Kısa yazılar: Kamusuz Türbanlı Bacılar

Kısa yazılar: Kamusuz Türbanlı Bacılar

İletigönderen Agir Han » Pzr Nis 13, 2014 14:34

“Belediye başkan yardımcılığına ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz. Bayanların çalışması, dinen ve örf'en uygun değil” demiş.
Kim demiş?
Bingöl'de yeni göreve gelen AKP'li Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı ilk toplantıda demiş.
Sonra?
Belediye Meclisi'ne birinci sıradan seçilen Nurten Ertuğrul bu lafa sinir olmuş,görevinden istifa etmiş ve “Seçim öncesi kapı kapı bizi gezdirip oy dilendirirken ahlaken uygun muydu?” demiş..
Haber bu.
Eee?
Adam haklı beyler, dağılın!...

Bakmayın siz bizdeki milletvekili olmuş , rektör olmuş kadınlara baş kapattırdıklarına...
Geçiş dönemi vitrin süsleri bunlar...
Dinci Kadınlar bilmezler mi ki hiçbir islami ülkede kadın erkekle eşit değildir? İslami rejimlerde kadınlar yalnız sokağa çıkamaz, kariyer yapamaz, araba kullanamaz; en az 4 olmak üzere çocuk doğurur, kocaya hizmet eder ve çarşafa bürünür… Hepsi olmasa da bir kısmı bilir belki…
Peki laik bir ülkenin nimetlerinden faydalanırken neden bu kadar şımarıyor bu dinci kadınlar?
Çünkü tarih tekerrürden ibarettir.

Bilmeyenlere hatırlatalım:
Sibel Eraslan, 1994 de Nokta dergisine röportaj vermişti. Seçimlerde beraber yanyana çalıştığı Tayyip Erdoğan kendine belediyede görev vermedi diye öfkesini kusmuştu. “Ben yüzbinlerce kişi ile tokalaştım, sayısız eve gittim ve onun için oy istedim. O başkan oldu ve ben kadınım diye bana görev vermeyip eve yolladı. Neymiş; ‘kadının çalışması günahmış, kadının yeri eviymiş’..Seçimlerde onun için çalışırken günah değil miydi?”

İslamda kadınlar ancak, laik bir ülkede laiklik yıkılana kadar başörtüleri nedeniyle yüceltilir!

Agirhan
Kullanıcı küçük betizi
Agir Han
Üye
Üye

İletiler: 2

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x