Kaddafi'nin Vasiyeti!

Kaddafi'nin Vasiyeti!

İletigönderen İrfan Tuna » Sal Eki 25, 2011 16:07

KADDAFİ’NİN VASİYETİ!

9 yıldır işbaşında bulunan AKP, hemen her konuda ABD emperyalizmiyle tam bir uyum içinde hareket ediyor... ABD kime “diktatör” diyorsa, AKP de “diktatör” diyor… ABD kime “demokrat” diyorsa, AKP de “demokrat” diyor… ABD kimi destekliyorsa, AKP de destekliyor… ABD kimi yıkmaya çalışıyorsa, AKP’de o yıkım işinde taşeronluk üstleniyor…

Yani kısaca söylemek gerekirse, ABD’nin dostu, AKP’nin de dostu; ABD’nin düşmanı, AKP’nin de düşmanı oluyor hep…

Bunun adını da koymuşlar zaten, “Model ortaklık” diyorlar buna.

***

21 Ekim günü alçakça katledilen Libya lideri Muammer Kaddafi, ABD ile AKP arasındaki bu sıkı “model ortaklığının” son kurbanı oldu.

Ülkesini işgal etmeye çalışan emperyalistlere karşı “Ya şehit oluruz, ya da zafer kazanırız” diyerek kahramanca savaşan Kaddafi’nin, yakalandıktan sonra alçakça katledildiği gün, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un 32 dişini göstererek attığı sevinç çığlıklarının görüntüleri de yayıldı ortalığa…

Hiç kuşkusuz, AKP temsilcileri de paylaşmışlardır aynı sevinci…

Çünkü bu sonuçta en az ABD kadar onların da payı var… Emperyalist merkezlerde, Kaddafi’yi devirmek için düzenlenen toplantılarda hep ABD ile aynı yaklaşımları sergilediler… Libya’da Muammer Kaddafi’nin devrilmesi için savaşan NATO’cu çapulcu takımına elden 200 milyon dolar verdiler… Libya’ya saldıran NATO güçlerine İzmir’imizi, İncirlik’imizi, Dalaman’ımızı kullandırdılar… Daha Meclis’ten Libya Tezkeresi çıkmadan savaş gemilerini yola çıkardılar…


***

Dün Muammer Kaddafi’nin vasiyeti yayımlandı.

Bakın ne diyor Kaddafi:

“Bu benim vasiyetimdir. Ben Muammer bin Muhammed bin Abdusselam bin Humeyd bin Ebu Menar bin Humeyd bin Nail el Fuhsi Kaddafi; şahitlik ederim ki Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur, Hz. Muhammed (SAV), O’nun kulu ve elçisidir. Müslüman olarak öleceğime ant içerim.

Şayet öldürülürsem, Müslüman adetlerine uygun bir cenaze isterim. Ölüm anında üzerimde bulunan kıyafetlerle, vücudum yıkanmadan, Sirte’deki mezarlığa, ailemin ve yakınlarımın yanına gömülmek isterim.

Aileme, özellikle karıma ve çocuklarıma ölümümden sonra iyi davranılmasını isterim.

Libya halkının kimliğini ve başarılarını korumasını, tarihine sahip çıkmasını, atalarının ve kahramanlarının saygınlığını korumasını isterim.

Büyük ve özgür halk kurbanlar verir; Libya halkı kurbanlar vermeyi göze almaktan vazgeçmemelidir. Destekçilerimi, direnişi devam ettirmeye, Libya’ya saldıran her yabancı güce karşı savaşmaya çağırıyorum. Bugün, yarın ve sonsuza kadar!

Dünyanın özgür insanlarına ve halklarına duyurun! Davamızı pazarlık malzemesi haline getirip satabilirdik, karşılığında şahsi güvenlik ve istikrarlı bir yaşam elde edebilirdik. Bu yönde birçok öneri aldık. Ama biz, çatışmanın en ön cephesinde olmayı görev ve onur saydık.

Bugün hemen muzaffer olamasak bile, önümüzdeki nesillere önemli bir ders öğretmiş olacağız: Ulusu korumayı seçmek bir onurdur, ulusu satmak ise tarihin hatırlayacağı ve hiçbir zaman unutmayacağı en büyük ihanettir! Başkaları size farklı birşey anlatmaya çalışsa da bu böyledir.

Elveda derim; ailemin tüm fertlerine, Libya’ya sadık herkese ve bütün dünyada, yalnızca kalpleriyle bile olsa Libya’yı destekleyen dostlarımıza.”
(“Kaddafi’nin vasiyeti: Büyük halk kurban vermeyi göze alır!” başlıklı haber, 25 Ekim 2011 / Aydınlık)

***

Ne dersiniz dostlar, Kaddafi’nin alçakça katledildiği gün sevinç çığlıkları atanlar bu vasiyetten bir şey anlamışlar mıdır acaba?

İrfan Tuna, 25 Ekim 2011
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Şu dizine dön: İrfan TUNA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x