IRI'nın Avrupa-Akdeniz Liderlik Kurumu, AKP Ve Gençler

International Republican Institute

IRI'nın Avrupa-Akdeniz Liderlik Kurumu, AKP Ve Gençler

İletigönderen Comte » Sal Haz 22, 2010 11:48

IRI beşincisi düzenlenen Avrupa-Akdeniz Liderlik Kurumu'nda (Euro-Mediterranean Leadership Institute) genç politik aktivistleri (etkinci, eylemci) yetiştiriyor...

İstanbul, Türkiye – Politikadaki genç liderlerin beğeni ile takip ettiği eğitim seminerleri serisinin beşincisi kısa bir süre önce İstanbul Türkiye’de gercekleşti.

Euro-Mediterranean Leadership Institute’un (EMLI) programı, Türkiye’den Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK) iş birliği, IRI ve Hollanda’nın Eduardo Frei Foundation (EFF) ortaklığı altında düzenlendi.

21-23 mayıs tarihleri arasında, EMLI, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’deki partilerden genç liderleri topladı. Program yetenekli ve bilgili katılımcılara, politik görüşmenin bir parçası olarak, politik kariyer ve yönetim konularında bilgi desteği ve yardımında bulundu.

Almanya, Hollanda, Romanya, Sırbistan, Türkiye ve ABD’den gelen eğitmenler ve konuşmacılar, teorik ve pratik öğretimler sundu. İlk gün, Balint Procsalmi, Romanya Kültür Bakanı ve Macar Romanlar Demokratik Birliği kampanyasının danışmanı, anketler ve odak gruplar hakkındaki görüş alışverişinden sonra, toplum önünde ve mitinglerde tutulacak konuşmaların nasıl hazırlanacağını anlattı.

EFF’in uğraşları sayesinde, Hollanda’dan birçok konuşmacı katıldı. Nihat Eski, -Hollanda parlamentosundaki Hristiyan Demokratik Cağrı (CDA) Partisi'nin iki Müslüman üyesinden bir tanesi- politik çabasının nedenlerini anlattı. Heidi van Haastert (İşveren Sendikası Kıdemli Danışmanı) sözleşme anlaşmaları diyaloğunu aktardı; David Vriesendorp (EFF Yönetim Kurulu Üyesi) 9 Haziran’daki parlamento seçimleri öncesinde, Hollanda ve Avrupa’nın karşılasacağı zorlu görevler hakkında ateşli bir tartışma yürüttü. Katılımcılar, Micheal Sieben (Alman kampanya calıştırıcısı ve danışmanı) tarafından "Grassroot" kampanya organisazyonu ve seçmen ilişkileri hakkında bilgilendirildiler. (Grassroot – toplumun içinden doğan politik veya toplumsal etkinlikler)

AK Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Erkan Kandemir, seminer katılımcılarına gençlerin Türkiye’nin politikasındaki etkili rolünü ve sonbaharda yapılacak olan anayasa ve bir sene sonraki genel seçimlerdeki dinamikleri tanımladı.

IRI'nın liderlik kurumu, beşincisi düzenlenen EMLI seminerlerinde, -Türkiye ve Güneydoğu Avrupa’daki- geleceğin politik liderlerine temel eğitim, uzman bilgi alışverişi ve örgütlenme konularındaki önemli calışmalarını sürdürmüştür.

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.iri.org/news-events-press-center/news/iri-trains-young-political-activists-fifth-euro-mediterranean-leadersh

[mod="ÖNEMLİ"]Çeviriler, GüncelMeydan.com'un kaynak gösterilmesi koşuluyla, başka sitelerde yayınlanabilir.[/mod]
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç
 
İletiler: 195
Kayıt: Prş Ara 10, 2009 17:21

Re: IRI'nın Avrupa-Akdeniz Liderlik Kurumu, AKP Ve Gençler

İletigönderen Deli Haydar » Sal Haz 22, 2010 12:51

Resim

Derslerini Etmişler Ezber:
İlgisiz Kalmamış Gençler

Taraf Gazete / 18 Eylül 2009


AKP’nin gençlik kolları, Güneydoğu’da polise taş attıkları gerekçesiyle yargılanan çocukları ziyaret etmek için Diyarbakır’a çıkarma yapacak.

AKP İstanbul Gençlik Kolları, Diyarbakır Cezaevi’nde polise taş attıkları gerekçesiyle terör suçundan yargılanan çocukları ziyaret edecek. İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, “Bu bir zulümdür” dediği olayla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir rapor sunacaklarını söyledi.

Kandemir, “Adalet Bakanlığı’yla yazışmaları yapıyoruz. Muhtemelen eylülün son haftasında Diyarbakır Cezaevi’ndeki Terörle Mücadele Kanunu mağduru arkadaşları ziyarete gideceğiz. Onların hissiyatını, hapishanede hangi koşullarda yaşadıklarını, bir taş atma karşısında ödedikleri bedeli ve psikolojik travmayı görerek aktarmak istiyoruz. Gözlemlerimizi ekim ayında Başbakan’a bir rapor olarak sunacağız” dedi.

