Küreselciler Bayrağımıza da El Attılar!

Küreselciler Bayrağımıza da El Attılar!

İletigönderen Feza Tiryaki » Çrş May 18, 2011 0:03

Küreselciler Bayrağımıza da El Attılar!

„Türk bayrağı renklerine indirim“

„Migros 19 Mayıs’ta kırmızı beyaz kıyafetlerle gelenlere yüzde 10 indirim yapacak.“

Bu haberi bilgiağı (internet) gazetelerinde görünce gözlerime inanamadım.
İşin en acısı bayrağımıza kadar bayrağımızın rengine kadar bizi kullanmaya kalkanlara halkımızın tepkisi. On binlerce kişi olumlu bulmuş, beğen işaretini tıklamış. Yorumlarıyla tebrik ediyorlar mağaza sahiplerini.
Kimleri mi?
Bu mağazaları satın alan İngiliz fonunu ve bu mağazaların asıl sahibi olan Yunan’ı.

Haber şöyle:

„Migros Ticaret A.Ş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Türk Bayrağı’nın renkleri olan kırmızı beyaz kıyafetlerle mağazalara gelenlere yüzde 10 indirim yapacak.
Migros açıklamasına göre, her yıl çeşitli formatlardaki mağazalarında 400 milyondan fazla kişiyi ağırlayan Migros Ticaret A.Ş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için özel indirim kampanyası başlattı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "19 Mayıs günü Migros, 5M ve Tansaş mağazalarına Türk bayrağını temsil eden kırmızı-beyaz kıyafetleriyle gelen müşteriler, Money Club Kart ile yaptıkları 50 liralık alışverişlerde yüzde 10 indirim kazanacak. Bayram coşkusunu tüm gün boyunca müşterilerine yaşatmak isteyen Migros Ticaret A.Ş çalışanları, bu anlamlı günde kırmızı-beyaz kıyafetleri ile müşterilerini karşılayacak."

Bir yorumcu diyor ki: “Bence güzel ve anlamlı bir reklam. Eğer bu renkler Migros sahiplerinin yüreklerinde de varsa kutluyorum ve destekliyorum onları.“

Bu küreselciler şimdi de milletimizi renkleriyle vuracak! Amaç halkı tüketime yönlendirmek ve böylece para kazanmak...
En büyük bayramımızda, Millî Mücadele’nin başladığı bu büyük günde milletimizin duygularını kullanmak...Neyle? Bayrak rengimizle!
Neyin aracılığıyla? Bir alışveriş zincirinin. Küresel bir zincirin. Daha doğrusu Yunan ortaklığının…

Bunu bir millî kuruluşumuz yapmıyor.
Hem Migros artık bir Türk kuruluşu değil ki!

Sahibi Yunan!
Bir Yunan ve İngiliz ortaklığı!

Haydi 50 bin ve üzeri alışveriş yapın, müsamere çocukları gibi kırmızı beyaz giyinin! Onları ihya edin! Kendinize güldürün!

Buna en başta, bir millî hükümetimiz olsaydı o karşı çıkardı!

Bu iş, bayrağımızı kullanma işidir! Tıpkı dinimizi siyasette kullanmaları gibi!

Demek ki sermayenin dini imanı olmazmış. Para kazanma hırsı gözleri bürüyünce böyle şaşırıyorlar.
Veya kafa bulacaklar milletimizle…Hepsini üç kuruş ucuz mal alabilme adına maskaraya çevirecekler…

Madem indirim yapacaksın yap! Ne o kırmızı beyaz giydirmek numarası. Böylece millî bir kuruluş mu olacaksınız?
Aklınızca millîyetçiliği mi kullanacaksınız?
Milliyetçiliği renklere mi indireceksiniz, beynimizden yüreğimizden alıp…

Yazık, aklımız bize yol gösteremiyor!..

Türk Milleti küresel sermayenin oyuncağı yapılamaz!

Kendimize saygı duymalıyız…Bayrağımız ve bayrağımızın rengi alışveriş mağazalarının eğlencesi olamaz!

Buna izin vermemeliyiz!

