İnegöl,Hatay Dörtyol...Bu kez Erzurum...

Genel & Güncel Konular

İnegöl,Hatay Dörtyol...Bu kez Erzurum...

İletigönderen Başkomutan » Sal Tem 27, 2010 17:37

İnegöl’de öfke patladı



Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde dün gece doğu kökenli şoförün kullandığı minibüsün önünü kesen Orhaniye Mahallesi’nden gençler, “Bir daha buradan geçme” dediler.



Çıkan tartışmada tartaklanan sürücü, saat 21. 30 sıralarında arkadaşlarıyla tekrar mahalleye geldi. Bu kişiler, gençlerin oturduğu kahvehaneye girerek bıçak ve sopalarla saldırdı. Çıkan kavgada 5 mahalleli genç bıçakla yaralandı. Yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Polis, üç şüpheliyi gözaltına aldı.

Olay duyulunca hastane bahçesinde toplanan ve sayıları bini aşan ilçe sakinleri, 3 kişinin gözaltında tutulduğu Merkez Karakolu’na giderek şüphelilerin kendilerine verilmesini istedi. Öfkeli kalabalık ile polis arasında arbede çıktı.



Dörtyol'da gergin gün

İlçe, 4 polisin şehit edildiği olayların ardından bayraklarla donatıldı





BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde minibüsçüler arasında başladıktan sonra tırmanan ve ilçeyi savaş alanına çeviren olayların bir benzeri, dün gece 4 polisin şehit edildiği Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde yaşandı. Polislere yönelik saldırının ardından gözaltına alınan bazı şüphelileri terörist sanıp linç etmek için Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan öfkeli kalabalık, askerlerin havaya ateş etmesi ve göz yaşartıcı bomba kullanılarak dağıtıldı.

Polisleri şehit eden teröristleri yakalamak amacıyla kavşakların tutulması nedeniyle ters yöne giren otomobilde ateş açıldı, 1'i yaralı 4 kişi yakalandı. Saldırıyla ilgisi olmayan Mardinli oldukları öğrenilen kişiler, Emniyet Müdürlüğü’ne girişte toplanan kalabalık tarafından linç edilmek istendi, 1’i bıçaklanarak yaralandı. Yaralı kişi, askerlerin havaya ateş açmasının ardından 2 panzer eşliğindeki ambulansla emniyetten çıkarılıp, hastaneye götürüldü. BDP ilçe binasının yanı sıra Doğu kökenli vatandaşlara ait bazı işyerlerinin de kundaklandığı ilçede polis ve askerler, cadde ve sokaklarda günboyu devriye gezdi. Dün geceki gösteriler sırasında kundaklanan, camlarını kırılan işyerlerinin sahipleri olaya tepki gösterdi.


SOKAKLARA TÜRK BAYRAKLARI BDP ilçe binasının da kundaklandığı ilçede, gergin saatlerin ardından sakin bir güne girildi. Dörtyol Belediyesi ekiplerinin araçları da, resmi bayramları hatırlatan uygulamayla direklere Türk bayrakları astı. İlçede birçok işyeri de bayrak astı.

Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan kimse bulunmadığını belirterek, “Bu alçakça saldırılarına devam ede dursunlar, ama, karşısında biz toplum olarak, devlet olarak dimdik duruyoruz” dedi. Kaymakam Sandıkçı, olaylar sırasında 5 işyerinin tahrip edildiğini, bazı işyerlerinin de camlarının kırıldığını söyledi.

OLAYLAR GECEYARISINDAN SONRA DURDU Dörtyol'da her şey, Özerliçay Mahallesi TOKİ Evleri yakınında, görev devir teslimi yapan polislerin bulunduğu 31 A 8238 resmi plakalı polis otomobiline dün akşam saatlerinde yapılan saldırıyla başladı. İlçenin savaş alanına döndüğü olaylar, gece geç saatlerde sokakların boşalması, polis ve askerlerin güvenlik tedbirlerini artırması ve olaylara hakim olmasının sağlanmasıyla saat 01.30'da son buldu.


