Kılıçarslan kime karşı savaştı Tayyip Bey? / Arslan BULUT

Kılıçarslan kime karşı savaştı Tayyip Bey? / Arslan BULUT

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Çrş Haz 27, 2012 14:31

"Kılıçarslan kime karşı savaştı Tayyip Bey?

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye’nin bir Türk uçağını düşürmesi konusunda, AKP grubunda geniş açıklamalar yaparken, bir ara 900 yıl öncesinden örnek verdi ve Kılıçarslan’ın Şam ve Kudüs’ü, İznik’ten savunmaya başladığını hatırlattı. Herhalde, 1. Haçlı Seferi’nde, Haçlı Ordusu’nun büyük kısmını Anadolu içlerinde imha eden, 1. Kılıçarslan’ı kastetti.
Biz de Suriye’ye yönelik ABD hamlesinin, Afganistan ve Irak’ın işgali, Arap Baharı, Kuzey Afrika’da Amerikan işbirlikçisi Müslüman Kardeşler iktidarlarının kurulması ve Libya’nın bombalanması sürecinin bir parçası olduğunu, Suriye’nin parçalanmasının, Türkiye’nin de bölünmesine hizmet edeceğini, bütün bu saldırıların, Genişletilmiş Büyük Orta Doğu ve Kuzey Afrika Projesi çerçevesinde sürdürüldüğünü hatta bu seferlerin Yeni Haçlı Seferi olduğunu söylüyoruz...

***

18 Mayıs’ta konuyu şöyle incelemiştik:
“Haçlı Seferleri, 1095-1270 arasında Vatikan’ın planlaması ve kışkırtması üzerine Avrupalı Katolik Hıristiyanların, Müslümanların elinde bulunan ve ‘kutsal topraklar’ denilen Anadolu ve Orta Doğu topraklarını işgal girişimidir. Asıl hedefleri ticaret yollarını ele geçirmekti. İşgale karşı direnen, Türkler olmuştur.
Birinci Haçlı Seferi sonucunda Haçlılar, Kudüs Krallığı gibi Orta Doğu’nun çeşitli kentlerinde irili ufaklı Haçlı Devletleri kurdular.

1187 yılında Selahaddin Eyyubi, Kudüs’ü Haçlılardan geri aldı. 13. yüzyılın sonlarında Haçlıların Orta Doğu’daki varlığı sona erdi. Sonraki Haçlı Seferleri’nin karşısında ise 14. yüzyıldan itibaren yine Türkler vardı. Çanakkale Savaşı da bir Haçlı Seferi idi..

Peki bugünkü Haçlı Seferi nedir?
Bilindiği gibi, ABD Başkanı George W. Bush, ikiz kuleler vurulduğunda başlatılan mücadelenin adını Crusade, yani Haçlı Seferi olarak koymuştu.
2004 yılında ‘Yeni Haçlı Seferi’nin adını Genişletilmiş Büyük Orta Doğu ve Kuzey Afrika Projesi diye ilan ederek eş başkanlığını da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na verdiler. Dolayısıyla Türkiye, tarih boyunca direndiği Haçlı ordularının bir parçası haline geldi ve gücünü İslam ülkeleri aleyhine kullandırmaya başladı. 1 Mart tezkeresinin reddi, Haçlı ordularının içinde yer almamak kararıydı ama hükümet pratikte bu kararı hiçe saydı ve işgal kuvvetlerine Türkiye hava sahasını açtı. Libya’ya düzenlenen Haçlı Seferi’ne Tayyip Erdoğan hükümeti tam destek verdi. Suriye’ye ise doğrudan Türkiye’nin saldırmasını istiyorlar. Tayyip Erdoğan da Suriye’ye yönelik Haçlı saldırısının liderliğini üstlenmiş durumdadır.
Haçlılar, Haçlı Seferleri ile Türkleri Küçük Asya dedikleri Anadolu’dan atmak istiyordu. ‘Yeni Anayasa’ sürecini başlatan AKP iktidarı da Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası’ndan Türk adını atmak istiyor!
Birinci Haçlı Seferi’nde de Haçlı ordusu, Bizans tarafından Anadolu’ya geçirilmişti ve yanlarına Tatikios adlı Türk asıllı Bizans generali komutasında bir Bizans refakat ve kılavuzluk ordusu verilmişti. Haçlı Orduları, Hıristiyan Türklerin kılavuzluğunda, Kudüs’e kadar ulaştı...

Tayyip Erdoğan, 9.5 yıllık iktidarı boyunca ABD, İngiltere ve İsrail koalisyonunun projelerine hizmet etmedi mi, Afganistan, Irak, Libya ve Suriye saldırılarında, Haçlı ordularına en az Tatikios kadar faydalı olmadı mı?”

***

Kılıçarslan, Haçlı saldırısına karşı İslam dünyasını savunmuştu. Tayyip Erdoğan ise bayrağı bile dört İncil’i temsil eden NATO’nun İslam dünyasını teslim almasına razı! Suriye’ye karşı, NATO’dan medet umuyor!

