Kâattan Asker Yasası Bugün Mecliste / Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Kâattan Asker Yasası Bugün Mecliste / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 10, 2011 12:22

Kâattan Asker Yasası Bugün Mecliste

Askerimizi güya yüceltirken, ne hazindir, mecliste bugün askerin kaç para edeceği görüşülüyor.

Süheyl Batum’a verip veriştirenler bugün (10.2.2011) TBMM’de görüşülmekte olan sözleşmeli (paralı) askerliği karara bağlayacaklar. Medyada askeri koruyormuş gibi görüntü verenler yapacaklar bunu. Hayır, paralı asker olmak için piyasada kaç kâat dolaşacak, bunu yasalaştıracaklar. Her halde New York borsası bugün tavan yapar.

Türkçe düşünmeyenler “kâattan asker” ile neyi ifade ettiğimi anlayamazlar. Bu halk deyimimizi unutmuş olanlar için hatırlatayım; bir şeyin, bir adamın, değersizleştirilmesi, yani piyasaya düşürülmesi söz konusu olduğunda, “kaç paralık adamdır”, ”kaç kâat eder”, “fiyatını söyle” deriz.

Şimdi bu hükümet bugün Türk askerini piyasaya düşürecek olan yasayı getiriyor. Bununla, gencecik oğullarımızı, borsada alınıp satılan ve 29 yaşına kadar kullanma süresi olan bir meta haline getiriyor.

Tansu Çiller, Dünya Ticaret Örgütü ile 1995’de yaptığı GATS sözleşmesiyle Özel Ordu için taahhütname imzalamıştı. Yaşar Büyükanıt da “profesyonel orduya geçmeliyiz” demişti. Tayyip Erdoğan da bu yolda atılmış adımları tamamlayan yasayı çıkartıyor, Çiller’in GATS taahhütnamesini yerine getiriyor…

Ne muhteşem işbirliği içindeler değil mi?

Biz de Süheyl Batum üzerinden kopartılan yaygaralarla askere sahip çıkılıyormuş gibi algı yanılmasına sokuluyoruz; askeri “kâattan askere” çevirdikleri gün, bugün oluyor bu.

Kâat, yani para, kâğıt para… Yani borsa çöktüğü gün değerini yitiren kâğıtlar!

“Emperyalizm kâğıttan kaplandır” diyen Marksistler, onun borsa çöktüğü gün işinin biteceğini anlatır. Şimdi tam da Türk askerini borsaya bağlı hale getirirken çıkartılıyor bu yaygara.

İsterseniz yasada görüşülecek maddelere bir bakın. Bu maddelerde “şehitlik” ve “vatan” gibi kavramlar yoktur. Yani askeri “Mehmetcik” yapan, yani Muhammetcik”, yani “Muhammed’in ordusu” yapan yüce sıfatlar yok ediliyor. Daha Türkçe düşünürsek, “Yasayla askerlik tanımı değişiyor, Şehitlik ve Vatan kavramları atılıyor!”

Eğer Hıristiyan Amerikan askerlik şirketleri tarafından Müslüman Türklerden oluşan bu özel askerler kiralanırsa, ki WB’ın özel ordu sözleşmesinin nedeni odur, tek geliri “askerin kanı” olan bir muz cumhuriyetine dönersek, ki istenen budur, Müslüman Türk halkı buna asla evet demez, gereğini yapar.

Şimdi, CHP’yi mecliste Süheyl Batum üzerinden ağır bombardımana tutanlar, askerin “kaç kağıtlık asker” olacağını, genç oğullarımız üzerinden kaç kâat kazanacaklarını hesaplıyorlar.

Ey Türk kavmi!

Tarih boyunca böyle bir aşağılanma gördünüz mü?

Oğullarınızın fiyatı New York borsasında belirlenecek… TBMM’de bugün, oğullarınızın kanına fiyat biçilecek, kaç kâat ettiği görüşülecek!

Ah, ah… Devlet Bahçeli ne zaman bir tartışmaya katılırsa, neler olacağından hep korkarım. Bugün bu yasanın görüşüleceğinden haberleri yok mudur?

Yaşar Büyükanıt profesyonel ordu lafı ettiği zaman yazmıştım; “Benim oğluma askerlik yaptırmayacaksın, Yunan ordusu işgal ettiği zaman namusumu sen mi koruyacaksın?” Şimdi Tayyip Erdoğan’a aynısını soruyorum ve ekliyorum:

Menderes 25 sente satmıştı, sen kaç kâada satacaksın?




Eğitimci Yazar Mahiye MORGÜL, 10 Şubat 2011
mahiye@gmail.com
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x