"İki süper gücün arasına kılıç gibi girmek" başarısı! / Arslan BULUT

"İki süper gücün arasına kılıç gibi girmek" başarısı! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Nis 12, 2018 11:57

"İki süper gücün arasına kılıç gibi girmek" başarısı!

ABD ile Rusya arasındaki Suriye gerginliği, füze gönderme tartışması ile büyüdüğü, Türk lirası hızla değer kaybetmeye başladığı halde Başbakan Binali Yıldırım, "Yedi düvel üzerimize geliyor. Evelallah Avrasya coğrafyasında öyle dik duruyoruz ki, bölgeye hiza vermek isteyen süper güçler de Türkiye'ye bakmaya başladılar. İki tane süper gücün arasına kılıç gibi girip Suriye'de istikrarı, güveni sağlamak, terörü dize getirmek kolay bir iş değildir. Türkiye bunu başarmıştır." dedi.

ABD ile Rusya arasında sarkaç gibi gidip gelmelerini bu şekilde izah etti!

* * *

Suriye'de istikrar ve güven sağlamak mı?

Binali Bey'e sormak gerekir; Suriye, istikrarlı, güvenli, huzurlu bir ülke haline gelmişti. Öyle ki, bizzat başbakanlarının ağzından, Büyük Itri'nin torunu Muhammed Naci Otri'den duymuştum; Türkiye ile birleşmek gibi bir hedefleri vardı. Türkiye-Suriye hükümetleri ortak bakanlar kurulu toplantıları yapıyordu. Böyleyken Suriye'nin istikrarını kim bozdu? IŞİD organizasyonu için ihtiyaç duyulan teröristleri Suriye'ye kim gönderdi? Ve bu teröristler hangi ülkelerden geçerek Suriye'ye girdi? Ve Suriye'nin istikrarını bozmak hangi süper gücün projesiydi? Türkiye bu projeye neden hizmet etti? Kobani dedikleri Aynel Arap şehrine PKK ve KDP, hangi ülkeden geçerek gitti de burayı PYD kantonu haline getirdi? Telafer'de, Tuzhurmatı'da ve Kerkük'teki Türkmenler ne oldu?

* * *

Türkiye, ancak IŞİD ve PYD'nin kendisine tehdit olmaya başladığını görerek harekete geçti, Suriye'nin istikrarını sağlamak için değil... Suriyeli gençlere silahlı eğitim veren kimdi? Büyük bir göç dalgası olacağını öngörerek 1.5 milyon çadır siparişi veren kimdi?

Türkiye öyle bir politika takip etmeliydi ki ABD ve Rusya, Suriye'yi giremesin! AKP iktidarı bunun tam tersini yaptı. Şimdi de iki süper gücün arasına kılıç gibi girmekle övünüyorlar! Nereye girdiniz? El Bab ve Afrin'e girmek Suriye'ye istikrar ve güven mi getirdi?

Elbette bu topraklardan Türkiye'ye saldırılar gelince El Bab ve Afrin'e girmek şart olmuştu ama, bu iki bölgeye teröristlerin hâkim olmasına kimin politikaları sebep olmuştu?

AKP iktidarı, Suriye'nin başına terör belasını sarmakla, aslında Türkiye'nin de başına çorap ördü! Şimdi bu çorabın başparmağında bir delik açmışlar onunla halkı avutuyorlar. Halbuki sayelerinde Türkiye güneyden kuşatıldı. ABD, Fırat'ın doğusunda bir ordu kurdu ve silahlandırdı! Kimin sayesinde!

Afganistan, Irak, Libya, Tunus, Mısır, Yemen, Bahreyn... Bu ülkeleri Arap Baharı projesi ile kim karıştırdı. Bu ülkelerdeki örgütlere ayrılan Amerikan parasını İstanbul'da kim dağıttı?

Bu mudur süper güçlerin arasına girmek?

* * *

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise "Biz Türkiye olarak daha ilk günden beri bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesini ve burada yaşanan sorunların askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini siyasi çözümün son derece önemli olduğunu söyledik." dedi!

İktidar, kendisini bu gerçek dışı sözlerle avutabilir ama ortaya koydukları gerekçelerin, mazeretlerin hiçbir değeri kalmamıştır. Suriye'de Amerikan projesini uygulamakla, Türkiye'yi de ateşin içine atmışlardır. Üstelik iç politikada da Amerikan taleplerini yerine getirerek şeker fabrikalarını, suları, ormanları satıyorlar!

Türkiye, bağımsız bir dış politika uygulayabilseydi ne Suriye kan gölüne döner ne de kendi istikrarı bozulurdu. Şimdi olağanüstü halle birlikte "tek adam sistemi" getiriyorlar ki, halkın tepkisi frenlenebilsin!

Mümkün müdür? Padişahlar devrildi gitti bu ülkede; tarihten hiç mi ders almıyorsunuz?

Arslan BULUT, 12 Nisan 2018
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x