Bugün Haçlı Seferleri, Hakkari yaylasından, Trabzon’un Düzköy yaylasına kadar ulaşmıştır. PKK da Haçlı ordularının, Kürdistan devleti kuruluncaya Türkiye’yi angaje tutmak için kullandığı bir unsurdur. Bunu, Amerikalı subaylar kendi brifinglerinde açıklamıştır... Üstelik Haçlı askerleri, Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval da geçirmiştir. Tayyip Erdoğan’ın çözümü ise Oslo sürecinde PKK’nın taleplerini kabul etmek olmuştur. Zaten Türk kimliği yerine Türkiye kimliğini yerleştirmeye çalışmak, yani bu topraklardan Türk’ün tapusunu silmek, Haçlı Seferleri’nde Batı’nın da elde etmek istediği sonuçtur!
Tabii bütün bunlar, bir Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmüş olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Gerçi Tayyip Erdoğan, “Savaş çığırtkanlarının oyununa gelmeyeceğiz” diyor ama, Türkiye bu duruma düşürülmemeliydi...

Arslan BULUT, 27 Haziran 2012
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Re: Kılıçarslan kime karşı savaştı Tayyip Bey? / Arslan BULUT

İletigönderen Deli Haydar » Çrş Haz 27, 2012 17:24

Arslan Bulut yazdı:1187 yılında Selahaddin Eyyubi, Kudüs’ü Haçlılardan geri aldı. 13. yüzyılın sonlarında Haçlıların Orta Doğu’daki varlığı sona erdi. Sonraki Haçlı Seferleri’nin karşısında ise 14. yüzyıldan itibaren yine Türkler vardı. Çanakkale Savaşı da bir Haçlı Seferi idi..

Peki bugünkü Haçlı Seferi nedir?
Bilindiği gibi, ABD Başkanı George W. Bush, ikiz kuleler vurulduğunda başlatılan mücadelenin adını Crusade, yani Haçlı Seferi olarak koymuştu.

1915 yılının ilk gününde Avustralya’nın Broken Hill kasabasında kanlı bir terör saldırısı gerçekleşti. Ertesi günün gazeteleri iki Türk’ün bir piknik trenine baskın yapıp masum sivilleri öldürdüğünü yazdı. Bu olay, Avrupa cephesi için gönüllü asker toplamakla zorlanan hükümetin işini kolaylaştırdı ve binlerce Avustralyalı genç, Haçlı bayrağının altında Birinci Dünya Savaşı’na katıldı: Özellikle de Çanakkale’de Türkler'den intikam alma arzusuyla tutuşuyorlardı...

Halbuki Broken Hill saldırısının Türkler ile hiçbir ilgisinin olmadığı zamanla kesinlik kazandı. Ne var ki zanlıların olay günü öldürülmesi ve tüm delillerin yok edilmesi işin iç yüzünün meydana çıkmasını engellemişti. Hikaye bir yerlerden tanıdık geliyor değil mi!

2001'in sonlarına doğru Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde kanlı bir terör saldırısı gerçekleşti. Olay dünyaya anında duyuruldu: Birkaç Müslüman iki yolcu uçağı ile Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri'ne baskın yapıp masum sivilleri öldürdü. [Pentagon'daki üçüncü uçağı karıştırmayın!] Bu olay, Yeni Dünya Düzeni öncesi, iyi ile kötünün son savaşı için gönüllü asker toplamakta zorlanan hükümetin işini kolaylaştırdı ve binlerce Amerikalı genç, Haçlı bayrağının altında Afganistan ve ardından Irak Savaşları'na katıldı. Özellikle terörist Müslümanlardan intikam alma arzusuyla tutuşuyorlardı.

Öyle ya, İkiz Kulelere yapılan saldırının İslam ile hiçbir ilgisinin olmadığı zamanla kesinlik kazandı. Ne var ki zanlıların olay günü ölmesi ve tüm delillerin yok edilmesi, işin iç yüzünün geniş kitlelerce görülmesini engellemişti. Medya ne güne duruyordu...

Sermayeci Amerika yıllarca, sözde toplumcu Rus tehdidine karşı kendi İslamcılarını yaratmıştı. Gezegen tek kutba düşünce de bu kez düşman İslam oluverdi. Uzakdoğudaki İslamcılar radikaldi ve yok edilmeliydiler. Orta ve yakındoğudakiler ise ılımlı İslam'a okeydiler...

Eşbaşkan geçen gün Suriye'ye çatar iken, "Şam'ın güvenliği Anadolu'dan, Anadolu'nun güvenliği Şam'dan başlar" dedi. Halaskar Gazi ise Anadolu'nun güvenliği için Afganistan'ı işaret etmişti...

İcazet makamı oğul Bush, "Bu iyi ile kötünün savaşıdır ve Haçlılar iyidir" demişti zamanında. Eşbaşkanı ise Medeniyetler İttifakı toplantılarında birçok kez, "Haçlıları biz hakkıyla bilemedik, meğer bu seferler ne iyi olmuş da tanışmışız" anlamında konuştu. Dilin kemiği yok malum.

"Küresel barış vizyonu" ile ünlü bir Eşbaşkan olmak istiyorsanız, siz de Haçlıların gözüne girmelisiniz. Zira misyonunuz budur...
Kim bilir belki siz de iyi bir işbirlikçi olursanız, Haçlıların gözüne girebilirsiniz...
Ama şirinlik uğruna kırk takla atmak zorunuza gitmesin.
Ona göre...
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x