Feza Tiryaki, 18 Mayıs 2011


Ek bilgiler:
Aşağıda Migros’un satışıyla ilgili eski gazete haberlerinden bazılarını bulacaksınız…Neler yazılmıştı o günlerde hatırlamanız için…
Esen Evran’ın haberi:
(24 Ekim 2007) Migros'un satışı en çok yerli üreticileri kaygılandırıyor
Perakende sektöründe danışmanlık hizmeti veren, eski İSMAR Genel Müdürü Hasan Yalçın, "Migros'u kimin alacağını en çok üreticiler merak ediyor. Çünkü satın alan büyük bir dev olacak ve büyük taviz isteyecek" diyor..
Hasan Yalçın, satış sürecindeki Migros'u, rakip marketlerden çok tedarikçilerin dikkatle izlediğini söyledi. Yalçın, "Migros'a mal verenlerin yüreği ağzında" dedi. Migros'un inorganik büyüme ataklarında yerel marketlerle görüşmesinde bir tür ara buluculuk yapan, piyasadaki pek çok ulusal marketin yerel marketler için başvurduğu isimlerden biri olan Hasan Yalçın, perakende sektöründe yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
YABANCI ENDİŞESİ
"Eğer Migros'u yabancı bir zincir alırsa -hele hele Türkiye'de faaliyet gösterenlerden biri alırsa- sıkıntı doğar" diyen Yalçın şunları söyledi: "Bu anlamda perakende sektörünün yerel oyuncuları Perakendeciler Derneği (PERDER) çatısı altında toplantılar yapıyorlar. Çok agresif pazarlama anlayışı var yabancıların. Rekabete ters hareketler yapıyorlar, devletin yabancı sermayeyi ürkütmemek için verdiği tavizleri kullanıyorlar. Onun için herkes 'aman yerel bir sermayeye satılsın' diyor. Üretici firmalar çok tedirgin. Onlar şu anda ses çıkartamıyorlar ama ciddi olarak bir mücadele içindeler. Migros'u alan Türkiye'de ciddi bir güç olacak. Herhangi bir üretici firmaya 'ben senin malını almıyorum' dese, o üretici iflasın eşiğine gelebilir. Ya iflas edecek ya da karşı tarafın istediği tüm tavizleri verecek. Tavizi verdiği zaman da para kazanamayacak.”
Bu konuda Güngör Uras Milliyet’te şöyle bir yazı yazmış (yazısının bir bölümü):
(30 Nisan 2008-Milliyet)Migros’u yeni sahipleri henüz devralamadı

“Migros’un patronunun kim olduğu mağazalarından alışveriş yapanları ilgilendirir mi? Yoksa onlar için önem taşıyan, sadece kaliteli malı ucuz fiyatla satın almak mıdır?
Marketler açılmadan önce, insanlar mahalle bakkalından alışveriş ederdi. Mahalle bakkalı demek “Bakkal Amca” demekti. Müşteriler “Bakkal Amca”yı, Bakkal Amca da her bir müşterisini tanırdı. İnsanlar “Bakkal Amca”ya güvendiklerinden, aldıkları malın kalite ve fiyatını pek sorgulamazdı.
Marketlerin sayısının artması kalite ve fiyat rekabetini öne çıkardı.
Migros’tan, Carrefoursa’dan, BİM’den, Kiler’den alışveriş edenler şimdilerde bu mağaza zincirlerinin sahiplerinin kim olduğunu pek merak etmiyor. Girip çıktıkları mağazaların, bırakınız sahiplerini, müdürlerini ve kasa görevlilerini bile tanımıyor.
Migros’un hâkim ortağı Koç grubuydu. Koç grubu Migros’taki yüzde 50.8 ortaklık payını 14 Şubat’ta 1.977 milyon dolara BC Partners adındaki bir İngiliz yatırım fonuna sattı.
Yatırım fonu demek, çok kişinin, paralarını içine koydukları bir çanak demek.”

16. 2. 2008- Gazeteler-
MİGROS'u da Yunanlı aldı

Finansbank geçtiğimiz yıl Yunanistan'ın en büyük bankası Ethniki (Ulusal) Bank tarafından satın alınmıştı. Türkiye’nin aktif büyüklükteki 9. bankası Finansbank’ı satın alan Yunan Ulusal Bankası’nın ortakları arasında Türkiye karşıtı Yunan Ortodoks Kilisesi de bulunuyor.
MİGROS'U ALAN ŞİRKETİN ARKASINDA BİR YUNANLI VAR BC Partners şirketinin en önemli hissedarı Yunanlı Nikos Stathopulos Türk şirketi Migros'u 3,25 milyar dolar karşılığında satın aldı.

