Katil pilotları Türkiye eğitti

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Katil pilotları Türkiye eğitti

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 02, 2009 5:17

Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Ramiz İlker’den şok açıklama

Gazze’yi bombalayarak yüzlerce masum insanın ölümüne neden olan İsrail uçaklarını kullanan pilotların Konya’daki üste eğitim gördüğünü söyleyen Ramiz İlker, anlaşmanın iptal edilmesini istedi.

Filistin’e ölüm yağdıran İsrail pilotlarının Konya’da eğitildiğini belirten emekli Tuğgeneral İlker, “Başbakan katliama tepkisinde samimi ise, iki ülke arasındaki anlaşmayı askıya alsın” dedi

Resim

Gazze’yi bombalayarak yüzlerce masum insanın ölümüne neden olan İsrail uçaklarının pilotlarının Konya’daki üs’te eğitim gördüğü ortaya çıktı. Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Ramiz İlker, İsrail’e karşı sağlam ve dik duruş sergileyerek bu tür anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. İlker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in saldırısına karşı tepkisinin yalnızca sözde olduğunu belirterek, İsrail’in insanlık vahşetine karşı gerçek tepkinin, anlaşmayı askıya almak olduğunu vurguladı. İlker, Başbakan Erdoğan’a seslenerek şöyle dedi:

Güç gösterisi yapabilir

“Eğer o kadar sağlam durabiliyorsa İsrail’e ’Sizinle yapmış olduğum Türkiye hava üslerinde eğitim uçuşlarının yapılmasını ve taktik atış sahalarını sağlayan anlaşmayı, askıya alıyorum’ desin. ’Siz bu vahşi katliamı durdurana kadar anlaşmayı askıya alıyorum, devam ederseniz iptal edeceğim’diyerek güç gösterisinde bulunabilir Türkiye. Ama bunlar, bunu yapmaktan aciz. Çünkü ABD ile, İsrail ile içli dışlı hale geldik. Her şeyi onlardan alıyoruz. BOP’un eş başkanı olursan onlar da istediklerini yapabilirler.” Güçlü devlet olmanın dik durmayı gerektirdiğini belirten İlker, “Tavır alacaksın. Güçlü devlet olmanın gerekliliğidir. Sağlam durman lazım. Orada öldürülen insanlar bizim dindaşımız, onlarla tarihi birliğimiz var” dedi. Türkiye’yi her fırsatta soykırımcı ilan etmeye çalışan işbirlikçilerin İsrail’in vahşetine karşı seslerinin çıkmadığına vurgu yapan Tuğgeneral İlker, “İsrail’in yaptığı insanlık suçu, vahşettir. Birtakım aşağılık takımdan, işbirlikçilerden ses yok. Soykırımı esas budur” diye konuştu.

Erbakan: Anlaşmayı biz yapmadık

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın İsrail ile yapılan bu anlaşmayla ilgisinin olmadığı açıklandı. Erbakan adına Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşma Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir tarafından 23 Şubat 1996 tarihinde, İsrail’e yaptığı ziyaret sırasında imzalanmıştır. Erbakan’ın Başbakanlığı’nda kurulan 54. hükümet ise bu anlaşmadan üç ay sonra; 28 Haziran 1996 tarihinde iktidara gelmiştir. Sözkonusu anlaşma kapsamında 8 İsrail pilotu ‘eğitim uçuşu yapmak üzere’ F-16 uçakları ile birlikte 16 Nisan 1996 tarihinde, yani Refahyol Hükümeti’nin kurulmasından yaklaşık iki ay önce Türkiye’ye gelmiştir.”

TEPKİLER DİNMİYOR

Dostluk Grubu’ndan bir istifa daha


Başbakan Erdoğan’ın siyasi danışmanı Adana milletvekili Ömer Çelik, Filistin’de yaşanan katliamı protesto amacıyla Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu’ndan istifa etti. Böylece gruptan istifa edenlerin sayısı 138’e ulaştı. Çelik’in istifası şöyle değerlendirildi: “Çelik aynı zamanda Başbakan’ın siyasi danışmanı. İstifası partinin tepkisi değil, doğrudan Başbakan’ın siyasi tepkisi olarak görülüyor.”

Filistin halkına sahip çıkmalıyız

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş,Türkiye’nin Filistin halkına sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Baş, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin’e saldırısının uzun yıllardan beri devam ettiğini belirtti. Haydar Baş, “Filistin olaylarının başladığı günden bu yana o coğrafyadaki halkla gerek kültür, gerek maneviyat, gerek din bakımından sanki hiçbir ortak yön yokmuş gibi uzaktan seyirci kalındı” dedi.

Türkiye güçlü olsaydı katliamı yapamazlardı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Türkiye güçlü olsaydı bu katliamla İsrail’in başına gök kubbe yıkılırdı” dedi. İsrail’in Gazze’de orantısız güç kullanarak çoluk çocuk demeden insanları katlettiğini ifade eden Soylu, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek İsrail Başbakanı ile görüşüyorsun. Ertesi gün Filistin’de katliam oluyor” diye konuştu.

Yağan bombaları dünya seyrediyor
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, “Filistin’deki katliamların durdurulmasını istiyorsak, olaya duygusal yaklaşmamalı, akılcı yollar kullanarak ateşkesi sağlamalıyız” dedi. Özaçıkgöz, Filistin’e yağan bombaları bütün dünya seyrederken “Başbakan’ın aktif bir şeyler yapmasının şart olduğunu” ifade etti.

Protestolar çığ gibi

İskenderun’daki gösterilerde ABD Başkanı George W. Bush ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in fotoğrafları yakıldı.

Filistin’e bomba yağdıran ve çoluk çocuk demeden masum insanları katleden İsrail’e protestolar, yurt genelinde artan bir şekilde devam ediyor. Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, saldırıyı, İsrail ve ABD bayrakları yakarak protesto etti. Fen Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, İsrail ve ABD aleyhinde slogan attı. “Emperyalistler yenilecek, direnen halk kazanacak” yazılı pankart açan öğrenciler, yürüyüş yaptı. İstanbul Beyoğlu’nda toplanan bir grup ise, “Filistin’e Özgürlük” yazılı pankart ve dövizler taşıyarak, sloganlar eşliğinde Odakule’ye kadar yürüdü. Hatay’ın İskenderun ilçesinde de Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen,Türk Eğitim-Sen, Türk Büro-Sen ve Türk Sağlık-Sen sendikalarının üyeleri, saldırıları protesto etti.



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Panzehir » Cum Oca 02, 2009 23:18

İyi güzel tepki veriyoruz, meydanlara çıkıyoruz, kimimiz kınıyor, kimimiz bir tarafını yırtıyor yırtmasına da bu kadar körü körüne eleştiri ve bu kadar sorumsuzca (!) kınamalar da neyin nesi? Paşamız, bir noktada haklı ama okuduğum kadarı ile haklı oluşunu çok çabuk bertaraf edip, geçmiş dönemde yapılmış olan anlaşmayı şuanki döneme yıkarak eleştiriyor. Paşanın eleştirisi doğru ama içeriği yanlış.

Mesela; RTE'ye şöyle seslenebilirdi:

"Tansu Çiller döneminde yapılan bu anlaşmayı feshedecek kadar cesaretiniz, bağımsızlığınız var mıdır?"

Not: Tansu Çiller idi galiba 23 Şubat 1996 dönemi. :hmm:


Allah, Filistin'de vefat eden müslüman kardeşlerimize gani gani rahmet eylesin.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x