Işığı gören geliyor! / Murat MURATOĞLU

Işığı gören geliyor! / Murat MURATOĞLU

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Nis 09, 2018 10:26

Işığı gören geliyor!

Kayıtlı 3.5 milyon Suriyelimiz var ya… Hani Türkiye'de 311 bin bebek doğurdular ya… Hani 30 milyar dolar harcadık ya… Öpün başınıza koyun! Bunlar daha iyi günlerimiz!

Zati; “Bazılarının burayı yaşanmaz bulup yurtdışına gitmeyi söylediğini duyuyorum” demedi mi? “Niye acaba?” diye hiç sordu mu? Yok! “Bunların bilet paralarını verip göndermek lazım. Çünkü bunlar ülkemize yük!” diye devam etti. Belli ki ülkeyi boşaltıp yer açmak istedi! Kime?

* * *

Yıllardır küçük gruplar halinde geliyorlardı sonunda barajın kapakları açıldı. Her gün binlerce Afgan ülkeye giriş yapıyor. Erzurum'da toplanıp Türkiye'ye dağılıyor. Kimse de “hop birader nereye?” diye sormuyor. Dingo'nun ahırı bile buradan daha nezih bir ortam sunuyor.

Sınır, sınır değil bildiğin kevgir. Sadece Afganlar da değil… Pakistanlı, Bangladeşli, Iraklı, Kazak, Özbek, Afrika kıtası… Taksit taksit kavimler göçü yaşanıyor. Girişler bu hızla devam ederse bir iki yıla kalmaz milyonlarca daha mültecimiz olur.

* * *

Kimse kimseyi kandırmasın. Avrupa'ya falan gidemezler. Adamlar 3 milyar Euro'ya anlaşma imzalattılar. Tüm mültecileri ülkemizde tutacağımıza dair kapı gibi senet aldılar. Sınırları kapattılar.

Numunelik yakalanan kaçaklara uygun görülen iller için “seyahat izni” veriliyor. Bu onları kesmiyor, hedefimiz İstanbul'da çalışmak diyorlar. Suriyeliler 30 milyar dolar yedi de Afganlar bedavaya mı geldi? Ülke ülke değil topyekûn darülaceze…

Buyur beyzadem, bulmuşsun böyle ülkeyi, neyin peşinde olduğunu bilmediğimiz bir yönetimi… Önce sen gel sonra getir sülaleni… Geçen yıl Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İran'dan aldıkları bilgiye göre 3 milyon mültecinin Türkiye'ye doğru hareket ettiğini söylemişti.

Sahi madem bu biliniyor neden önlem alınmıyor? Adamlar elini kolunu sallaya sallaya gece gündüz yürüyor. Kimine göre “göçmen”, kimine göre “seçmen” geliyor.

* * *

Göç İdaresi Başkanı bizzat açıklama yapmadı mı? “Bu gelenlerin çok az bir kısmı döner gerisi savaş bitse de dönmez” diye… Yok efendim onlara ev yapacaklarmış da, yok efendim geri yollayacakmışlar da… Hepsi hikâye!

Yerli ve milli deyip mahvettiler ülkeyi. Buradan dönmez artık geri… Gelenler bir çarık bir hırka… Bohçası bile yok sırtında. Beş parasız kaç gün yaşayabilir? Kim bilir hayatta kalmak için neleri göze alır?

* * *

Göç sorunu, milli güvenlik sorunu haline dönüşecek. Milyarlarca dolar harcasan yine çözülmeyecek. Cihatçı mı, gariban mı kim nereden bilecek?

Fena mı mitingler daha uzun sürer… “Bu ülke hepimizin… Türküylee, Kürtüylee, Lazıylaa, Çerkeziylee, Arabıyla, Özbekiylee, Afganıylaa, Pakistanlısıylaa, Bangladeşlisiylee, Afrikalısıylaa…” diye liste uzayıp gider. Görürsünüz üç, beş sene sonra bu CeHaPe zihniyeti göçmenleri ülkemize soktu diye ortalıkta gezer.

Murat MURATOĞLU, 9 Nisan 2018
sozcumuratoglu@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x