'Kerkük, Kürtler'e bırakılamaz'

Güney Yayı: Ortadoğu adı verilen, bölgemiz coğrafyasının da bir bölümünü içine alan bölge.

'Kerkük, Kürtler'e bırakılamaz'

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 15, 2008 15:14

'Kerkük, Kürtler'e bırakılamaz'

Iraklı Şii din adamı Ayetullah Ali Sistani, Mesut Barzani yönetimini ciddi şekilde uyardı.


Kerkük’ü Kürt bölgesi ilan eden Barzani’ye Şiiler’den ihtar. Ayetullah Ali Sistani “Kerkük Kürtler’in kontrolüne bırakılamaz” diyerek Barzani yönetimini uyardı. Iraklı Şii din adamı Ayetullah Ali Sistani, Kerkük'ü "Irak'ın ve kendisinin sarığı" olarak nitelendirdi ve "bu sarığın düşmesine izin vermeyeceğini" belirtti.

Kitabet sitesine demeç veren Sistani, Kerkük meselesinin etnik grupların çıkarları yerine ulusal çıkarlara göre çözülmesini istedi.

Kerkük'te Arap, Türkmen ve diğer etnik gurupların istekleri yerine getirilmediği takdirde hükümetin Kürt bölgesi tesisine verdiği desteği çekeceğini kaydeden Sistani, "Kerkük'ün özel bir durumu vardır. Kerkük, tam olarak merkezi hükümetin kontrolünden çıkmamalı ve Kürtlerin kontrolüne da girmemelidir" dedi.

CİDDİ BİR UYARI

Şii ittifakından Türkmen milletvekili Abbas Beyatlı, “Temmenimiz Ayetullah Ali Sistani'nin tutumunun bu doğrultuda devam etmesidir" dedi. Öte yandan, 140. maddenin ertelenmesinde Sistani'nin önemli rol oynadığını belirtiliyor.


Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Güney Yayı (Orta Doğu)

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x