Kartal'da gözler 24 Temmuz'da

Futbol ile ilgili hersey burada.

Kartal'da gözler 24 Temmuz'da

İletigönderen Veled » Cmt Tem 21, 2007 13:53

Kartal'da gözler 24 Temmuz'da

Beşiktaş genel sekreteri Kenan Öner,defans ve forvete birer yabancı oyuncu arayışında olduklarını belirterek 24 Temmuz'a dek en azından bir transferi bitireceklerini söyledi.



Öner Paris Saint Germain takımından Cisse'yi, Sporting Lizbon'dan Şilili Tello'yu, Fenerbahçe'den Rüştü ve Mehmet Yozgatlı, Ankaraspor'dan Hakan Arıkan ve Altay'dan Atilla'yı transfer ettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Hesap ettik, basında bu sezon 92 futbolcunun ismi Beşiktaş ile geçmiş, çoğu asılsız. Hocamızın isteğiyle şu anda defansa ve forvete birer yabancı futbolcu arıyoruz. Görüşmeler var, fakat bitmiş bir şey yok. 24 Temmuz'a kadar UEFA'ya futbolcu listesini vermek lazım. En azından birini bitirmek istiyoruz bu tarihe kadar. Bize faydalı olacak oyuncu almak istiyoruz. Acele etmiyoruz ama 3-4 gün içinde 1 tane alacağız."

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istediklerini ifade eden Öner, "Bu yıl inşallah Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz. İlk elemede büyük ihtimalle Moldova takımıyla oynayacağız. Sağlam ve yardımcıları izledi. İnşallah bu turu ve ondan sonraki turu geçeceğiz ve gruplara kalacağız" dedi.

"SAĞLAM, ÇALIŞKAN VE DÜZGÜN BİR İNSAN"
Geçen sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala Jean Tigana ile sözleşmeyi feshettiklerini hatırlatan Kenan Öner, "Yerine de düzgün, çalışkan bir isim olan Ertuğrul Sağlam ile anlaştık. Çok iyi çalışıyorlar. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik" dedi.
Öner, 5 Ağustos'ta Almanya'da Fenerbahçe ile Süper Kupa'da karşı karşıya geleceklerini hatırlatarak, "Geçen sezon Galatasaray'ı yenip kazandık. Bu sezon da Fenerbahçe karşısında sezonun ilk kupasını kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kenan Öner, Beşiktaş Müzesi'nin özel müze statüsüne alınması için başvuruda bulunduklarını ve Kültür Bakanlığı'nın kulübün müzesini özel müze statüsüne aldığını ifade etti.

BAŞKANA BORÇ 41 MİLYON 900 BİN YTL
Kulübün borçlarına da değinen genel sekreter Öner, başkana olan borcun 41 milyon 900 bin YTL, toplam borcun ise 71 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.

Öner, transferler için 2 milyon Avro'ya yakın para ödediklerini, buna rağmen borçların artmadığını ve 4-5 milyon dolarlık azalma olduğunu kaydetti.

DİVAN KURULU'NDAN BORÇ AÇIKLAMASI
Divan Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Piroğlu, toplantıda Divan Başkanlık Kurulu faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Piroğlu, Denetleme Kurulu tarafından düzenlenen 30 Haziran 2007 tarihli rapora ekli mali durumu yansıtan bilanço rakamlarının pasif bölümünde uzun vadeli yabancı kaynaklar olarak kayıtlı 44 milyon 353 bin 413 YTL'lik borç yükü görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Kulübümüzün, derneğe ait 2007 yılı bütçesi 27 milyon 750 bin YTL'dir. Ayrıca 6 aylık gelir giderler arasında 3 milyon 182 bin 237 YTL'lik gider fazlası da görülmektedir. 21 Aralık 2006 tarihinde yönetim kurulu başkan ve üyelerine borçlar ise 35 milyon 233 bin 318 YTL'dir. Aradaki fark 6 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 9 trilyon lira civarında artış göstermiştir. Başka bir deyişle yönetim kurulu başkan ve üyelerine olan borçlar bu süre içerisinde yüzde 26 civarında çoğalmıştır. Kulübün giderek artan borç yükü gelecek için rakamların daha da büyüyeceği endişesini beraberinde getirmektedir. Bu durum bizleri konu ile ilgili olarak hemen çözüm getirici tedbirler alınması şartına götürmektedir."
Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş ise üyelerin bilançolarda farklılıklar olduğu eleştirilerine yanıt verdi. Yönetim ile Denetleme Kurulu arasındaki farkın defterlerin işlenme süresi gibi nedenlerden oluştuğunu söyledi.

YAĞCI:"4 MİLYON DOLARA 3 KALECİ TRANSFER ETTİK"
Divan Kurulu Üyesi Bayram Yağcı, pahalı transferler düşünmüyoruz denilmesine rağmen, 4 milyon dolara 3 kalecinin alınmasını eleştirdi.

Özkaynak düzenine önem verildiğinin sürekli söylendiğini anlatan Yağcı, "Özkaynak düzeninde hiç kaleci yok mu? Hadi Hakan genç ve yetenekli bir kaleci. Rüştü de tecrübeli ve takıma ağabeylik yapacak biri. Ama altyapıda 3. kaleci yok muydu? Neden 3. kaleci transfer edildi. O zaman altyapıda kaleci antrenörleri niye var?" diye konuştu.
Futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot'un, Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp için söylediği "Yaşlı" sözüne de değinen Yağcı, "Bir kişinin yaşıyla, hastalığıyla, sakatlığıyla, fiziki durumlarıyla alay edici bir üslup, Beşiktaş duruşuyla örtüşmemektedir" dedi.

ESKİ VE YENİ DİVAN KURULU BAŞKANLARI TARTIŞTI
Eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Divan Kurulu'nu eleştirirken, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile aralarında küçük bir tartışma yaşandı.

Şeref Nasır, Divan Kurulu'nun diğer kurullarla koordineli çalışmadığını belirtip, ayrıca verdiği bazı sözleri yerine getiremediğini kaydederken, Yalçın Karadeniz ise bunun böyle olmadığını, Nasır'ın seçimi kaybettiği için böyle davrandığını ifade etti.
Divan Kurulu Üyesi Aydoğan Cevahir ise, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in 41 milyon YTL, futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot'un da 2 milyon YTL kulübe verdiğini belirterek, "Diğer yönetici arkadaşların da kulübe mali açıdan katkı yapmaları gerekir. Yapamıyorlarsa, bundan sonra kulübe destek verecek arkadaşların gelmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Emin Bengisu da toplantıda eski ve yeni Divan Kurulu başkanlarının tartışmasını tasvip etmediğini söyledi.

lig tv http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23180
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x