İsrail Saldırısı ile Gülen ve Arınç Açıklamasının Düşündürdü

İsrail Saldırısı ile Gülen ve Arınç Açıklamasının Düşündürdü

İletigönderen Alp Ergenekon » Pzt Haz 07, 2010 18:58

İsrail Saldırısı ile Gülen ve Arınç Açıklamasının Düşündürdükleri !

Gemiye saldırı emrini veren insan görünümlü İsrail yöneticilerini kınadığımı ı peşinen ifade etmiş olayım…

Altını çizmek istediğim bu açıklamam sonrasında gelin İsrail saldırısını birlikte değerlendirelim…

Fethullah Gülen’in yeni haberdar olduğunu(!) ifade ettiği İHH adında bir kuruluş, bir yardım organizasyonu düzenliyor ve bu amaçla bildik gemiler Gazze hedefli olarak denize açılıyor.

Bazı AKP vekillerinin gemiye özellikle bindirilmediği ile birlikte, ŞEHİT olma arzusu içinde gemiye alınan aktivistlerin ÜMMETÇİ olduklarını, yapılan haberlerden yeni anlıyoruz.

Ancak olayın hemen sonrasından başlayarak günümüze kadar devam eden süreçte görsel ve yazılı medyaya baktığımızda; Saldırı Türk’lere yapıldı, Şu kadar Türk öldürüldü,Türk gemisine saldırdılar, Türk bayrağı asılı gemiye saldırı.. vs. türünden ifadelerin kullanılmış dikkatimi çekti.

Olup biteni eksiksiz pür dikkatle izleyen birisi olarak şunu belirtebilirim: Bu tarz ifadeler sonrasında öylesine bir psikolojik atmosfer oluştu ki; bir an için savaş var ve biz savaşa hazırlanıyoruz türünden kısa sürelide olsa düşünmeye başladığımı hatırlıyorum.

Gemiye binen aktivistlerin büyük çoğunluğunun, göğsünü gere gere “Türk’üm ben” demesini geçtim, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” demelerinin bile hayal olacağını çok iyi bilen birisi olarak sadece öznesi TÜRK olan bu makyavelist habercilik anlayışını fazlası ile manidar bulduğumu ve lanetlediğimi belirtmek isterim.

Bu minval üzerinden yürütülen haberler sonrasında gerek hükümeti, gerek ümmetçi tayfayı ve gerekse Fethullatçı tayfayı ters köşeye yatıran Gülen açıklaması geldi.

Bu açıklamada; İsrail’in otorite olarak kabul ediliyor olması ve bu otoriteden izin alınmadan bir harekete girişilmemesi gerektiği yönündeki öğütler, gerçekten çok ilginç ve bir o kadar da çirkin !

Bülent Arınç’ın hükümet adına yaptığı o değerlendirmede Gülen’in konuşmalarını doğru bulması ise işin hazin olan ve en az Gülen açıklaması kadar çirkin olan diğer tarafı !

Her zaman doğru olanı söyleyen, doğruyu destekleyen adam olma görüntüsü vermeye çalışan Bülent Arınç’a “Sende mi Arınç ?” demekten insan kendini alamıyor.

Biz ne olduğunu biliyoruz ama bu tarz bir soruyu, almak istediği cevabı alamayacağından korktuğu için sormak istemeyen saflar adına sorarak biraz ironi yapmış olalım…

Bu saldırı olayı kolay kolay kapanacağa benzemiyor. Bu nedenle Gülen açıklaması gibi başka talihsizliklerin tekrar yaşanmaması dileklerimle yazıma noktayı koymadan şimdilik burada kesmiş olayım…

Zira bu gemiye ilişkin haberler biteceğe hiç benzemiyor…
Bu memleket, dünyanın beklemediği bir müstesna mevcudiyetin tecellisine sahne oldu. Bu sahne, 7 bin senelik bir Türk Beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgârlarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvelâ korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu. Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
Alp Ergenekon
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 41
Kayıt: Cmt May 02, 2009 14:42
Konum: Ankara

Şu dizine dön: Alp Ergenekon

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x