Kayıp Bakan İçin Geniş Araştırma

Genel & Güncel Konular

Kayıp Bakan İçin Geniş Araştırma

İletigönderen ACD » Prş Mar 08, 2007 9:59

Resim

Kayıp Bakan İçin Geniş Araştırma

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İran eski Savunma Bakan Yardımcısı Ali Rıza Askari'nin Türkiye'de kaybolmasının ardından İran'ın ABD ve İsrail gizli servislerini suçlamasıyla ilgili olarak kapsamlı bir araştırma yapıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Gül, Katar Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Al Thani ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

İranlı eski bakanın kaçırılmasıyla ilgili konunu hatırlatılması üzerine Gül, söz edilen kişinin emekli olduğunu belirterek, Türkiye'ye turist olarak giriş yaptığını, otele girişinden 10 sonra kendisinden haber alınamadığın ilişkin Türkiye'ye bilgi verildiğini kaydetti. Gül, "Herhalde ailesinin haber alamaması üzerine İran makamlarına bildirmiş. Onlarda bize bildirdiler. Biz her yabancının arkasında değiliz. Bununla ilgili istihbarat birimlerimiz detaylı bir çalışma içerisindeler. Ümit ediyorum ki kendisinin akıbeti ile ilgili bilgileri toplayacağız" dedi.

İran'ın kaçırıldığına ilişkin iddialarının hatırlatılması üzerine ise Gül, istihbarat, güvenlik ve dişişleri yetkililerinin detaylı çalışma yaptığının altını çezerek, "Şuan için bir şey söyleyemiyoruz ama Türkiye'ye milyonlarca kişi turist olarak giriş yapıyor. Bize daha önce bilgi verilmemiş. Ama biz bu konuyu çok önemsiyoruz. İşin gerçeğini ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz" dedi.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x