Resim


Resim

2 ayın bilançosu HATAY’da son 2 ayda, peş peşe terör saldırıları meydana geldi.

29 Mayıs’ta Antakya’ya bağlı Kisecik Köyü’ndeki bir maden ocağına teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Bir özel güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği saldırıda 2 özel güvenlik görevlisi yaralandı, operasyonda 1 terörist öldürüldü.

31 Mayıs’ta İskenderun İlçesi’nde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda nöbet değişimi yapan askeri kamyonete roketli saldırı yapıldı. Saldırıda 6 er şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

8 Haziran’da Serinyol ilçesi dağlık alanındaki maden ocağında çalışan 2 işçi, teröristler tarafından kaçırılıp, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Sansasyonel eylemler * 25 Mart 2003’de Amanosların eteğindeki Başlamış Köyü’nde meydana gelen olayda, trafodaki arızayı gidermek üzere giden Erzin İlçesi TEDAŞ İşletme Şefi 47 yaşındaki Osman Temur, bölücü örgüt mensuplarının kurduğu bubi tuzağının patlaması sonucu bacağını kaybetti, sevk edildiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde çabalara rağmen yaşamını yitirdi. Dörtyol İlçesi TEDAŞ İşletme Şefi 38 yaşındaki Elektrik Mühendisi Yusuf Sökmen ile şoför Zeki Kalli ise yaralanmıştı. Bu saldırıdan sonra 22 Nisan’da düzenlenen operasyonda ise 3 terörist öle olarak ele geçirildi.

* 13 Haziran 2004’de Hatay’ın Dörtyol İlçesi sınırlarındaki Toktak Yaylası’nda bir grup terörist, 3 gönüllü köy korucusunu şehit etti. Biri korucu 2 kişi yaralandı.

* 23 Nisan 2007’de Amanos Dağları eteğindeki Hassa İlçesi kırsal alanında güvenlik güçleriyle PKK'lı tereröristler arasında çıkan çatışmada Ordulu jandarma er 21 yaşındaki Salih Bolamanlı şehit oldu. 1 er de yaralandı.

* 5 Ekim 2008’de Hassa İlçesi sınırlarında kalan Amanos Dağları’nın Elmalıseki Mevkii’ndeki güvenlik güçleriyle girilen çatışmada köy korucusu 43 yaşındaki Adem Korkmaz şehit oldu.

* 27 Kasım 2008’de meydana gelen olayda, Amanos Dağı eteklerindeki Bitişik Köyü yoluna inen 3 PKK’lı terörist, Denizciler Beldesi’nin ortasından geçen Adana- İskenderun otoyolu turnikelerini üstten gören noktadan saldırıp, turnikelerde denetim yapan trafik ekibindeki polis 37 yaşındaki İbrahim Darıcı şehit etti, Amanoslara doğru kaçan teröristler, peşlerinden gelen ekiplerle çatışınca polis memuru 38 yaşındaki Halil Aksak’ı da şehit etti.

* 7 Ağustos 2009’da Hatay’ın merkez Karlısu Beldesi Askeri Radar Üssü bölgesinde devriye görevi yapan askeri birliğe, bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada Jandarma Komando Er Yusuf Tiryakioğlu şehit olurken, Cüneyt Sevinçkaya ile Gökhan Dokur da yaralandı. 1 terörist de ölü ele geçirildi * 29 Mayıs 2010’da Antakya’ya bağlı Kisecik Köyü yakınlarındaki Eti Maden Krom Firması’na ait maden ocağına bir grup PKK’lı terörist, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı, açılan ilk ateş sırasında, özel güvenlik görevlilerinden 26 yaşındaki Mustafa Dolumay yaşamını yitirirken, 28 yaşındaki Sabri Pekmez ile 28 yaşındaki Hüseyin Saraç da yaralandı, 1 terörist de ölü olarak ele geçirildi.

