Kim bu DTP'liler ? İşte Künyeleri...

Tartışma Alanı

Kim bu DTP'liler ? İşte Künyeleri...

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Kas 21, 2007 11:35

[img]http://www.yalniz-kurt.com/images/resimler/pic_v...jpg[/img]

Resim

Ahmet Türk

Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) eşbaşkanı. Mardin nüfusuna kayıtlı, 1942 doğumlu. ‘Bağımsızlar’ listesinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından bölücübaşı Öcalan’a ‘Sayın’ ifadesini kullandığı için 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. TCK’nın “Suçu ve suçluyu övme” yi düzenleyen 215. maddesi uyarınca yargılanması istendi. PKK’ya genel af talebini dillendiriyor.

Resim

Aysel Tugluk, Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukati

Elazığ ilçesi nüfusuna kayıtlı, Hüseyin-Hatun kızı 1965 Tunceli doğumlu (Diyarbakır Milletvekili) İstanbul’da faaliyet gösteren TOHAV (Toplumsal Hukuk Araştırmaları Vakfı) yöneticilerinden. PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensupları ile ilişki içerisinde olduğu tespit edildi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından arandı. 27 Aralık 1997’de yakalandı ve serbest bırakıldı. 2004 yılında bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarının bağlı bulunduğu İstanbul Asrın Hukuk Bürosu’nda yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde ismi geçtiğinden dosya açıldı.

[img]http://www.yalniz-kurt.com/images/res/fatma_kurtulan_dtp11.jpg[/img]

Fatma Kurtulan

PKK Kadın Gerilla Birlikleri’nin (YJA-STAR) askeri kanadında yer aldığı ortaya çıktı. Kurtulan’ın YAJK askeri kanadında yaklaşık bir sene görev yaptığı, şehir ve kırsal gerilla eğitiminde aktif rol aldığı öğrenildi. DTP’li milletvekilinin YAJK’ta kalmak istediği ancak terör örgütünün sözde hiyeraşik yapısı gereği, sözde HPG Silahlı Birlikleri çetebaşı olan eşi Salman Kurtulan’la aynı kolda görev alamayacağından Türkiye’ye gönderildiği belirtildi.

Resim

Gültan Kisinak

Şanlıurfa-Siverek nüfusuna kayıtlı, Lütfü-Melek kızı.1961 Elazığ doğumlu (Diyarbakır Milletvekili) 1993 yılında İstanbul DGM’nin talimatı ile Özgür Gündem ve Zagros yayın evlerinde yapılan aramalar neticesinde yakalandı. Diyarbakır kırsal alanında silahlı faaliyet gösterirken yakalanan, örgüt mensuplarının üzerinde ele geçirilen dokümanlarda ismi geçtiğinden 1995 yılında yakalandı.

Sevk edildiği İstanbul DGM’de sorgulandı. 1995’te Birleşik Sosyalist Parti İstanbul İl Başkanlığınca organize edilen panel de yaptığı konuşmada bölücülük propagandası yaptığından tekrar sorgulandı. İzmir Emniyet Müdürlüğünce örgüt üyesi olmak suçundan aranırken yakalandığı ve 1991’de serbest kaldı.

Resim

Mehmet Nezir Karabas

1960 Bitlis doğumlu (Bitlis Milletvekili) 2006’da Bitlis-Tatvan’da teröristbaşının yakalanıp Türkiye’ye getirilmesini protesto etmek amacı ile yapılan eyleme katıldı. Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığının 2006/134 sayısına kaiden yakalandı. 23. dönemde Meclis’te görev alacak olan Karabaş, ayrıca birçok yerde yaptığı terör örgütünü destekleyen açıklamalarıyla tanınıyor.

Resim

Hasip Kaplan , Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukati

1954 Şırnak doğumlu (Şırnak Milletvekili). Yasadışı THKP/Kurtuluş örgütü içerisindeki faaliyetinden dolayı açılan dosyada ismi yeraldı. 2004’te bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarının bağlı bulunduğu Asrın Hukuk Bürosu’nda yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde ismi geçti ve dosya açıldı. Kaplan, Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmeleri basına sızdıran isimlerden birisi

Resim

Osman Özcelik

Mardin-Derik-Rutan nüfusuna kayıtlı, Mahmut-Kezban oğlu. 1952 doğumlu (Siirt Milletvekili). PKK/KONGRA-GEL içerisinde faaliyet göstermekte iken yakalanan Nihat Yıldız’ın beyanlarına göre örgütün yurtdışındaki kampında görüldü. 2004’te İstanbul’da Özgür Halk ve Genç Bakış isimli dergilerde yapılan aramada ele geçirilen belgelerde, PKK/KONGRA-GEL mensupları tarafından “Türkiye delegesi” seçildiği tespit edilmesi üzerine arama kayıtlarına aldırıldı.

1993’te PKK/KONGRA-GEL faaliyetleri nedeniyle yakalandı. İstanbul DGM’de yargılandı. Kapatılan DEHAP’da Genel Başkan Yardımcılığı’da yapan Özçelik, “Toplumsal Barış İçin Genel Af” adlı bir imza kampanyası başlatarak bir milyon imza toplamış ve PKK’lıların serbes bırakılmasını istemişti.

Resim

Sirri Sakik

Muş-Merkez-Yürecik nüfusuna kayıtlı, Sabri-Fatma oğlu. 1957 Yürecik doğumlu. (Muş Milletvekili) 1995’te Ankara DGM tarafından yapılan yargılama esnasında slogan atmak ve propaganda yapmak suçundan yakalanan 240 kişilik listede ismi de vardı. Mart 2007’de İstanbul-Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen “Ya gerçek Demokrasi ya da hiç” açık hava toplantısında yapmış olduğu konuşmadan dolayı yakalandı. CMK 250.SMY. soruşturma 2007/695 sayısına kayden serbest bırakıldı.

