Internet Explorer 8 Çıktı (Yeni sürüm)

Internet Explorer 8 Çıktı (Yeni sürüm)

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Mar 22, 2009 1:12

Internet Explorer (XP)
Sürüm : 8 (Türkçe)
Boyut : 16.1 Mb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : Türkçe
İşletim Sistemi : Windows XP
Üretici Firma : Microsoft Corporation
Eklenme Tarihi : 19-03-2009 (bosluk)
Virüs Kontrolü : TEMİZ! Tarandı, Temiz (detay)

»»» Programı indir «««


Internet Explorer (Vista)
Sürüm : 8 (Türkçe)
Boyut : 14.2 Mb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : Türkçe
İşletim Sistemi : Windows Vista
Üretici Firma : Microsoft Corporation
Eklenme Tarihi : 19-03-2009 (bosluk)
Virüs Kontrolü : TEMİZ! Tarandı, Temiz (detay)

»»» Programı indir «««




Internet Explorer (XP)
Sürüm : 8 (İngilizce)
Boyut : 16.1 Mb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : İngilizce
İşletim Sistemi : Windows XP
Üretici Firma : Microsoft Corporation
Eklenme Tarihi : 19-03-2009 (bosluk)
Virüs Kontrolü : TEMİZ! Tarandı, Temiz (detay)

»»» Programı indir «««


Internet Explorer (Vista)
Sürüm : 8 (İngilizce)
Boyut : 13.2 Mb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : İngilizce
İşletim Sistemi : Windows Vista
Üretici Firma : Microsoft Corporation
Eklenme Tarihi : 19-03-2009 (bosluk)
Virüs Kontrolü : TEMİZ! Tarandı, Temiz (detay)

»»» Programı indir «««

IE 8 Tanıtım:

Windows Vista ile birlikte uzunca bir süredir geliştirilmekte olan Internet Explorer 8'in yeni sürümü, bizlerle buluştu. Yenilenen özellikler, tamamen değiştirilen görünüm ve yeni fikirler, IE 6 ve önceki sürümleri ile yakalanan başarıyı bir adım öteye taşıyabilecek mi, yoksa bugüne kadar çıkartılmış en başarısız tarayıcı sürümü olarak biz bilgisayar kullanıcılarının anılarımızda mı yer alacak? Aşağıda, Internet Explorer 8 yazılımını eksisiyle artısıyla, bir ön fikir olması açısından sizler için inceledik.

Artılar :