Yaklaşık 15 kişilik bir grup halinde Diyarbakır’a gideceklerini söyleyen Kandemir, çocukların ailelerini dinleyeceklerini de belirtti. Kandemir’in verdiği bilgiye göre, bu projede "Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları"yla da dirsek temasında olan AKP İstanbul Gençlik Kolları yapılabilecek hukuki düzenlemelerle ilgili de bir çalışma yapacak.

"Taş Atmak Çok Makuldür"

Erkan Kandemir, 18 yaşından küçüklerin Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yargılanmasını “Bu bir haksızlıktır, bu bir zulümdür” diyerek eleştirdi. Bir çocuğun taş atmayı bir oyun olarak algılayabileceğini belirten Kandemir, “Provoke edilmiş de olabilir, bilinçli olarak yapmış da olabilir, bir haksızlığa tepki olarak da yapmış olabilir. Çocuk taş atabilir. Bu çok makuldür. Bir çocuğun 30 senesine ipotek koyacak ağır suçlar değil bunlar” dedi.

Merkezi Ankara’da olan “Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları”nın verilerine göre 2007’de Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yargılanan çocukların sayısı 1500. Dernek, bu sayının bugün 3 bine ulaştığını belirtiyor.


Tuğba Tekerek
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

IRI diyor ki; "Eğitim şart"

İletigönderen kaanka68 » Cum Tem 02, 2010 11:10

Kim demiş AKP eğitime gereken önemi vermiyor diye?

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.iri.org/news-events-press-center/news/iri-trains-young-political-activists-fifth-euro-mediterranean-leadersh


(Haberin tercümesi bu yazının sonundadır)

Site, tüm dünyadaki sivil örümceklerin en kıdemli terbiyecilerinden IRI'in (International Republican Institute) resmî sitesidir.

Gençlerimiz AKP eliyle devşirilip emperyalizme böyle teslim ediliyor.

Eğer sen gençlerini ulusunun varlığı için eğitemiyorsan, başkaları senin gençlerini kendi uluslarının çıkarları için eğitirler, eğitiyorlar da...


Bağlantıdaki yazının tercümesi;


IRI 5. Avrupa-Akdeniz Liderlik Enstitüsü kapsamında genç siyasî aktivistleri eğitiyor

2 Haziran 2010


İstanbul, Türkiye -- İlgi gören “politikada genç liderlerin eğitimi” seminerlerinin beşincisi İstanbul’da gerçekleştirildi. Liderlik Enstitüsü (EMLI) programını IRI ve Eduardo Frei Vakfı (Hollanda) AKP’nin işbirliğiyle düzenledi.

Resim
Hollanda Hristiyan Demokrat Partisi’nden Heidi van Haastert tartışma teknikleri ile ilgili bir derste.

21-23 Mayıs’tan itibaren EMLI Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’den genç liderleri bir araya getirdi. Program katılımcılara politik kariyerlerini ve liderliklerini toplumsal hayatta devam ettirebilmelerine yardımcı olacak çeşitli yetenek ve bilgileri politik tartışmalar kapsamında sundu.

Almanya, Hollanda, Romanya, Sırbistan, Türkiye ve ABD’den eğitimci ve konuşmacılar, pratik ve teorik eğitimler verdiler. İlk gün, Demokratik Macar Romen Kurumu kıdemli danışmanı ve Romanya Kültür Bakanlığı heyeti başkanı Balint Porcsalmi, anketler ve odak grupları hakkında bilgiler verdi ve bir adayın topluluk önünde konuşmaya hazırlanması hakkındaki tecrübelerini paylaştı.

EFF’nin katkılarıylaHollanda’dan bazı konuşmacılar da takdim edildi. Hollanda Hristiyan Demokrat Partisi’nin iki müslüman üyesinden biri olan Nihat Eski politik müzakerelerle ilgili bir tartışmayı yönetti. İşverenler Birliği’nin kıdemli danışmanı Heidi van Haastert, toplu müzakere konusunda bir simulasyon düzenledi ve EFF yönetim kurulu başkanlarından David Vriesendorp, Hollanda ve Avrupa arasındaki, 9 Haziran’daki seçimlere yönelik görüşlerle ilgili bir tartışma yönetti. Ayrıca Alman kampanya danışmanı Michael Sieben, halkçı kampanya organizasyonlarının pratik etkileri ve seçmenle temas konularında bilgi verdi.

AKP gençlik kolları İstanbul örgütü başkanı Erkan Kandemir, katılımcılara Türk siyasetinde gençlik faktörünün hayatî etkisi ve sonbaharda gerçekleşecek anayasa reformunun siyasî dinamikleri ve genel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşinci EMLI semineri IRI’in Liderlik Enstitüsü, Türkiye ve Güneydoğu Avrupa’nın gelecekteki liderlerine temel yetenek eğitimi ve profesyonel mübadeleler ve kariyer ağı fırsatları sunmaktaki önemli işine devam etti.
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye
 
İletiler: 90
Kayıt: Sal Eki 20, 2009 11:24

Re: IRI'nın Avrupa-Akdeniz Liderlik Kurumu, AKP Ve Gençler

İletigönderen kaanka68 » Cum Tem 02, 2010 11:21

Comte, senin mesajını görmemişim.
Kusura bakma.
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye
 
İletiler: 90
Kayıt: Sal Eki 20, 2009 11:24


Şu dizine dön: IRI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x