* 31 Mayıs 2010’da Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda nöbet değişimi yapan askeri kamyonete roketli saldırı yapıldı. Saldırıda deniz erler Serhat Aslan, Kerem Oğuz Erbay, İsmail Kartal, Erol Tavukçu, Ümit Akbulut ve Erhan Terletme şehit oldu. Erler Siyamet Kılınç, Osman Tokbulut, Nedim Çağrı Türe, Mehmet Aynur, Taner Adıyaman, Muammer Altemür ile Erol Sevindik’in ise yaralandı.

* 8 Haziran 2010’da Hatay’ın Serinyol ilçesi dağlık alanındaki maden ocağında çalışan 2 işçi, bir grup bölücü terör örgütü mensubunca kaçırıldı. İşçiler daha sonra akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

* 10 Haziran 2010’da Amanoslar’dan sızan teröristler Osmaniye merkeze bağlı Kırıklı Köyü yakınlarında, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta E-5 karayolu yakınında bulunan Kanlıgeçit Jandarma Komando Karakolu’na saat 22.00'de uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda, karakolun yanındaki lojman binasında oturan üsteğmen eşi Pınar Akdağ, başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.milliyet.com.tr/dortyol-da-gergin-gun/turkiye/sondakika/27.07.2010/1268909/default.htm




BDP binası yakıldı

Gerginliğin arttığı Hatay’da 200 kişilik bir grup da BDP Dörtyol İlçe binasını yaktı. 5 katlı bir iş merkezinin en üst katında bulunan BDP ilçe binasına giren öfkeli vatandaşlar, içerideki bazı eşyaları aşağı attı, balkonun demirlerine Türk Bayrağı astıktan sonra, içeride kalan eşyaları da ateşe verdiler.

Resim

Resim







Bu kez Erzurum...



Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in Erzurum Özel Yetkili 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmasını izlemek için Erzurum’a gelen Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı BDP’li Ayhan Erkmen, otomobilindeki afiş ve pankartlar yüzünden zor anlar yaşadı.


Sanayi Sitesinde otomobilini serviste baktıran Erkmen’in bagajında terör örgütüne ait renklerden oluşan afiş ve pankartlar bulunduğu belirten gençler, önünü kesti.

Otomobilden inerek gençlerle tartışan Ayhan Erkmen, olayların büyüme olasılığı üzerine oto servisine sığınarak yardım istedi. Bu sırada toplanan grup 36 EY 076 plakalı otomobilin camlarını kırarak hasar verdi.

Sanayi esnafının otomobillere binerek gösteri yapması ve toplananların sayısının artması üzerine Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Bu sırada bir takside bulunan gencin camdan salladığı bayrağı trafik polisinin alması sinirleri gerdi. “O Türk bayrağı. Türk bayrağına müdahale etme. Diğer bayrağa müdahale et” diye bağırması üzerine Emniyet Müdürü Çelik, polis memuruna “Sana mı düştü o bayrağı almak?” diye tepki gösterdi. Gençleri yanaklarından öpen Emniyet Müdürü Çelik, “Sizleri seviyorum” diyerek toplananların dağılmalarını sağladı.

Emniyet Müdürü Çelik, Belediye Başkanı Ayhan Erkmen’in güvencede olduğunu, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.



İm (Kod): Tümünü seç
http://haber.gazetevatan.com/bu-kez-erzurum/319532/1/Gundem



Resim
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: İnegöl,Hatay Dörtyol...Bu kez Erzurum...

İletigönderen Mustafa Recep » Sal Tem 27, 2010 21:27

açıldıkça yanıyoruz batıyoruz ayrılıyoruz,

bunun adı açılım değil ayrılım...
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye
 
İletiler: 417
Kayıt: Çrş Tem 09, 2008 13:11
Konum: sakarya


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x