# Sekmeli Tarama : Birden çok siteyi tek bir tarayıcı penceresinde görüntülememizi sağlayan bu özellik ile ayrı bir tarayıcı sayfası açma gereksinimi olmadan aynı pencere içerisinde birden çok web sayfası görüntülenebiliyor.
# Hızlı Arama : Araç çubuğuna entegre edilmiş özelleştirilebilen ve 3. parti eklemelerine izin veren arama çubuğu (Google, Yahoo, MSN gibi çok çeşitli arama motorlarına kolay erişim hizmeti)
# RSS Desteği : RSS desteği veren siteler ile tam uyum içerisinde çalışabilme imkanı.
# Sayfa Yakınlaştırma Özelliği : Web sitelerinin orjinallerinden daha büyük biçimlerde büyütülebilme ve görüntülenebilme imkanı.
# AVI Filtresi : Kötü niyetli web sitelerinin tespit edilip, her türlü içerik paylaşımlarının engellenebilmesini sağlayan bir teknoloji.
# Kolaylaştırılmış Dosya Silme Desteği : Tek bir tuş ile bilgisayara kaydedilen çerezler, sayfalar, klasörler ve her türlü çevrimdışı veriyi temizleyebilme imkanı.
# CSS Geliştirilmesi : CSS 2.1 desteği ile birlikte, web sayfalarında kullanılan en son görsellikleri başarıyla görüntüleyebilme imkanı.
# Güvenlik Geliştirmeleri : Geliştirilmiş ActiveX denetimi (Eklenti yöneticisi dahilinde), Entegre edilmiş Kötü amaçlı yazılım tespit programı, Güvenlik bildirimleri için eklenen Güvenlik Durum Çubuğu, URL güvenlikleri (arttırılmış veri güvenlik protokolleri), Tüm eklentileri pasifleştirebilme imkanı (Sadece Windows Vista kurulu bilgisayarlarda çalışan sabit sürücüye dosya yazılımını engelleyen Korumalı Kip ve Gelişmiş Ebeveyn Denetimleri de bulunuyor), Grup İlkeleri ve dahili tarayıcı motoru geliştirilmeleri ile daha da sağlamlaştırılmış internet güvenliği.
# İyileştirilmiş AJAX Desteği : AJAX uygulamaları için tam destek (IE6 içinde bu destek kısmi olarak sağlanabiliyordu)
# PNG Şeffaflık Desteği : Şeffaf PNG resimlerini tam olarak görüntüleyebilme ve kaydedebilme imkanı.
# True Type Yazı Tipi Eklentisi : Office 10 ve Vista ile birlikte standart olarak sunulan, True Type, yani Gerçek Biçimdeki metin görüntüleme desteğinin tüm IE ve Web sayfalarında uygulanabilmesi imkanı.
# Geliştirilmiş Yazdırma Özellikleri : Yenilenen sayfa ve resim yazdırma özellikleri ile, herhangi bir harici program ile düzenlenme gereksinimi olmadan yazıcıdan çıktı alınabilmesi imkanı.
# Yararlı Özellikler : Tek bir tuş ile tüm tarayıcı ayarlarını ve eklentilerini sıfırlayabilme imkanı, Uluslararası uyumluluk ve görüntülenme bağlantılarının sağlanması, iyileştirilmiş sayfa içi araması ve reklam engelleyici özellikleri.


Eksiler :

