IRI Ortaklarının Irak Kuzeyindeki Yeni STK Ağı Çalışması

International Republican Institute

IRI Ortaklarının Irak Kuzeyindeki Yeni STK Ağı Çalışması

İletigönderen Comte » Sal Haz 22, 2010 12:45

Kürdistan’daki IRI Ortakları Yeni NGO (Non-Governmental Organization) Kanunlarını Oluşturmaya Çalışıyor

Erbil, Irak – IRI’nın Kürdistan’daki uzun süreli ortağı The North Youth Center (Kuzey Genç Merkezi), yoğun bir biçimde, sayıları elliden fazla olan yöresel NGO (STÖ, STK)’ların ortak yönetimini kurmaya ve yeni bir kanun tasarısı oluşturmaya çalışıyor.

Nisan başında, North Youth Center ve sayıları otuz beşi aşan diğer NGO temsilcileri, NGO dizgesinin (sistem) düzeltilmesi için Kürdistan Parlamentosu Sivil Halk İşleri Komitesi ile buluştu. Verimli tartışmanın teşvikiyle, North Youth Center, Erbil’de, 25-26 Nisan tarihlerinde, daha büyük bir konferans yapılması için öncü oldu. NGO ortak yönetimine dâhil olmuş elli beşten fazla yöresel küme, konferansa gelen diğer katılımcılar ile birlikte yasa tasarısı icin önerilerde bulundu.

Konferanstaki en yenilikçi açık öneri -Amerikan Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID)'deki gibi- Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KRG)'ye komisyon oluşturmak önerisiydi. Komisyon, NGO projelerine göre para ihalesi görevini üstlenebilir. Bu dizge Kürdistan’daki NGO’ların durumunu güçlendirir ve sabitleştirir.

Çelışma kümeleri, konferanstan birkaç hafta sonra önerilerini iletmek için, başbakanlaGM parlamentoda buluştular. Bu öneriler 18 Mayıs 2010'da sunuldu ve hükümetin şeffaf ilerlemesiyle, başbakan, çalışma kümesinin üyelerini Kürt Parlamentosu Hukuk Komitesi'ndeki toplantılarına davet etti.

North Youth Center’ın başı Sirwan Abbas basın toplantısında, "Eğer bağışlar sadece iyi projeler üreten kuruluşlara akarsa, o zaman diğer çalışmayan NGO’lar ofislerini kapatırlar" açıklamasında bulundu.

North Youth Center’ın, NGO yasasını düzeltme çabası, NGO’ların ve Kürt hükümetinin arasındakı ilişkilerin daha da artmasına yardımcı oldu.

(GM: Neçirvan'dan mı, Berham'dan mı söz ediliyor belirtilmemiş; ancak KRG'de ve diğer birkaç kaynakta Berham Salih Güney Kürdistan Başbakanı olarak gözüküyor)

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.iri.org/news-events-press-center/news/iri-partner-kurdistan-works-shape-new-non-governmental-organizations-l

[mod="ÖNEMLİ"]Çeviriler, GüncelMeydan.com'un kaynak gösterilmesi koşuluyla, başka sitelerde yayınlanabilir.[/mod]
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç
 
İletiler: 195
Kayıt: Prş Ara 10, 2009 17:21

Şu dizine dön: IRI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x