Kira Sözleşmesi / Uğur MUMCU

Gazeteci-Yazar / Devrim Şehidi

Kira Sözleşmesi / Uğur MUMCU

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Eki 30, 2012 23:50

Kira Sözleşmesi

12 Mart darbesinin CIA tarafından yapıldığını, MİT ile İran ve İsrail gizli örgütleri arasında yakın ilişkiler bulunduğunu açıklayan, cephe partilerinin Dışişleri Bakanı ihsan Sabri Çağlayangii, yoksul ülkelerde, CIA ile birlikle darbeler düzenlemekten "sabıkalı" Amerika Dışişleri Bakanı Dr. Kissinger ile tam anlaşmaya vardı.

Antlaşma, Türkiye topraklarının Amerikan ordusuna kiraya verilmesiyle ilgilidir.

Bu anlaşmadan sonra taraflar birbirlerini kutlamış ve birlikte kadeh kaldırmışlardır. Onlar kadeh kaldırırken, biz de bir Ceza Yasası maddesini, durduğu yerden kaldırarak cephe partilerinin önüne dökelim. Ceza Yasasının 125'inci maddesinde şunlar yazılıdır:
- Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin hâkimiyeti altına koymaya veya devletin istiklalini tenkise veya birliğini bozmaya veya devletin hâkimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya matuf bir fiil işleyen kimse ölüm cezasıyla cezalandırılır...

Acaba, devlet topraklarının, bir kısmını "üs", "tesis" adları altında bir başka devletin egemenliği altına vermek, suç değil midir? Yıllarca Pentagon generallerinin emir ve komutasında tutulmuş vatan topraklan, acaba, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde değil midir?

Değilmiş herhalde...

Türk dış politikası, bildik bileli kapalı kapılar ardında yürütülmüştür.

Ege'deki haklarımız da, Türk-Amerikan ilişkileri de, aynı karanlık ortam içinde birtakım pazarlıklarla yürütülmektedir. 1947 yılından başlayarak, adım adım Amerikan emperyalizmine teslim olduk. O günlerde, bu ilişkilere karşı çıkanlar, devletin bütün gücüyle ezildi.
- Kahrolsun komünistler... edebiyatı, iç politikada devlet eliyle fert zengin etmenin paravanası olduğu gibi dış politikada da teslimiyetçiliğin bayrağı yapıldı.

Türkiye, Pentagon generallerince bir "sınır karakolu" olarak seçilmişti, İngilizler ise Türkiye'nin, Ortadoğu ülkelerindeki petrol yataklarının bekçiliğini yapmak için NATO'ya girmesini istiyordu. Bizden istenen bekçilikti, polislikti, jandarmalıktı. Kimlere karşı? Yoksul Arap halkına karşı...

NATO'ya girebilmek için kaç Mehmetçiğin, kaç subayın kemiklerini Kore dağlarında bırakıp geldik!.. Kore'de, Türk mezarlıklarındaki sessiz mezar taşları, Menderes hükümetlerinin utanç duvarları gibi durmaktadır şimdi.

Bugün, aynı politikanın bir başka aşamasındayız...

Kıbrıs bunalımından sonra Amerika'nın takındığı tavrı hep birlikte gördük.

Ulusal güvenliğimizin söz konusu olduğu günlerde, Amerikan kongresi anlaşmalar gereği olarak yapılan askeri yardımı kesiverdi. Yabancı petrol şirketlerince de jetlerimizin yakıtları kesildi. Türkiye, bir savaş anında Yunanistan karşısına, silahsız ve yakıtsız olarak çıkarılmak istendi. Ne çabuk unutuldu bunlar? Ne çabuk?..

Amerikalılarla, 1950'lerden beri anlaşmalar nasıl imzalanıyor? Böyle kapalı kapılar ardında... Petrol, maden ve yabancı sermayeyi teşvik yasaları nasıl hazırlandı? Kapalı kapılar ardında, Amerikan uzmanlarıyla... Ege'de haklarımız nasıl kayboldu? Böyle kapalı kapılar ardında... Devlet toprakları nasıl kiraya veriliyor şimdi? işte aynı yöntemlerle, aynı biçimde, kapalı kapılar ardında...

Nedir bunun adı? Kim, ne cesaretle imzalıyor bu anlaşmaları?! Menderes'in sonundan korkmuyorlar mı? Korkmuyorlar anlaşılan... Kıbrıs bunalımından ürkmüyorlar mı?.. Herhalde hiçbir tehlike çanı, cephe partilerini de bay Çağlayangil'i de hiç tedirgin etmiyor. Fakat Ceza Yasası yazıyor:
- Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin hâkimiyeti altına koyana ölüm cezası verilir...

Şimdi bugünden başlayarak göreceksiniz ki, bu konuda her türlü demagoji saldırısıyla karşılaşacağız. Devlet topraklarını bir başka devlete kiraya verenler, "devletin bütünlüğü" gerekçesiyle bütün yurtseverleri ezmeye ve boğmaya çalışacaklardır.

Bir şairimizin şu özlü deyişini hatırlıyorum şimdi ister istemez:
- 8u vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır... Öyle mi acaba?!.. Eloğlu, vatan topraklarını üç oda bir salon kiralar gibi kiralıyor da, umurunda değil bizim milliyetçilerimizin...

Uğur MUMCU - Cumhuriyet, 29 Mart 1976
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Uğur MUMCU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x