Kenan Evren:“Şimdi sıra Avrupa Şampiyonluğu'nda“

Futbol ile ilgili hersey burada.

Kenan Evren:“Şimdi sıra Avrupa Şampiyonluğu'nda“

İletigönderen Veled » Çrş May 30, 2007 12:20

“Şimdi sıra Avrupa Şampiyonluğu'nda“

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe'yi değerlendirdi.



Kenan Evren, "Son Galatasaray maçında yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil, zaten Galatasaraylıların kendileri de tasvip etmiyor" derken, 100. kuruluş yıldönümünde şampiyonluğun Fenerbahçe'nin hakkı olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğa 70 puanla ulaşmasını az bulan Ali Şen ise "Yeni sezonda kadronun daha iyi olması lazım. Bir defa Tuncay'a asla dokunulmamalı, kaleci Rüştü ve kaptan Ümit'in bırakılmasına çok üzüldüm" görüşünü dile getirdi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Dalyan Resort'un sahipleri Fulya-Yücel Okutur çitfi ve bir grup dostu ile Marmaris'te bulunan Grand Yazıcı Otel'de bir araya geldi.

Evren burada, "Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ve son Galatasaray maçında yaşanan olaylar" konusunda açıklamalarda bulundu. Kenan Evren, "Şampiyonluk gecesinde neler hissettiniz" sorusuna, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilk defa yaşamadığını belirterek, şu yanıtı verdi: "Daha evvelki tarihlerde de oldu, ama ben o zaman kulüple o kadar ilgilenmiyordum. Bu sene aynı zamanda Fenerbahçe'nin 100. kuruluş yıldönümü. 10. kuruluş yıldönümünde şampiyonluk Fenerbahçe'nin hakkıydı, böyle olması lazımdı. Zannediyorum Beşiktaş da 100. yılında şampiyonluğu aldı. Bu şampiyonluğun kazanılmasında bütün camianın emeği var. Herkes büyük bir gayretle çalışarak bu sonuca ulaştılar. Şimdi sıra basketbolda. Basketbolda da oynanacak olan maçı kazanırsak orada da şampiyon olacağız. Zaten öyle demişlerdi, 'bütün branşlarda şampiyon olacağız' demişlerdi. İnşallah onda da şampiyon olur. Gönülden kutluyorum.

Dün telgraf çektim Aziz Yıldırım'a, hem kutladım hem de 'Futbolcuların gözlerinden öpüyorum' dedim."

"SIRA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNDA"
Şimdi sıranın Avrupa şampiyonluğunda olduğuna işaret eden Evren, "Şampiyon Kulüpler turnuvasında da inşallah alır. Ama zor, kolay değil. Bu zoru başarır mı, başaramaz mı, bilemiyorum. Futbol aslında biraz da şans işi. Bir oyunda yüzde 25'i şansa bağlarlar. Yüzde 75 gösterilen gayrettir. Ben bu şans olayına inanıyorum" dedi.

"LİSEDEN BERİ FENERBAHÇELİYİM"
"Fenerbahçe sevgisi kaç yıldır kalbinizde" sorusuna da Kenan Evren, şu yanıtı verdi: "Ben, lise çağından beri Fenerbahçeliyim. Çünkü bizim lisemiz Fenerbahçe Kulübü'nün hemen bitişiğindeki liseydi. Şimdi Kenan Evren Lisesi olarak adlandırılan lisede okurken Fenerbahçeli olduk. Hala da Fenerbahçeliliğimiz devam ediyor. Ama ben iyi oynarlarsa diğer kulüpleri de takdir ederim. Yalnız iyi oynamak kafi değil, taraftarların ve sporcuların spor terbiyesine uygun hareket etmesi lazım. Bütün dünyada bu olay (holiganlık) çığırından çıktı. Anadolu'da ikinci ve üçüncü lig maçlarında bile üzücü olaylar yaşanıyor."

GALATASARAY MAÇINDA YAŞANAN OLAYLAR
Evren, son Galatasaray maçında yaşanan olayların da kendisini çok üzdüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Son Galatasaray maçında yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Zaten Galatasaraylıların kendileri de tasvip etmiyor, onaylamıyor. Çok üzücü bir olay, olmaması arzu edilirdi. Bir sebep de yoktu. Bu olayın olması için de bir sebep yoktu. Hani Fenerbahçe'yi yenseler, ellerine bir kazanç da geçmeyecekti. Türkiye gündemini de takip ediyorum. Ama spor konuşurken o konulara hiç girmem. Onun da yeri var."

"GAZETELERE MANŞET OLDUM"
Geçmişte, Fenerbahçe'nin bir maçı sonrasında, kendisini arayan bir gazeteciye, "Vallahi Fenerbahçe'yi bırakıp artık Galatasaraylı olacağım" dediğini anımsatan Evren, "Bu sözüm o zamanki gazetelere manşet olmuştu" diye konuştu.

Evren, "Fenerbahçe şampiyon olmasa üzülür müydünüz" sorusuna ise "Çok üzülürdüm. Geçen sene de Fenerbahçe şampiyon olabilirdi. Geçen sene çok üzüldüm. Bundan kaç sene önce de olabilirdi. 9 puan öndeydi. O sene Galatasaraylılar şampiyon oldu. Bu sene de şüpheliydi. Puanlar sürekli değişti. O süreçte çok zor günler geçirdim" yanıtını verdi.

