IMF ve ABD Hazine Bakanı Albayrak'la ne konuştu? / Yılmaz POLAT

IMF ve ABD Hazine Bakanı Albayrak'la ne konuştu? / Yılmaz POLAT

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Nis 15, 2019 11:21

IMF ve ABD Hazine Bakanı Albayrak'la ne konuştu?

Hazine ve Maliye’den sorumlu Erdoğan Yönetimi’nin Bakanı Berat Albayrak, ekonomik paketi açıkladıktan sonra Washington’a uçtu. Hafta boyunca ABD Başkentinde IMF ve Dünya Bankası’nın yarı yıl toplantılarına katıldı. Randevu listesindeki anahtar isim ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’le görüştü. Yani Albayrak’ın kredi arayışının ‘olmazsa olmazı’ önemli referans ismiyle.

Havuz medyası, Albayrak’ın temaslarına ilişkin iki cümlelik tweet mesajını haber yapıp ‘başdöndüren ekonomi diplomasisi’ diye ortak manşetle duyurdu.

Yabancısı olmadığımız bilinen bir başlık. İçeriği olmayan haberler genellikle ‘başdöndürücü, mekik ya da süper diplomasi’ gibi kandırmaca kelimelerle süslenir. Yandaş basın bu kez de öyle yaptı. Baş döndürücü ekonomik diplomaside kimin başı döndü ayrıntı yok. IMF’de ya Mnuchin’le ne konuşuldu açıklama yok.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’ın gündeminden başlayalım.

– S-400 F-35.

- Türkiye’de tutuklu Nasa görevlisi ve Konsolosluk çalışanları.

- İran ve Venezüella’ya yaptırım.

Trump Yönetimi ‘Global Magnitsky Act’ yaptırım yasasını hala etkili bir silah olarak kullanmaya devam ediyor. ABD Hazine Bakanlığı Dışişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Gül’ü rahip Brunson sürecinde bu yasanın kapsamına almıştı. Rahip serbest bırakılınca yaptırım kaldırıldı. Ancak nedense hala Hazine Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde açıklama tutulmaya devam ediyor.
(https://home.treasury.gov/news/press-releases/sm453)

Mnuchin’in Albayrak’la yaptığı görüşmede, bu konuları gündeme getirdiği sır değil. Ve ‘Magnitsky’ tehdidi de devam ediyor. ABD Hazinesi her zamanki gibi kredi denince IMF’yi adres gösteriyor. Mnuchin’de IMF’yi işaret etti. Tabii önce gündemindeki konuların çözülmesi kaydıyla. Trump Yönetimi’nden son günlerde yapılan ekonomik tehdirlere bakıldığında Mnuchin’in Albayrak’a söylediklerini anlamak zor olmayacak.

ABD Yönetimi’nden ekonomik yaptırım tehditleri devam ediyor.

IMF’ye gelince; Albayrak’ın IMF’de kapalı kapılar ardında hangi düzeyde ikili görüşme yaptığı açık değil. Herhalde Bakanla ‘masa şefi’ görüşmedi. Albayrak’ın üst düzey bir muhatabı olmuştur. IMF’nin hiçbir anlaşma yapmasa bile üye ülkelerin ‘dördüncü madde kapsamında gözden geçirme’ diye bir uygulaması vardır. IMF üyelerini ‘4. Madde Konsültasyon Çalışması” çerçevesinde düzenli olarak denetler.

Türkiye’ye bu denetimin yapıldığı bilgisi verildi. IMF Albayrak’ın açıklamalarından ikna olup milyarlarca dolar kredi verir mi? Ufukta böyle bir ihtimal yok. Şayet olsaydı şüphesiz yandaş basın zil takıp oynardı.

IMF’den Türkiye’ye denetimin devamı için bir heyet göndermesi istendi mi? Sızan haberler istendiği yönde. IMF’yle ‘kankalık’ dönemi başlıyor.

Yılmaz POLAT, 15 Nisan 2019
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x