Bölücü terör örgütünün önemli isimleri arasında yeralan Şemdin Sakık’ın kardeşi Sırrı Sakık, DTP MYK üyeliği de yapıyordu. Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) İstanbul İl Başkanı ile birlikte gözaltına alınan ve bölücü terör örgütünün adeta sözcülüğünü yapan Sakık, örgüt içerisinde de eski DEP’li vekillerle girdiği fraksiyon tartışmalarının da odağında yeralıyor. Bölücü terör örgütü içerisende de siyasi söylemlerin canlandırılması talepleri üzerinde duruyor.

Resim

Emine Ayna

Partinin çiçeği burnunda eş başkanı Mardinli değil ama Mardin'den milletvekili seçildi. Kürt olmasına rağmen partide Kürtçe bilmeyen tek milletvekili. Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddiasını ilk o dile getirdi. Kızıldere'de Mahir Çayan'la birlikte öldürülen THKO üyesi Ömer Ayna'nın amcasının kızı.

Resim

Sevahir Bayındır

Mesleği hemşirelik. İzmir SSK Tepecik Hastanesi'nde görev yaparken, kapatılan DEHAP'ın kurucu üyesi oldu. Kato Dağı'nda yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı terörist İhsan Tekeş'in sağlık durumunu soru önergesiyle Meclis'e taşıyıp bir ilke imza attı. Yaralı PKK'lının durumunu İçişleri Bakanı'na önergeyle soran Bayındır da partinin bekar vekilleri arasında.

Resim
Sabahat Tuncel

PKK üyesi olduğu gerekçesiyle cezaevinde yatarken milletvekili seçilerek yeniden özgürlüğüne kavuştu. Cezaevi öncesinde partide aldığı en aktif görev; kapatılan HADEP'in Esenyurt İlçe Başkanlığı. Gruptaki en fanatik Kürt milliyetçilerinden

Resim

Ayla Akat Ata , Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukati

Meclis'in en genç dört vekilinden biri. Batman'ın ilk ve tek kadın milletvekili. Abdullah Öcalan'ın avukatlarından olan Ata, Aysel Tuğluk ile birlikte PKK propagandası yapmaktan yargılanıyor."

Resim

Akın Birdal

1995-1996 1 Eylül Dünya Barış Günleri’nde Mersin ve Ankara’da yaptığı konuşmalardan ötürü 2 yıl hapis cezasına çarptırılıp, 1999 ve 2000 yıllarında hapse girdi

DTP'liler tarafından daha önce zaman zaman dile getirilen "genel af" talebi, ilk kez Meclis Genel Kurulu'nda seslendirildi. "Genel af" talebi, daha çok bölücü terör örgütü PKK'nın lideri, ömür boyu hapse mahkum olan Abdullah Öcalan'ın affedilmesini ifade etmek için kullanılıyor. Birdal'ın bu sözleri Genel Kurul tutanaklarına da geçti.

Resim
Pervin Buldan

PKK’lı uyuşturucu kaçakçısı Savaş Buldan’ın karısı. DEHAP milletvekili adayıydı. Yine “Cumartesi Anneleri”nin baş aktörlerinden biri. "Bu Kürt sorunudur. Bu terör sorunu değildir. Eşimi Türk Devleti öldürdü," dedi


Resim

İbrahim Binici

Cumhuriyet Savcılığı, DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Binici hakkında 3 ayrı soruşturma açtı. Şanlıurfa’da DTP’li yöneticilere bir yılda toplam 40 dava açılmış oldu. DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Binici hakkında 2 Aralık 2006 tarihinde Suruç’ta yaptığı basın açıklaması, 4 Nisan’da “Amara Yürüyüşü” nedeniyle yaptığı basın açıklaması ve 22 Nisan’da HPG’li Jêhat Binici’nin cenaze törenine katıldığı gerekçesi ile 3 ayrı soruşturma açıldı.

Suruç Cumhuriyet Savcılığı, ‘örgüt propagandası’, ‘suç ve suçluyu övme’ ve ‘2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettiği iddiası ile açtığı soruşturma kapsamında Binici ifade verdi. Binici ifadesinde, açıklamalarının arkasında olduğunu, katıldığı eylemlere barış ve demokrasinin geliştirilmesi için katıldığını söyledi.

DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Binici hakkında son 1 yıl içinde 16 dava açıldı. İl Başkan Yardımcısı Mustafa Demir hakkında 14 dava, DTP Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Sinan Sürmeli hakkında 3 dava, İl Yöneticisi Sihan Aydın hakkında 3 dava ve Yüksel Çıbık hakkında ise 4 dava açıldı.

Resim

Şerafettin Halis

22 Temmuz seçimlerinde DTP'nin desteğiyle bağımsız milletvekili adaylığını koyan ve seçilen Şerafettin Halis, seçim propagandası sırasında ‘Bin Umut Adayı Şerafettin Halis bir devrimci, bir Kürt, bir Dersimli, bir Alevi ve bir emekçi olarak dedelerimizin ve nenelerimizin 38 Dersim devrimci direniş ruhuyla Meclis’e gidiyor’ yazılı broşürler dağıtıp afişler bastırdı PKK propagandası” yaptığı gerekçesi ile gözaltına alındı.

Resim

Bengi Yıldız, Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukati

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, PKK'yı terörist örgüt olarak ilan etmelerini isteyenlerin baskı yaptığını savunarak, "Biz kendimize küfretmeyiz, halkımıza hakaret edemeyiz" dedi.

Resim

Selahattin Demirtas

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatı.


Kaynak
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x