'İsrail'le ilişkileri kesmem'

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

'İsrail'le ilişkileri kesmem'

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 18, 2009 0:02

BOP Eşbaşkanı: "Bekara karı boşamak kolaydır." (ABD ve İsrail'in kuması olduğumuzu itiraf ediyor!)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasetçilerin, parlamentodaki görüşmelerde ''İsrail ile ilişkileri kesin'' dediğini belirterek, ''Bizden önce sen vardın iktidarda, sen niye kesmedin? Bir defa biliyorsunuz, beni affedin, bekara karı boşamak kolaydır. Hesabı iyi yapın'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, çok önemli bir süreçten geçildiğini, dünyada ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. Bütün bu sıkıntılar karşısında Türkiye'nin nasıl bir tavır sergilediğinin görüldüğünü kaydeden Erdoğan, Gazze'deki olaylar karşısında Türkiye'nin kararlı bir duruş sergilediğini dile getirdi. Erdoğan, ''Şunu söyledik: Hiçbir zaman güçlü haklı değildir, haklı güçlüdür. Biz bunu biliriz. Bunu İsrail'e de anlattık'' diye konuştu.

İsrail ile Türkiye'nin münasebetlerinin farklı olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Zaman zaman bazıları çıkıp, siyasetçiler, parlamentodaki görüşmelerde, 'Hemen İsrail ile ilişkileri kesin' diyor. Bizden önce sen vardın iktidarda, sen niye kesmedin? Bir defa biliyorsunuz, beni affedin, bekara karı boşamak kolaydır. Hesabı iyi yapın'' diye tepki gösterdi.

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki geçici üyeliği için yoğun çalışmalar yaptıklarını, özel temsilcinin şu anda bir haftadır Mısır, Şam ve Tel Aviv'de dolaştığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

''Buradaki ekiplerimiz çalışıyor, dolaşıyorlar ateşkesi derhal sağlayalım diye. BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreteri bizdeydi. Ziyaret etti, bunları kendisiyle de konuştuk. İnanıyorum ki bugün yarın ateşkes sağlanacaktır. Bunun temennisi içindeyiz. İstiyoruz ki kan olmasın, mazlumlar ölmesin. İnsani yardım noktasında Türkiye Cumhuriyeti olarak Filistin'de, Gazze'de bugüne kadar olduk, bugünden sonra da olacağız. İnşallah gerek onların gıdasından, ilacından, jeneratöründen, altyapısının düzeltilmesinden üzerimize düşen neyse bunları milletimiz adına biz yapacağız.''

-NÜKLEER ENERJİ-


Dünyada ciddi enerji sorunu olduğunu, Türkiye'de petrol, doğal gaz kuyuları bulunmadığını, bunlar için ciddi paralar ödendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, bütün bunlara rağmen çeşitli enerji kaynaklarını ürettiklerini, hidroelektrik, termik santralleri kurduklarını, barajların sayısını artırdıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Rüzgar enerjisiyle ilgili yatırımlarımızı başlatıyoruz. Hedefleri büyük koyuyoruz. Çünkü bu hedefleri şimdiden belirlemez ve bu adımları atmazsak, 10 sene sonra Türkiye'nin enerji noktasındaki sıkıntısı çok daha farklı olacaktır. Güneşten elektrik enerjisi üretiminde ümit veren gelişmeler var. Bunu da başaracağız. Bundan da istifade etmenin yoluna gidiyoruz. İstiyoruz ki bütün bu adımlarla beraber Türkiye elektrik enerjisi noktasında sıkıntıları aşsın. En son nükleer enerji noktasında da adımı attık. Nükleer enerjiyle ilgili ihaleyi yaptık. Kazanan firmayı önümüzdeki kısa süre içinde açıklayacağız ve böylece nükleer enerjiyle ilgili yatırım Türkiye'de başlamış olacak. İlk olarak bizim dönemimizde bu adım atılmış oluyor.''



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Panzehir » Pzr Oca 18, 2009 19:22

Hmm.. Resmi nikah mı yoksa haham nikahı mı?

Bu zamana kadar kimler geldiyse anca bıdı bıdı bıdı... Başka bişey yok.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x