İstanbul Emniyeti'ne 2008 Operasyonu

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

İstanbul Emniyeti'ne 2008 Operasyonu

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş May 06, 2009 9:32

Abdullah Gül'ün talimatıyla İstanbul Emniyeti'ndeki kritik görevlerdeki müdürlerin değiştirildiği ortaya çıktı. Aydınlık Dergisi, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün "eğer Ergenekon operasyonlarını sürdürmek istiyorsanız bu isimlerle olmaz" mesajını Abdullah Gül'e ulaştırdığını yazdı. Dergide, bu görüşmenin ardından İstanbul Emniyetin'deki müdürlerin değiştirildiği belirtiliyor.

Aydınlık Dergisi bu hafta "İstanbul Emniyeti'ne Ergenekon Operasyonu" başlığıklı çarpıcı bir kapak haberiyle bayilere çıktı. Haberde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 2008 Haziranı'nda yapılan atamaların 1 ay sonra sessiz sedasız değiştirildiğine ve Ergenekon savcılarının bu değişiklikte aktif rol oynadığına dikkat çekildi.

Olay, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın 2008 Haziran'ında yaptığı atamalardan sonra gerçekleşti. O tarihte İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah terör, narkotik, organize, kaçakçılık ve mali şube gibi önemli şubelere yeni müdürler atamıştı. Cerrah, Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Şubelerinden sorumlu emniyet yardımcılarında da değişikliğe gitti. Bunlar, rutin terfilerdi ancak ne olduysa bu atamalardan sonra oldu. Cerrah'ın bu atamalarından 1 ay sonra kritik görevlere terfi eden müdürlerin görev yerleri değiştirildi.

Aydınlık, bu değişikliklerde Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün parmağı olduğunu yazıyor. Bilgiye göre, savcı Zekeriya Öz, Abdullah Gül'e, "eğer Ergenekon operasyonlarını sürdürmek istiyorsanız bu isimlerle olmaz" mesajı verdi. Savcı Öz, ilettiği bu mesajla Celalettin Cerrah'ın atamalarını beğenmediğini ve kendi istediği isimlerin göreve gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Abdullah Gül'ün talimatı, Tayyip Erdoğan'ın da oluru ile Bakanlık İstanbul Emniyeti'ne Öz'ün istediği isimleri atadı. Cerrah'ın atadığı Terör ve Organize'den sorumlu İl Emniyet Müdür yardımcılıkları ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevlerine yeni isimler atandı.

Aydınlık, müdahalenin zamanlamasının 1 Temmuz 2008'de gerçekleştirilen Eski Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur ve Eski 1. Ordu Komutanı Org. Hurşit Tolon'a karşı gerçekleştirilen operasyonun öncesine gelmesine de dikkat çekti. Bu durumu Aydınlık'a değerlendiren bir Emniyet yetkilisi şunu söylüyor; "Eğer Cerrah'ın atadığı müdürler olsaydı paşalara operasyon yapılamazdı."

Haberde, yeni atanan müdürlerin Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkili olduğunun öne sürüldüğü vurgulandı.


Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x