Kılavuzu ABD Olanın Burnu BOP'tan Çıkmaz! - 2

Kılavuzu ABD Olanın Burnu BOP'tan Çıkmaz! - 2

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Ağu 19, 2011 12:33

KILAVUZU ABD OLANIN BURNU BOP’TAN ÇIKMAZ! - 2

Aşağıda okuyacağınız sözler Recep Tayyip Erdoğan’a ait. Tayyip Erdoğan bu sözleri, 2005 yılı Haziran ayında ABD’ye yaptığı ziyaretten dönerken, uçaktaki ‘gazetecilere’ söylemiş. Bu sözlerin yer aldığı haber, uçakta bulunan ‘gazetecilerden’ Hasan Cemal’in imzasıyla, 12 Haziran 2005 tarihli Milliyet gazetesinde ’’ABD karşıtlığı faydasız’’ başlığıyla yayımlanmış.

Bakın, Recep Tayyip Erdoğan, uçaktaki ‘gazetecilere’ 2005 yılında Suriye ile ilgili olarak neler söylemiş:

’’40 yıldır bu ülkeyle düşmandık. Ama bu artık geride kalıyor. Hatay'la ilgili bir sınır sorunu yok artık diyor Suriye. Suriye'de demokratik adımlar atılacaksa, bu da Geniş Ortadoğu Projesi çerçevesinde yer alacak. Özgür dünyayı birlikte kurmaktır bu. Sayın Başkan da görüşmemizde Suriye'deki rejim konusunda iflah olmaz falan demedi.’’

Tayyip Erdoğan’ın, ’’Sayın Başkan’’ dediği de, o dönemde ABD Başkanı olan George W. Bush.

Hani deniyor ya, ’’Son aylara kadar Suriye ile çok iyi ilişkiler geliştirmişlerdi birdenbire ne oldu da her şey tersine döndü?’’ diye. İşte bunun yanıtını Tayyip Erdoğan 2005 yılında bizzat kendisi vermiş. Suriye ile yakın döneme kadar geliştirilen o ‘iyi ilişkilerin’ de ABD’den bağımsız olmadığını,’’Geniş Ortadoğu Projesi çerçevesinde’’yürütüldüğünü bizzat kendisi söylemiş.

Yakın döneme kadar geliştirilen ‘iyi ilişkiler’ de, ‘maya tutmayınca’ şimdi verilen sert mesajlar da, ‘Geniş Ortadoğu Projesi’ için yani…


***

Tayyip Erdoğan, aynı haberde, ülkemizdeki ABD karşıtlığına da değinmiş. Bu konuda da, şunları söylemiş:

’’Amerikan karşıtı olmak ne getirecek, ne kazandıracak Türkiye'ye?.. Önemli olan, ilişkileri geliştirmektir. Ortak çıkarlara esas alan dayanışmayı geliştirmektir. Bu tutumdur Türkiye'ye faydalı olan... KKTC'de izolasyonun kaldırılmasıyla, Kuzey Irak'ta PKK ile ilgili ABD'nin her adımı, Türkiye'de Amerikan karşıtlığını azaltır. Amerika'yla Türkiye istihbarat açısından zaten birlikte çalışıyorlar PKK konusunda...’’

Irak’ın kuzeyini, Irak’ın merkezi yönetiminden koparıp bu bölgede kukla bir devlet oluşturan… Oluşturduğu bu kukla devletin sınırlarını İran ve Suriye ile birlikte ülkemizin doğu ve güneydoğusuna doğru da genişletmeye çalışan… Kontrolü ve denetimi altında tuttuğu Irak’ın kuzeyindeki kamplarda, özel kuvvetleri tarafından eğittiği ve silahlandırdığı PKK teröristlerini ülkemize karşı bir koz olarak kullanan… ABD ile hangi ‘ortak çıkarlar’, hangi ‘dayanışma’, hangi ‘istihbarat paylaşımı’?

Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi kapsamında ülkemizin de aralarında bulunduğu 24 ülkenin sınırlarını ve rejimlerini kendi emperyalist çıkarlarına göre değiştirmeyi amaçlayan ABD ile hangi ‘işbirliği’?

Oysa Türkiye’mizin yararına olan, ülkemizin ve bölgemizin kuyusunu kazmakta olan ABD ile ‘Geniş Ortadoğu Projesi’ içinde birlikte hareket etmek değildir. Tam tersine, ABD’nin bu projeyle tehdit ettiği diğer bölge ülkeleriyle birlikte, ABD’den bağımsız olarak, ABD’ye karşı hareket etmektir. Dik duruşlu siyaset budur!

Ama maalesef Türkiye’mizde işbaşında bulunan BOP görevlilerinin, ‘dik duruşlu siyaset’ anlayışı bunun tam tersidir. Onlar, ‘dik duruşlu siyaset’ denince, ABD’nin her dediğini yapmayı anlamaktadır.


***

Ey benim dindar kardeşim, mümin kardeşim, Müslüman kardeşim, güzel kardeşim, sen de kimlere oy vermekte olduğunu anla artık!

İrfan Tuna - 19 Ağustos 2011 - Güncel Meydan

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=2FKSwfJS ... re=related[/youtube]
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Şu dizine dön: İrfan TUNA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x