Konuşana Bak! : Alaton Devlet Muhalefetinden Şikayet Ediyor

İlgili Makaleler / Haberler

Konuşana Bak! : Alaton Devlet Muhalefetinden Şikayet Ediyor

İletigönderen TÜRKK » Pzr Ağu 22, 2010 16:45

KONUŞANA BAK! : ALATON DEVLET MUHALEFETİNDEN ŞİKAYET EDİYOR

"Erdoğan" projesinin , İsrail'den Alon Liel'le birlikte baş mimarlarından olan İshak Alaton Zaman gazetesine verdiği demeçte ; referandumda Türkiye'de çift başlılığa son vermek için "evet" oyu vereceğini söylemiş ve iktidara karşı bir "devlet muhalefetinden" şikayet etmiş.

...

Dikkatinizi çekeriz : Alaton; tam muhalefet yapan devletten şikayetçi.

Alaton efendiye soruyoruz :

Türkiye'yi boğazdan yöneten şebekenin demirbaşlarından İshak Alaton , mutad olduğu üzere Fetullahçıların amiral gemisi Zaman gazetesine demeç vermiş ve referandumda "tarafsız" kalacağını açıklayan TÜSİAD'ı eleştirmiş ve "bir değil iki kere evet diyeceğim" şeklinde bir tavır ortaya koymuş.

"Erdoğan" projesinin , İsrail'den Alon Liel'le birlikte baş mimarlarından olan İshak Alaton Zaman gazetesine verdiği demeçte ; referandumda Türkiye'de çift başlılığa son vermek için "evet" oyu vereceğini söylemiş ve iktidara karşı bir "devlet muhalefetinden" şikayet etmiş.

Aynen alıntılıyoruz :

"Birinci sebep son 8 yıldır yaşadığımız iki başlı yönetim. Bu beni de, Türkiye'yi de çok yordu ve ülkenin çok aleyhine oldu. Çünkü bir tarafta seçimleri kazanmış ve yüzde 65 ile parlamentoya girmiş bir ana parti ve o partinin karşısında küçük muhalefet partileri var. Bunun yanında tam muhalefet yapan bir de devlet var.

Bunun en bariz örneği (üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması) 411'li oylama oldu. Parlamentoda 550'nin 411'inin oyuyla -ki bu Meclis'in neredeyse yüzde 80'i ediyor- geçen bir kanun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ediliyor. Neye dayanıyor bu iptal? Hiç. Kendi özel mantığı var. Hükümet aleyhtarı devlet mantığıyla parlamentodan geçen kanun iptal ediliyor. Bu da çift başlı bir yönetimin en açık göstergesi. Bunun bir yerde bitmesi lazım. Bitmesinin tek yolu bu referandumda yargının tarafsız bir noktaya çekilme ihtimali."

Dikkatinizi çekeriz : Alaton; tam muhalefet yapan devletten şikayetçi.

Alaton efendiye soruyoruz :

1) Bu ülkede devlet bırak tam muhalefet, gram muhalefet yapsaydı, sen bu ülkenin rejiminin temellerine saldıran raporlar kaleme alarak gündem belirleyen TESEV gibi bir kurumu finanse edebilir miydin?

2) Devletten aldığı ihaleler milyarlarla ifade edilen sen kim oluyorsun da devlet muhalefetinden şikayet ediyorsun? Muhalefet eden devlet mi seni bugüne kadar milyarlarca dolarlık ihalelerle ihya etti?

3) Bugüne kadar devletin her kapısında saygıyla karşılanan sen mi ; MOSSAD mühürlü koruma çemberinden boğazı seyrederken devlet muhalefetinden şikayet ediyorsun?

4) Devlet sana muhalif olduğu için mi , seni çeşit çeşit "üstün hizmet" madalyası ile ödüllendirdi? Hangi üstün hizmeti verdiğin tartışılır ama bu devleti kemiren tayfayı finanse ettiğin için sen bir sonraki devletten de "üstün hizmet" madalyasını şimdiden garantiledin Alaton efendi.

5) "Erdoğan"'ın senin rahle-i tedrisinden geçtiğini; İstanbul Belediye başkanlığı döneminde ne tür finansmanlar sağlandığını bilen biliyor. Koç'un ; "Tayyip Erdoğan'ın 1 milyar doları varmış" sözündeki o 1 milyar doların kaynağını herhalde bizden daha iyi bilirsin. Ortada bir "devlet muhalefeti" olsaydı, sen devletin gözü önünde böylesine küresel bir planın mihmandarlığını üstlenebilir miydin? Alarko kampüsünde yaptığın toplantıların kayıtları ortalığa saçılmaz mıydı?

6) Röportajında sözü Tuncer Kılınç'ın zamanında ettiği, "devlet para basmalı" sözüne getirip, "böyle bir şey olur mu, resmen kalpazanlık basın yoluyla teşvik ediliyor" şeklinde inciler döktürmüşsün.

Milyarlarca doları yönetip ekonomi cahili olmak bu kadar olur. Para basmak kalpazanlık değil, ekonomi teorisinde yeri olan, tartışmalı fakat geçerli bir yöntemdir.

Kalpazanlık ise bir suçtur ve hamiliğini üstlendiğin Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Adliyesi'nde halen açık olan dosyasında hanesine kayıtlı olan suçun adıdır.

Devlet karşılıksız para basıp senin gibi üç beş elitin cebine faiz olarak koyunca sorun olmayan para ; devlet bu parayı kitlelere maaş olarak dağıtınca mı sorun teşkil ediyor Alaton efendi?

Populizm sorun da, elitizm sorun değil mi?

Sen bu ülkede "devlet muhalefetinden" şikayet edecek son kişisin.

Sen bu ülkede yürüttüğün faaliyetlerin onda birini başka bir ülkede yürütsen; değil Boğaz'a nazır malikanelerde, varoşların arka sokaklarında bile yaşayamazdın.

Aaa; pardon unuttuk...

Sen o meşhur küresel lobinin üyesisin. Sen her yerde kralsın, sen her yerde devletsin.

Sen heryerde malikanelerde yaşayıp, yıllardır sırtından geçindiğin ve sürü gibi güttüğün kitlelere bir de "devlet muhalefetinden" şikayet edersin.

Devletten aldığın ihalelerle beslediğin o kursağından demokrasi kusarsın üzerimize.

Bu ülkede "Devlet" hep sen oldun Alaton; "muhalefet" ise biz.

Sen ve senin gibiler yıllardır sırtımızdan inmedin; hele bir sus da, bari kulağımız dinlensin.



Açık İstihbarat, 21 Ağustos 2010
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKK
Üye
Üye
 
İletiler: 152
Kayıt: Sal Mar 09, 2010 20:44

Şu dizine dön: İlgili Makaleler / Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x