Iraklı Kürtler Türkiye ile birleşmek istiyor

National Endowment for Democracy, International Republican Institute, National Democratic Institute, Open Society Institute, CSIS, CIPE, UNDP, World Bank, ITS

Iraklı Kürtler Türkiye ile birleşmek istiyor

İletigönderen Laçin » Prş Tem 09, 2009 16:18

'Iraklı Kürtler Türkiye ile birleşmek istiyor'


Uluslararası Kriz Grubu, ABD'nin Irak'tan çekilmesinden sonra Kuzey Iraklı Kürtlerin Türkiye ile birleşmek isteyeceğini iddia etti.


BRÜKSEL - Uluslararası Kriz Grubu, Kuzey Irak'taki Kürt yetkililerinin Türkiye'ye katılma isteğinde olduğunu iddia etti.

Brüksel merkezli grubun raporuna göre, Bölgesel Kürt Yönetimi, komşularına ve Bağdat'a karşı koruyucusu Amerika'yı kaybedeceği endişesiyle, tek gerçekçi seçenek olan Türkiye'ye yöneldi.

Raporda, Mesud Barzani'nin özel kalem müdürü Fuat Hüseyin'in sözlerine de yer veriliyor. Hüseyin, "Şiiler İran'ı, Sünniler de Arap dünyasını seçerse, Kürtler de Türkiye ile ittifaka girmek zorunda kalacak" diyor.

Raporda, Ankara'nın bu fikre sıcak bakmadığı belirtilse de, Hüseyin'in ağzından, "Kürtlerin korunması karşılığında Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyindeki petrol ve doğalgaz kaynaklarına doğrudan erişim imkanı elde edeceği öne sürülüyor.

Raporda Bölgesel Kürt Yönetimi'nden kimliği açıklanmayan bir bakanın şu sözlerine de yer veriliyor:

"Bizim de bağımsızlık hakkımız var, ama eğer bu iş olmayacaksa ben Irak ile olacağıma Türkiye ile olmayı tercih ederim, çünkü Irak demokratik değil. İlerlememiz için en iyi yol, Kürt bölgesinin Musul vilayeti olarak Türkiye'ye katılması ve Türkiye'nin de Kürtler ile ilgili sorunlarını çözerek AB'ye girmesi olabilir."

Bir diğer iddia ise, bu gelişmelerin ışığında Türkiye'nin dolaylı yollarla Kerkük'e sahip olabileceği.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/24982307/
Kullanıcı küçük betizi
Laçin
Üye
Üye
 
İletiler: 80
Kayıt: Cum Oca 09, 2009 22:48

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 09, 2009 16:48

Yaaa, öyle mi demis hayirsever Rockefeller ve Soros destekli ICG? :)

İlerlememiz için en iyi yol, Kürt bölgesinin Musul vilayeti olarak Türkiye'ye katılması

Bak, bak :) Musul vilayeti zaten Misak-i Milli sinirlarimiz icerisinde degil miydi?


Raporun tamami (ingilizce): :arrow: http://rapidshare.com/files/253819866/ICG_Rapor.pdf


'NED ve Diğerleri' bölümüne tasinmistir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen MansurSah » Prş Tem 09, 2009 16:59

Alıntılatığın cümlenin devamı da

ve Türkiye'nin de Kürtler ile ilgili sorunlarını çözerek AB'ye girmesi olabilir."


Türkiye'nin Kürtlerle ilgili "sorunlarını çözmesi" yani sözde "Güney Kürdistan" Türkiye'ye katıdığında, sözde "Kuzey Kürdistan" ile birleşerek önce Kürt Federasyonu olmasına, akabinde bağımsız ayrı devlet olmasına ses çıkarmayacağız. Onların deyimiyle, sorun çıkarmayacağız.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

İletigönderen İlteriş » Prş Tem 09, 2009 17:07

Ordaki Kurtler gelir Turk vatandasi olursa olacagi size soyliyeyim!

Her secimde blok halinde AKP vb. bir Kurt-Islamci partiye oy vererek Turkiye'de her secimde iktidar olurlar ve Turk Milletini inim inim inletirler!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen MansurSah » Prş Tem 09, 2009 18:32

Odatv.com

IRAKLI KÜRTLER TÜRKİYE’YE KATILMAK İSTİYOR MU?

ABD düşünce kuruluşu olan “Uluslararası Kriz Grubu”nun raporu hemen tüm yayın organlarında “Iraklı Kürtler Türkiye’ye katılmak istiyor” başlığıyla yayınlandı.

En son söyleyeceğimizi şimdiden söyleyelim. Bu rapor yalandır!

ABD’nin bu raporu, bir sonucu değil, bir niyeti beyan eden, bilimsel olmayan bir “kağıt parçası”dır.

Kürt Devleti nasıl yaşar?

