"Komutanlarımız Ne Yaptığını Biliyor Mu?" / Müyesser YILDIZ

"Komutanlarımız Ne Yaptığını Biliyor Mu?" / Müyesser YILDIZ

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Eki 18, 2012 20:21

"Komutanlarımız Ne Yaptığını Biliyor Mu?"

Sorunun sahibi, Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan 19 ve 13 yaşlarında iki çocuk babası Deniz Kurmay Albay Ümit Metin. “16 yıl değil, 160 yıl ceza verseler, Atatürk’ün yolundan bir adım geri atmam” derken, komutanlarından tek şey istiyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’ni koruyup, masum insanları çetelere yem etmemelerini.

Albay Ümit Metin de adı sözde dijital delillerde geçtiği için tutuklanan askerlerden biri. Gemi Komutanlığı yaptığı dönemde Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz ve Atlantik Okyanusunda 8 yıl Türk bayrağını dalgalandırdı.

Ümit Metin’in ismini şuradan hatırlayacaksınız; Aynı anda iki yerde olmayı başarmış birisi!..

İddiannameye göre, 2002 Kasım ayında mesai saatleri içinde Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ahmet Aksoy’u takip etmiş veya ettirmiş. Oysa belirtilen tarihlerde o Yalova’da kurstaydı. Bunu da mahkemede belgelendirdi, ama ne fayda!..

16 ay tutukluluktan sonra “darbecilikten” 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakkındaki bir de “Amirallere Suikast”ten dava açıldı. Cuma günü Çağlayan Adliyesi’nde duruşması var, o davada da ilginç gelişmeler oluyor.

Kurmay Albay Ümit Metin’den aldığım mektubun bazı bölümlerini paylaşmak istiyorum. Şunları yazmış:

“Bu mahkemeden zaten lehimize bir karar çıkacağını beklemiyordum. Böyle bir karar verileceği duruşmaların başından beri belliydi. Başından itibaren lehimize olan hiçbir delili, bilirkişi raporlarını değerlendirmedi, tanıklarımızı çağırmadı, suçsuzluğumuzu teker teker devletin resmi belgeleriyle ispatlamamıza rağmen, imzasız, bizimle illiyet bağı bulunmayan dijital verilere dayanarak, karar verdi. Gördük ki, gerçek teröristlere uygulanan hüküm ve tahliyeler, biz dijital terör mağdurlarına uygulanmadı. Burada yargılanan ve mahkum edilen sadece bizler değiliz, adalet yargılanıp, yok edilmektedir. Adaletin yok olduğu bir toplumun geleceği de yok olacağından, yargılanan ve mahkum edilen Türkiye’nin geleceğidir...”

Mektubun devamında, “Biliyorum ki ülkem için ben okyanusta bir kum tanesi gibiyim. Canım, milletime feda olsun” diyen Albay Metin, komutanlarına şöyle sesleniyor:

“Üzüldüğüm husus, gözümün önünde yandaş medya aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılması, başarılı subayların, general ve amirallerin tutuklanarak, tasfiye edilmesi ve buna aynı yöntemlerle devam edilerek, TSK’nın zayıflatılması, Türk adaletinin bu ve benzeri davalarla yok edilmesidir. Komutanlarımızın bu gerçeği görmeyip, görevlerine hiçbir şey olmamış gibi devam etmelerini anlamam çok zor. Yanlış anlaşılmasın, ben onlardan siyaset yapmalarını değil, her komutanın görevi olan personelini ve TSK’ni korumalarını istiyorum. Masum personelini çetelere yem etmemelerini ve TSK’nın yıpratılmasını ve zayıflatılmasını önlemelerini istiyorum.”

Komutanların, Ümit Metin ve diğerlerine vereceği bir cevap var mıdır acaba?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler...

Müyesser YILDIZ, 18 Ekim 2012
na741954@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Müyesser YILDIZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x