da yaşananlar, Rusya ve Çin’in kuşatılması ve çevresinin istikrarsızlaştırılması, Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki gerginlik, İran ve Kuzey Kore’nin haydut devlet ilan edilmesi; yaşadığımız küresel savaşın anlamakta zorlanmayacağımız bazı somut görüntüleridir.

Esas merak edilmesi ve sorulması gereken; “Halen devam eden küresel savaşın nükleer savaşa evirilip evirilmeyeceği?” sorusudur. Tam gaz III. Dünya Savaşı’nın içinde yaşadığımız halde “III. Dünya Savaşı yakında çıkacak mı?” diye algı operasyonu yapanların amacı; halen sürdürülen küresel savaşı kitlelerin gözünden kaçırmak ve çıkabileceğini iddia ettikleri büyük savaşın korkusu ile kitlelerin emperyalist projelere karşı direncini ve savunma mekanizmasını yok etmek içindir.

IV. Dünya Savaşı Taş ve Sopalarla Olacak

Geçtiğimiz Cuma Trump yönetimi, nükleer silahların kullanımı ve caydırıcılığı ile ilgili olarak ABD’nin yeni “Nükleer Doktrini”ni yayınladı. Geçtiğimiz yıllarda da nükleer silahların modernizasyonuna 2 trilyon dolar harcandı. Bu gelişmeler; halen bütün hızıyla devam eden III. Dünya Savaşı’nın nükleer çatışmaya evirilebileceği tehlikesinin emaresidir.

Nobel Fizik Ödüllü dahi bilim insanı Albert Einstein’ın, sorulan bir soru üzerine “III. Dünya Savaşı’nda hangi silahlar kullanılacak bilmiyorum ama dördüncüsü taş ve sopalarla yapılacak” cevabını vermiş olması; tehlikenin büyüklüğünü yeterince gösteriyor sanırım.

Türker ERTÜRK, 6 Şubat 2018
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x