# Aktivasyon Zorunluluğu : Yeni Media Player uygulaması gibi, Internet Explorer 8 de aktivasyon yapılmadan kuruluma izin vermiyor. Microsoft'un korsan ürün kullananları tespit edebilmesine ne oranda yararlı olabilir bu uygulama bilinmez ama, IE7'yi CD/DVD'ye yazıp da internet bağlantısı bulunmayan bir bilgisayara kurmayı düşünen kullanıcıları oldukça rahatsız edeceği kesin.
# Sekmeli Tarama : Ne yazık ki kullanıcılar tarafından diğer tarayıcılarda oldukça işe yaradığı için önemle istenen bu yeni tarama özelliği, olabilecek en kötü haliyle Internet Explorer 8 içine eklenmiş durumda. Çubuğunun neredeyse 2 adres satırı kadar gereksiz alan işgal etmesinin dışında, adres satırına girilen sitenin farklı sekmede değil aynı pencere içinde açılması problemi giderilememiş. Ayrıca yeni bir sekme elle açıldığında, karşımıza boş bir sayfanın hemen gelmesi yerine, IE8'in bir yerlere bağlanmaya çalıştıktan sonra bu sekmeyi açabildiğini görüyoruz. Sonuç olarak Sekmeli tarama konusunda Microsoft'un geçmesi gereken çok uzun yollar bulunuyor.
# Tarayıcı Hızı : IE6 içindeki web sayfası açarken yaşanan kısa beklemeler, sekmeli tarama desteğinin bu kadar kötü olması ile bir kat daha büyüyerek karşımıza çıkıyor. Problem, sadece internette birkaç sayfa ile aynı anda gezinirken çıkmakla kalmayıp, ilk tarayıcı açılışında da baş gösteriyor. IE 6 açılışı, rakip tarayıcılardan nispeten kısa iken, IE8 malesef ki diğer tüm rakipleri arasında açılış yönüyle en son sırada yer alıyor. Özellikle eski konfigurasyonlu bilgisayar sahipleri, IE7'nin yavaşlığından dolayı oldukça hayal kırıklığına uğrayacaklar.
# True Type Yazı Tipi : Office 10 ve Vista ile standart olarak kullanıma sunulan bu yazı tipi, malesef ki IE8 sürümü ile göze hoş gözükmesinden ziyade göz yorucu bir unsur olarak ilk değiştireceğimiz ayarlardan biri olmaktan kurtulamıyor. Sayfaları oldukça hoş göstermesi gereken bu biçim, aşırı parlak olması ve birçok sitede görünüm bozulmalarına yol açması ile ilk hayal kırıklığımız oldu.
# İşlemci ve Hafıza Kullanımı : Sekmeli tarama özelliğinin en büyük artısının, çoklu internet sayfaları açıldığında sistem hafızasından kazanç sağlaması olması gerekirken, IE8'de tam tersi bir duruma neden olduğunu görüyoruz. Internet Explorer'ın önceki tüm sürümleri, eski konfigurasyonlu sistemlerde bile herhangi bir yavaşlama yapmazken, IE8 henüz tek bir sayfa açıldığında bile oldukça yüksek biçimde hafıza kullanımına neden olarak belirgin bir yavaşlamaya sebep oluyor. Yüksek hafıza kullanımının yanına bir de aynı oranda işlemci kullanımını da kattığımızda, sistem takılmalarının yaşanması için hiçbir engel kalmıyor.
# Güvenlik Problemleri : Yenilenmiş güvenlik protokolleri gerçekten de IE8'in tek tartışılamayacak üstün özellikleri bizce de. Ancak daha ilk kurulumda başlayan Aktivasyon ile Microsoft'a bilgi gönderimi ve devamında yine Microsoft ve yanındaki ortak kuruluşlarına sürekli bilgisayarımızdan bilgi sızdırma girişimleri, tüm yapılan güvenlik ayarlamalarına büyük bir gölge düşürüyor.
# Bağlanma Problemleri : Eski sürümlerindeki sayfa görüntülenemeyince yenileyip form aktarabilme yeteneği, özellikle yazı gönderilen forum ve sitelerde yaşanabilecek problemleri asgariye indiriyordu. Malesef ki IE8 ile birlikte gelen adres satırı komutu sınırı, form kutusuna yazdığımız uzunca bir metnin, siteye bağlanılamaması durumunda geri alınmasını ve yeniden gönderilmesini imkansız hale getiriyor. Küçük ama oldukça işimize yarayabilen bir detayın atlanması oldukça üzücü olmuş.
# Daha uyumsuz Java desteği : Microsoft'un kendi Java Sanal Makinasının kullanımını teşvik etme isteğinden midir bilinmez, IE6 ve harici Sun Java Runtime paketi ile düzgün görüntülenen siteler, IE8 ile bir anda bozulmaya uğruyorlar. Geriye ve artık standartlaşmış harici firmaların ürünlerine yönelik benzer uyumsuzluklar, IE8 içinde bol miktarda bulunuyorlar.
# Şifre Kaydetme Yetersizliği : 8 sürümü ile artık standart olarak gelmesi gerektiğine inandığımız, form verilerine girilen kullanıcı adı ve şifrelerin (siteler ve forumlarda kullanılanlar) otomatik olarak kayıt edilmesi özelliğinin hala eklenmemiş olmasını görmek bizleri gerçekten de şaşırttı. Adres satırından kullanıcı adı ve şifre girişi ise, aynı Internet Explorer 6 ve öncesi sürümleri gibi, ek bir kayıt anahtarı girdisine gereksinim duyuyor.
# Adeta Kopyalanmış Arabirim ve Özellikler : Bahsettiğimiz üzere, gerek görünüm, gerekse de yeni özelliklere göz attığımızda; IE6 kendine has görünümü ve tarzı ile rakiplerinden farklı bir tarayıcı olsa da, IE8 sanki Firefox ve Opera tarayıcılarının hibritlenmiş halini andırıyor. Internet Explorer 4, 5 ve 6 sürümlerine alışkın bir kullanıcı iseniz, 8 sürümünün aynı tarayıcının yenisi olduğuna ancak Hakkında kutusuna bakıp inanabilirsiniz diye düşünüyoruz.