ALİ ŞEN'İN AÇIKLAMALARI
Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen ise bu şampiyonluğun en zor şampiyonluklardan biri olduğuna işaret etti. Şen, "Aziz Yıldırım, hak ederek, çok çalışarak, çok gayret göstererek bu şampiyonlukta en büyük pay sahibi oldu. Futbolcular, yöneticiler, hepsi bu şampiyonlukta pay sahibi oldular. Fakat şunu unutmayalım ki 70 puanla Fenerbahçe şampiyon oldu. 70 puan az puan. Yani 32 puan kaybetmiş. Bu da Zico'nun başarısızlığı. Zico'yu pek başarılı bulmuyorum" değerlendirmesini yaptı.

Şampiyonluğa bakıp, kendi kendine, "Gelecek sezon Avrupa'da ne yapabiliriz" sorusunu sorduğunda endişelerinin devam ettiğini söyleyen Şen, "Basketbolda olsun, diğer şubelerde olsun, bu başarılara ek olarak Avrupa'da da başarılı olmamız şart" diye konuştu.

YENİ SEZONDA FENERBAHÇE
Ali Şen, "Yeni sezonda Fenerbahçe kadrosu nasıl olmalı" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Yeni sezonda kadronun daha iyi olması lazım. Bir defa Tuncay'a asla dokunulmamalı. Tuncay sadece Fenerbahçe'nin değil, Avrupa'nın da en iyi futbolcularından hiç tartışmasız. Kaleci Rüştü'nün bırakılmasına çok üzüldüm. Kaptan Ümit'in bırakılmasına son derece üzüldüm. Çünkü kaptan Ümit, hani derler ya 'adam gibi adam', öyle bir adamdır kaptan Ümit. Hem iyi futbolcu, hem iyi insan. Benim için önce iyi insan olacak, sonra iyi futbolcu olacak. Kaptan Ümit'in gitmesine gerçekten çok üzüldüm.

Kaptan Ümit bizim takımda zaferlerde, galibiyetlerde, başarılarda büyük pay sahibi, arkadaşlarını yönlendiren, yardım eden, lisan bilmemesine rağmen yabancı sporcuların içerisinde dostlukları pekiştiren bir insandı. Yani kadro olarak bir güçlendirmeye gidecekler sanırım."

"BUNLAR HEP AZİZ YILDIRIM'IN ESERLERİ"
Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın bu şampiyonluktan sonra Fenerbahçe taraftarları ve camiasına Avrupa'dan bir başarı getirmesini beklediğini söyleyen Ali Şen, şöyle devam eti: "Her Fenerbahçeli bunu istiyor, her Fenerbahçeli memnun, mutlu, fakat rahat maç seyretmek istiyor. Bu imkan var. Fenerbahçe, gelirleri giderlerinden fazla olan bir kulüp oldu. Tesis yönünden bir numaralı bir kulüp oldu. Bunlar hep Aziz Yıldırım'ın eserleri. Onun için onu tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum bir Fenerbahçeli olarak. Ama şunu da hiç unutmayalım ki 70 puanla şampiyon olduğumuzdan dolayı çok fazla mutlu olamadığımı belirtmek istiyorum. 70 puan az puan."

REKLAM FİLMİ
Rol aldığı reklam filmine ilişkin Galatasaray Kulübü'nün dava açtığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine ise Ali Şen, şunları söyledi: "Kendimi artık bir reklam yıldızı gibi hissediyorum.Galatasaray Kulübü galiba reklamında oynadığım ürünün şirketini mahkemeye vermiş. Ben bunu ilk önce bir fıkra sandım, şaka yapıyorlar sandım. Sonra çözdüm işi. Meğerse Galatasaray Kulübü'nün bu reklam şirketini, daha doğrusu ürünün şirketini mahkemeye vermesinin sebebi, üç tane Galatasaraylı yolda kalmış... Senaryo bu, ben de onları aldım, arabayla çektim."

Galatasaray yönetiminin eleştirilerine de değinen Şen, şöyle konuştu: "Galatasaraylılar diyor ki; Ali Şen niye üç Galatasaraylıyı, bizim taraftarlarımızı alsın, bıraksaydı orada. O zaman üç kişi daha az koltuk kırardı Ali Sami Yen'de, çünkü onlar geldi, bizim koltukları kırdı Galatasaraylılar.

Özhan Canaydın benim çok yakın arkadaşım, hemşehrim, Adnan Polat çok yakın arkadaşım. Bunlar terbiyeli, dürüst insanlar. Herhalde orada Galatasaraylılar'dan birisi şaka yaptı, 'mahkemeye verdiler' diye. Ama bu kadar gündeme düşen, gazetelere, köşe yazarlarına malzeme olan bir reklam daha olmadı. Onun için çok reklam teklifi alıyorum. Düşünüyorum hangi reklama çıkacağım diye."
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Ram » Çrş May 30, 2007 13:18

Semih R.Cabalar, al birini vur ötekine... Biri irticayı hortlattı, öteki holinaganizmi... Şerefsize bak, olayı çözmüşmüş, bilmem ne oldu diye şikayet edilmişmiş. Acaba senaryo yazarına kaç para verdin o cümleleri yazması için¿? Kendini şirin göstermek için, bir de Adnan Polat'ı övüyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x