İster Uyumlu olsun, ister Acil olsun, İsrail bir Kürt devleti istiyor… / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

İster Uyumlu olsun, ister Acil olsun, İsrail bir Kürt devleti istiyor… / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzt Nis 25, 2016 14:17

Veterans Today adlı, ABD kaynaklı sitede, “İsrail, 'Uyumlu' Kürtler’in bir devleti olmasını destekliyor” başlığı ile çıkan yazıda, kaynak olarak Rudaw gösteriliyor.
Erbil’den yayın yapan, haberin kaynağı Rudaw, “İleri gelen İsrail yetkilisi, İsrail ‘Acil’ bir Kürt devletini destekliyor” başlığı kullanmış.

İster Uyumlu olsun, ister Acil olsun, İsrail bir Kürt devleti istiyor…

***

Dürzî kökenli İsrail Bölgesel Koordinasyon Bakan Yardımcısı Ayub Kara, Rudaw haber ajansına verdiği beyanatta, Filistin’in devlet olarak tanınması çabalarına gönderme yaparak, diyor ki:
“Paris’te onlara (Batılılara) dedim ki, siz iki üç milyonluk nüfusu devlet sahibi etmeye çalışırken öte yanda 40 milyon Kürt’ün bir ülkesi olmaması mantıklı değil.”

Başbakan tarafından Kürt konusunu izlemekle görevlendirilen Kara’ya göre, “Bu davranış, dünyanın konu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunu gösteriyor.”

Netanyahu 2014’de, bir Ilımlı Güçler İttifakı’nın oluşabilmesi için bir Kürt devletinin kurulmasını desteklediği açıkladı.
29 Haziran 2014’de Tel Aviv Üniversitesi INSS düşünce kuruluşundaki konuşmasında Netanyahu, “Kürtlerin bağımsızlık özlemlerini desteklemeliyiz” derken, Kürdistan’ın verdiği, “siyasi taahhüt”ten de övgü ile bahsediyordu.

“Onlar, siyasi taahhütlerini, siyasi ılımlılıklarını ispatlamış savaşçı insanlar; siyasi bağımsızlığı hak ediyorlar.”

Kara, “Acilen bir Kürt devleti kurulmasını destekliyorum fakat bu iş bölge ülkeleri, Birleşmiş Milletler, ve ABD’nin koordinasyonu ile yapılmalı; geleceğin Kürt devletinin Türkiye ve benzeri komşu ülkeler arasında hiçbir gerilimi olmamalı” diyor.



http://www.veteranstoday.com/2016/04/23/israel-backs-statehood-for-compliant-kurds/
http://rudaw.net/english/kurdistan/23042016
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x