GAZETEYE GÖRE YUNAN MUCİZESİ
İmerisia gazetesinin haberini YUNAN MUCİZESİ kelimeleriyle süsledi. Birçok alanda faaliyet gösteren Yunanlı yatırımcı bir mucize daha gerçekleştirdi.
Türkiye'nin en büyük alışveriş mağazalar zinciri Migros Türk, dün sonuçlanan satış ihalesinde 3,25 milyar doların üzerinde sağlanan anlaşmayla Nikos Stathopulos'un sahibi olduğu BC Partners şirketi tarafından satın alındı.
PARAYI TÜRK BANKALARINDAN ALDI
Türk bankaların finanse ettiği bu satış, özel sermayelerin Batı'da yaşanan ekonomik bir duraklama nedeniyle dikkatlerini yeni gelişen pazarlara yönelttiklerini ortaya koyuyor.
"TÜRKİYE'DE SICAK KARŞILANDIM
Türkiye'de çok sıcak karşılandığını söyleyen Yunanlı işadamı Stathopulos, "Türk bankalarından finansman sağlamak en iyi yöntemdi" dedi. Stathopulos, Azerbaycan'da, Kazakistan'da, EYCM'de ve Kırgızistan'da da faaliyet gösteren Migros mağazalarının sayısını önümüzdeki beş yıl içinde ikiye katlamayı planlıyor.
17. 2. 2008 -Gazeteler-
« Koç Grubu, Migros'un yüzde 51'ini İngiliz BC Perntners'a 1.9 milyar dolara sattı. Migros'un yeni sahibinin İngiliz firması olduğu duyurulurken, BC Partners'in büyük ortağı yakından biri çıktı. Londra merkezli BC Partners şirketine satıldığı açıklanan Migros mağazalar zincirinin yeni sahibinin de Yunanlı olduğu ortaya çıktı. Yunanistan'da yayımlanan İmerissia gazetesi, Nikos Stathopoulos isimli alıcının Migros mağazalar zincirini beş yıl içinde iki misli büyütmeyi hedeflediğini yazdı.

Alım-satımlarda uzman olan Turkven şirketi ve İtalyan grubu DeAgostini'nin girişim sermayeli yan kuruluşu olan DeA Capital ile birlikte Migros'un yüzde 51'ini satın alan BC Partners, pazarlık süresi boyunca İngiliz Kohlberg Kravis Roberts (KKR) ve Hırvat şirketi Agrokorla işbirliği yapan Blackstone gibi önemli Amerikalı rakiplerinin gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle oldukça zorlandı.

BC Partners'ın büyük hissedarı Nikos Stathopoulos, şirketin yerel bankalardan sermaye alabilme yeteneğinin, Blackstone şirketinin daha yüksek fiyat sunmasına rağmen öncelik elde etme fırsatını verdiğini ifade etti.Yeni patron, Azerbaycan, Makedonya, Kazakistan ve Kırgızistan'da da faaliyet gösteren Migros mağazalarının sayısını önümüzdeki beş yıl içinde ikiye katlamayı planladığını da açıkladı. »
11, 3.2009
Migros'un yeni sahibi Borsa'daki hisseleri toplayacak.
21 .11.2009
Mayıs ayından bu yana Migros, Şok, Tansaş, Macro Center marketlerinde Sütaş ürünleri satılmıyor.
2008 Yılında İngiltere- Londra merkezli BC Partners’a bağlı Moonlight Capital'a (Ayışığı Sermayesi) satılan Migros ve yine bu grubu bağlı Tansaş, Şok, Macro Center Mazağalarında, Mayıs ayından bu yana Sütaş ürünleri satılmıyor. (Sütaş yerli bir kuruluştur)
18. 2. 2011
Migros Ramstore'u Dubai'ye sattı.
Migros Ticaret A.Ş., Azerbaycan'da yüzde 100 hissedarı olduğu Ramstore MMC'nin hisselerini 14 milyon 250 bin dolara 'Intersun Holding FZCO' şirketine sattı.
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 987
Kayıt: Sal Kas 09, 2010 14:12

Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x