Raporun hangi hedefle hazırlandığını anlamak için şu soruyu sormamız ve yanıtını vermemiz gerekiyor:

ABD’nin Irak’ın kuzeyinde inşa ettiği ve resmiyete büründürmeye çalıştığı Kürt Devleti nasıl yaşar?

ABD askerleri 1 Temmuz itibariyle şehirlerden çekilmeye başladı. 2011’e kadar çekilmeyi tamamlayacak. Bu süreç içerisinde 30-35 bin kadar askerini de Irak’ın kuzeyinde konuşlandıracak. Ancak ABD eni sonu bu bölgeden gidecek.

Peki ABD bu bölgeden gittiği zaman, Kürt Devleti nasıl yaşayacak?

Denize bağlantısı olmayan, güneyden Irak, batıdan Suriye, doğudan İran ve kuzeyden Türkiye ile kuşatılan bir devletçik nasıl yaşar?

Kürt Devleti Türkiye himaye ederse yaşar!

Kürt Devleti bölgesel kuvvetleri açısından ya İran ya da Türkiye’nin himayesinde yaşar ancak. İran’ın gerek ABD ile ilişkileri nedeniyle, gerekse Şii nüfuzu bakımından ABD’nin böylesi bir projesine mahkûm kalamayacağı görülüyor. Dolayısıyla sorumuzun aslında tek yanıtı var. ABD’nin kukla devletçiği ancak ve ancak, Türkiye himaye ederse yaşar!

1986 yılında ABD Savunma Bakan Yardımcısı William Taft tarafından Özal’a getirilen ve dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Üruğ tarafından reddedilen plan, aslında budur.

ABD, o tarihten bu yana (aslında proje 60’larda başlıyor) “Türkiye himayesinde Kürdistan” planını pişirip pişirip Ankara’nın önüne getiriyor. Özal’dan bu yana Türkiye’yi yöneten hemen her hükümet bu plana onay vermiştir. Çillerli, Tayyip Erdoğanlı dönemler, ABD planlarının ivme kazandığı dönemler olmuştur.

Ancak, Org. Necdet Üruğ, Org. Necip Torumtay, Org. İsmail Hakkı Karadayı, Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu gibi Genelkurmay Başkanları da, bu planın Türkiye’yi parçalanmaya götüreceğini görerek ve saptayarak, plana direnmiştir.

Nitelikli Sanayi Bölgesi aldatmacası

ABD’nin eski Ankara büyükelçilerinden Pearson’un, “Irak’ın kuzeyi ile Türkiye’nin güneydoğusu tek bir ekonomik bölge olsun” sözleri; geçen haftalarda, kıdemli istihbaratçı Prof. Henry Barkey’in, ABD’nin “Kürtlerin yaşadığı Güneydoğu ve Kuzey Irak’ı kapsayacak bir Nitelikli Sanayi Bölgesi’nin kurulmasını” önerebileceğini açıklaması; AKP’nin çıkardığı “Kalkınma Ajansları” ve “Kamu Yönetimi Temel Kanunu” da bu himaye planının ekonomik altyapısını oluşturuyor.

Ankara’ya Kerkük havucu

ABD Raporu, “Türkler böylece Kerkük’e dolaylı sahip olacak” şeklinde de havuç sunuyor! ABD aynı havucu 1. Körfez Savaşı sırasında da sunmuştu. Hatta Özal, “bir koyup üç alacağız” diye formüle etmişti ABD havucunu… Ancak Türkiye, üç koyup, bir bile alamamıştı! Kamuoyu imal etmek maksatlı bu raporlarla, hep Musul-Kerkük kartları, hep petrol kozları dile getirilir.

“Irak’ın siyasal birliği ve toprak bütünlüğü” korunmalı

“Türkiye’nin Irak’lı Kürtleri himaye etmesinde ne sakınca var?” diye soranlarınız olabilir… “Ne güzel, petrolü de denetimimize alırız” diyenleriniz de vardır belki…

Iraklı Kürtleri himaye edecek bir Türkiye bölünür, parçalanır!

Iraklı Kürtleri himaye edecek bir Türkiye, bölgenin ikinci İsrail’i olur!

Iraklı Kürtleri himaye edecek bir Türkiye, Türklerle Arapları düşman yapar, ABD’ye daha kolay lokma yapar!

Kuzey Irak Türkiye’ye girer; özerk yapı, federasyon, konfederasyon, o model, bu model derken, en sonunda bölünme, parçalanma olur!

Bölgede haritalar bir değişmeye başladı mı, ardı arkası kesilmez maalesef!

O bakımdan Türkiye, en baştan kırmızı çizgi ilan ettiği “Irak’ın siyasal birliği ve toprak bütünlüğü” formülüne sahip çıkmalıdır!

Mehmet Ali Güller

Odatv.com
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP


Şu dizine dön: NED ve Diğerleri

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x