IŞİD terörünün arkasında Türkiye de mi var?

Genel & Güncel Konular

IŞİD terörünün arkasında Türkiye de mi var?

İletigönderen Balasagun » Çrş Haz 25, 2014 18:06

IŞİD terörünün arkasında Türkiye de mi var?


IŞİD terörünün arkasındaki güç ve perde arkasındaki asıl amaç tartışılıyor. ABD’li strateji uzmanı Wıllıam Engdahl IŞİD, CIA ve NATO’nun kirli bir operasyonudur. Teröristleri ABD eğitti. Finansmanı körfez ülkeleri sağladı.

Resim
10 Haziran’da Musul’u ele geçiren terör örgütü IŞİD ilerlemesini sürdürüyor. IŞİD’in Irak ve Suriye’de düzenlediği katliamlar Batı medyasının da ilgisini çekiyor.

STRATEJİ UZMANI ENGDAHL: IŞİD, CIA’NIN KİRLİ BİR OPERASYONU

Jeopolitik uzmanı ve stratejik risk danışmanı Amerikalı William Engdahl, IŞİD’in CIA ve NATO’nun Irak’ta yürüttüğü “kirli savaş”ın bir parçası olduğunu belirtti.

“Russia Today” gazetesine bir makale yazan Engdahl perde arkasındaki asıl niyeti kaleme aldı: “Irak ve Suriye’deki “ayaklanma” ile ilgili ortaya çıkan detaylar IŞİD’in CIA ve Pentagon tarafından dünyanın en büyük ikinci petrol ülkesi Irak’ı istikrarsızlaştırmak ve Suriye’de düzeni sağlamak için yürütülen politikaları geçersiz kılmak üzere desteklendiği izlenimini uyandırıyor. IŞİD’in maddi destekçileri de ABD’nin en yakın müttefikleri olan Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan.”

IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ULUSLARARASI BAĞLANTILARI...

Ürdünlü bazı yetkililer, IŞİD üst düzey üyelerinin 2012’de Ürdün’deki gizli bir kampta CIA ve ABD Özel Kuvvetleri tarafından eğitildiğini belirtmişti.

WND News’te yer alan bir haberde ise ABD, Türkiye ve Ürdün istihbarat birimlerinin Ürdün’ün Suriye sınırına yakın Safevi kentinde Suriyeli militanlar için eğitim üssü kurduğu, Suudi Arabistan ve Katar'ın IŞİD’e verilen eğitimin masraflarını karşıladığı kaydedilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmış Andrew Doran, “National Review” dergisinde bazı IŞİD militanlarının Amerikan pasaportunun olduğunu yazmıştı.

“Veterans Today” sitesinin Gürcistan bürosu şefi Jeffrey Silverman ise daha farklı bir noktaya dikkat çekiyor.

“Irak'taki olaylar merkezi hükümetten bağımsız bir Kürt Cumhuriyeti kurulmasıyla alakalı. Bağımsız Kürt Devleti Türkiye, Irak ve Suriye’de Amerikan çıkarlarına hizmet eden “Yeni Büyük Oyun”un bir parçası.”

MELTEMHABER, 25 Haziran 2014
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x