Kırığını Millete Sardırmak / Zahide UÇAR

Kırığını Millete Sardırmak / Zahide UÇAR

İletigönderen Balasagun » Prş Oca 16, 2014 9:53

Kırığını Millete Sardırmak

Resim
İstanbul Hükümeti’nin içinde bulunduğu durum bana geçmişte memleketimde yaşanan gerçek bir olayı hatırlattı.

1940 yılları... Ülke henüz savaş sonrası yoksulluğu saramamış. Bir sap ipliğin, bir avuç cevizin çok kıymetli olduğu yıllar… Bizim köyümüz çok meyve ağacı olan bir köydür. Çünkü suyu bol olan bir köydür. Meyve zamanı gelince çevre köylerden bizim köye meyve çalmaya gelirlermiş. Bir gece komşu köyden üç arkadaş ellerinde çuval, Molla Mustafa’nın bağına girerler. Telaşla armutları çuvala doldururken, ay ışığında armut sandıkları taşları da çuvala koyarlar. Çuvallarısırtlayıp götürürken bir ses duyarlar, korkuyla duvardan aşağı atlarlar. Birinin bacağı çuvalın ağırlığından kırılır. Zor zahmet, korkunun verdiği itici gücün de yardımıyla köylerine ulaşırlar. Sabah olmuştur. Kırık ağrısı çekilir gibi değil. O dönem doktora giden yok. Kırıkları kırıkçı sarıyor. Yörenin kırıkçısı gece bağına girdikleri Molla Mustafa’dır. Molla Mustafa armutlarını çaldığını bilmeden hırsızın kırığını sarar.

Bizim kırk harami çetesi suçüstü oldu ya? Bir anlamda bacağını kırdı ya?

Vergi kılıfıyla haraca bağladığı millete kırığını sardırmaya çalışıyor.

Erdoğan 2005 yılında malvarlığı hakkında bir türlü açıklama yapamamış, kıvırıp durmuştu. Çareyi “nereden buldun” yasasını kaldırmakta buldular. Zaten o zaman niyet belli olmuştu. Çalacaklar, çaldıracaklar, nereden bulduklarını söylemeyeceklerdi.

Erdoğan çocukları ile ilgili eleştirilere;

“Bizim çocuklar aç mı kalacak be…” diye cevap vermişti.

Senin çocuklar insan mı, sığır mı diye sormak geliyor içimden.

Köylerde bu tür vakalar olur. Açık kalan kapılardan giren sığır, çuval dolu buğday, arpayı yiyip çatlayarak ölür. Çünkü doyduğunu bilmez, yemeye devam eder.

Senin çocuklar nasıl bir çocukmuş ki, bir türlü doymayı bilmemişler. Eee, armut dibine düşer.

Kısacası;

Yolsuzluk, karapara, terör bataklığına saplanan İstanbul hükümeti, suçüstü yakalanırken kırdığı ayağını,“parasını çaldığı millete sardırma”nın yollarını arıyor.

Yol ararken “yağız hırsız ev sahibini bastırır” misali maval okuyor.

Zahide UÇAR, 14 Ocak 2014
http://www.zahideucar.com
zahide@zahideucar.com
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Zahide UÇAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x