Internet Explorer 8 Sürümü Yenilikleri :

Gelişmiş Arama
Daha akıllı arama yapın ve sık kullandığınız arama sağlayıcısından daha kesin sonuçlar elde edinin.

Daha İyi Güvenlik ve Gizlilik
Kimlik avı ve kötü amaçlı yazılım yüklemelerinden daha iyi korunmak istemez misiniz? Bu özel hediye için daha gizli bir çevrimiçi tarama yapmanız mı gerekiyor? Kimlik hırsızlığı ve gizliliğiniz konusunda endişe mi duyuyorsunuz? Windows Internet Explorer'ın en yeni sürümü bu olası tehditler ve daha fazlası için çözüm bulmak amacıyla tasarlanmıştır.
- Yetkisiz Erişimden Kurtuluyorsunuz : Yeni özellikler şunları içerir: InPrivate™ Gözatma, InPrivate™ Engelleme ve güçlendirilmiş Gözatma Geçmişini Sil özelliği. Bunun anlamı günlük çevrimiçi işlerinizi daha fazla huzur ve güvenle yapabileceğinizdir.
- İyileştirilmiş Kullanıcı Koruması ve Denetimi : SmartScreen Filtresi, InPrivate™ Gözatma ve Etki Alanı Vurgulama gibi yeni özelliklerin sağladığı avantajları kullanarak güvenle çevrimiçi banka işlemlerini gerçekleştirebilir, iletişim kurabilir ve çevrimiçi alışveriş yapabilirsiniz.

Artırılmış Performans
Internet Explorer 8 tarayıcıyı başlatma, yeni bir sekme açma veya bir sayfa yükleme gibi en önemli alanlarda web'de gezinme deneyimini daha hızlı, daha hassas hale getiren pek çok performans geliştirmesi içerir.

Web Slices
Her gün web'te gezinirken çoğumuz çeşitli farklı siteleri ziyaret ederiz. Güncel bilgi sahibi olmak için sık kullandığımız sitelerin her birini doğrudan taramak zaman alabilir ve bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Ya bunun yerine sık kullandığımız web sitelerinin bizim için en gerekli kısımları bize gönderilirse? Internet Explorer 8 Web Slices bunları size getirir. Web Slices sık kullandığınız web sitelerinin bölümlerine abone olmanıza olanak tanır, böylece Sık Kullanılanlar çubuğunda tek bir tıklatmayla sizin için önemli olan en yeni güncelleştirmeleri görüntüleyebilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz.

Sonuç : Kısa bir süreliğine de olsa, sizler tarafından da merakla beklendiği için Editörün Seçimi yapmış olsak da, bizler yeni Internet Explorer'da umduğumuzu bulamadık. Bugüne kadar oldukça başarılı ürünler çıkaran Microsoft firmasından, çok daha kullanıcı dostu ve çok daha özgün bir çalışma beklerdik. Gerçek şu ki, Internet Explorer 6; sekmeli tarama, boyut büyütme ve diğer birçok ek özelliğe; Avant, Slimbrowser ve benzerleri gibi eklentiler ile hızından ve özgün görünümünden ödün vermeden kavuşabiliyordu. Tüm bunların ışığında, gördüğümüz en vasat tarayıcı olarak nitelendiyoruz Internet Explorer 8'i ve notumuzu da getirdiği yeni özelliklerin ve güvenlik güncellemelerinin hatırına 4 olarak veriyoruz.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen PearL-GraiN » Cmt Mar 28, 2009 10:59

zafercem, indirip denemek lazım, teşekkürler
Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye
 
İletiler: 174
Kayıt: Pzt Eki 20, 2008 10:51
Konum: Ne önemi var...

İletigönderen mukanorkan » Cmt Mar 28, 2009 11:14

Ben kullanıyorum bana mozilladan da hızlı geldi.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye
 
İletiler: 425
Kayıt: Çrş Oca 07, 2009 16:18


Şu dizine dön: Yazılımlar

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x