Kod Adı: Fetto in pectore!.. (Bir İtalyan şarkısı.)

Tartışma Alanı

Kod Adı: Fetto in pectore!.. (Bir İtalyan şarkısı.)

İletigönderen Ram » Cmt Mar 17, 2007 1:17

Buzları eriten ödül!

Geçen yıl yazdığı yazılarla Gülen Cemaati ve Erdoğan arasındaki soğukluğu haber veren Ruşen Çakır, artık buzların eridiğini iddia etti.

Gülen ile Erdoğan’ın arası düzeliyor.

Onursal başkanlığını Gülen’in yaptığı Rumi Forumu, Başbakan Erdoğan’a Medeniyetlerarası diyalog ödülü verdi. Cemaatle Erdoğan arasındaki buzlar çözülüyor.

Geçen yıl, 10 Eylül günü Vatan Gazetesi “Araları açılıyor” manşetiyle çıkmıştı. “Fethullah Gülen cemaati AKP hükümetine eleştirilerini yoğunlaştırıyor ve özellikle Erdoğan ile arasına belirgin bir mesafe koyuyor. Çünkü Erdoğan’ın Çankaya yolunu açabilmek için kendilerini gözden çıkarabileceği yolundaki spekülasyonlar, Gülen’in yakın çevresi tarafından da inandırıcı bulunuyor” diye
yazmıştım.

Kanıt olarak cemaatin etkili isimlerinden Hüseyin Gülerce’nin Zaman Gazetesi’nde üstüste kaleme aldığı yazıları göstermiştim. Bu yazı hükümet çevrelerini epey rahatsız etti, hatta kızdırdı, ama Gülen’in avukatının kısa açıklaması dışında, Gülerce başta olmak üzere cemaat sessiz kalmayı seçti. Nitekim içerden görüştüğüm bazı önemli isimlerin yaptığım analizleri doğruladıklarını, hatta yazıdan memnun olduklarını gözledim.

Seçim öncesi sürpriz ödül

Geçen süre içinde cemaatle Erdoğan arasındaki buzlar büyük ölçüde çözülmüşe benziyor. Çünkü Pazartesi akşamı Gülen’in onursal başkanı olduğu ABD’deki “Rumi Forumu” adlı kuruluş Erdoğan’a, İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero ile birlikte “Medeniyetlerarası Diyalog Ödülü” verdi. ABD Temsilciler Meclisi’ne ait bir salonda düzenlenen törende Başbakan’ın ödülünü, danışmanı, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış aldı. Ödülü veren kişi de Katolik Kilisesi’nin önde gelen isimlerinden, geçen yıl Washington Kardinalliğinden yaş haddinden dolayı emekli olan Theodore Edgar McCarrick’ti. Bağış’ın yaptığı kısa konuşmada Erdoğan’dan “patronum” (my boss) ve “Türk milletinin lideri” (leader of the Turkish nation) olarak söz etmesi dikkat çekti.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Gülen cemaatinin Başbakan’a böyle bir ödül vermesi, Erdoğan’ın da en yakın danışmanlarından Bağış’ı ödülü almakla görevlendirmesinin anlamı büyük. Artık başlığımızı “araları düzeliyor” diye düzeltebiliriz.

Mevlana ABD’de çok popüler

1999’da Washington’da kurulan Rumi Forumu, esas olarak Gülen cemaatinin ABD’deki “dinlerarası diyalog” faaliyetlerini yürütüyor. Adını ABD’de popüler olan Mevlana Celaleddin Rumi’den alan kuruluş sık sık sema gösterileri düzenliyor. Bu, Gülen cemaatinin köklerinin bulunduğu Nurcu ekol için alışılmamış bir durum. Ama Mevlana aracılığıyla Amerikan kamuoyuna daha kolay ulaşabildikleri de çok açık. Rumi Forumu’nun bu yıl ilk kez dağıttığı “Barış ve Diyalog Ödülleri”ni alan diğer kişilerse şöyle: Georgetown Üniversitesi Başkanı John DeGioia, İslam araştırmacısı Prof. John Esposito, İran asıllı düşünür Prof. Seyyid Hüseyin Nasr, haham Dr. Marc Gopin, ABD Barış Enstitüsü Bşk. Yard. David Smock, Presbiteryan Kilisesi’nden Dr. Clark Lobenstine.

Ruşen Çakır/Vatan

Hz. Mevlâna'nın isminden bir parça alınmış, bari Mevlâna'yı karıştırmayın. Konuşacak çok şey var tabi bunun dışında. Bir de, kimin kimi gözden çıkaracağı, hiç belli olmaz icabında. :twisted:

Tanrı onları korusun. Resim [img]http://img251.imageshack.us/img251/4600/miy2agq0.png[/img]
Fetto, Yussuf Fetto, 003.5 Yussuf Fetto.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 17, 2007 12:44

Haber için sağol RAM kardeşim,bilgilendirdin bizi.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Hasta » Cmt Mar 17, 2007 12:53

Ram, teşekkürler...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 26, 2007 1:14

Resim



Ram, mirim, tesekkürler :) 8)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Sema » Pzt Mar 26, 2007 20:16

Ram, paylaşım icin teşekkürler..
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye
 
İletiler: 710
Kayıt: Çrş Şub 21, 2007 18:03
Konum: Istanbul


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x