İslam'a görülmemiş hakaret sergisi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

İslam'a görülmemiş hakaret sergisi

İletigönderen Efe » Cum Mar 23, 2007 22:19

Fransa'da İslamiyet'in tüm kutsal değerlerine hakaret eden bir sergi açıldı. Sergide Kabe'yi bakın nasıl gösterdiler..

Fransa'da, Charlie Hebdo adlı dergide yayınlanan Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'i simgeleyen ve rencide eden karikatürlerin ardından; açılan bir sergide görünen manzara şok etkisine neden oldu.

Başkent Paris'te yine Müslümanları rencide eden görüntülerin yer aldığı bir sergide "Kabe-i Muazzam" maketinin içine yerleştirilen pembe yatak ve üzerindeki kadın iç çamaşırları ile "Helal " ışıklı yazı görenleri şoke ediyor.

Resim

Paris'te 8 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan " Hayal Festivali " adlı sergide yer alan objelerin Lübnan, Suriye ve Fas'lı kadın sanatçılar, Rana Salam, Lamia Ziade, Al Hana, Majida Khattari tarafından hazırlandığı belirtilen sergide, her yönüyle İslami inançların sembolü objeler ile kadın ve seks çağrışımı yapan eşya ve resimler yer alıyor.

Siyah çarşafa bürünmüş tesettürlü 3 Müslüman kadın resmi üzerine monte edilen seksi iç çamaşırlarıyla " üstü forma altını sorma " imajı verilmek isteniyor. Serginin bir başka köşesinde camii maketi içindeki minyatür pencerelerden bakıldığında şuh kadın figürlerinin geçiş yaptığı, bu tür benzeri görüntülerin, Paris'in ünlü sex Shoplarıyla tanınan Pigalle semtinde sıkca görülen manzaranın aynısı olduğu anında fark ediliyor.

Resim

Tesettüre girmiş bir Müslüman kadın, elinde sigarası ile şuh bir kadın çağrışımı yapıyor. Tesettür altı olarak kadın iç çamaşırlarını kırmızı ışıkla hedef noktası haline getirilerek dikkat çekilirken, aynı resim üzerinde uzakta bir camii silüeti bulunuyor.

Sergiyi gezenleri ilk anda şoke eden ise elbette, Müslümanların kutsalı olan Kabe-i muazzam maketinin içine yerleştirilen, şeker pembe çarşaflı kırmızı loş bir ışıklandırma ile yatağın baş kısmında helal yazısı altında iki ayrı yastık bulunan yatağın üzerinde string kilot ile sütyen yer alıyor. Bu yatağın zifaf gecesini simgelediği anlatılıyor dağıtılan broşürde.

Resim

Sergide görevli Sırp asıllı Silvie Kardiç, sergide yer alan eserlerin hepsinin Orta Doğu ve Afrika ülkesi sanatçıları olduğunu, Kadın Müslüman da olsa kadın her yerde kadındır imajı verilmek istendiği, bununla birlikte, Müslüman kadın evde oturan kadın olduğu için, eşinin iş dönüşü yorgunluğunu ve tüm dışarıdaki olumsuzlukları unutturmak üzere bu tür seksi giysiler giyerek eşinin dışardaki yorgunluğunu atabileceği düşüncesiyle hazırlandığını " kendince izah etmeye çalıştı. Ama sergiyi gezenlerin çoğunun da şoke olduğunu gizlemedi.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x