'Kürt diye bir millet, Kürtçe diye bir dil yok'

Genel & Güncel Konular

'Kürt diye bir millet, Kürtçe diye bir dil yok'

İletigönderen teşkilat » Cum Eki 02, 2009 12:54

MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, hükümetin Kürt açılımını değerlendirirken, Türkiye'de Kürt diye bir millet, Kürtçe diye bir dil olmadığını savundu.
Seçim bölgesi Mersin'de gezi ve incelemelerde bulunan Milletvekili Akif Akkuş, Tarsus İlçesi'ndeki bir yerel gazeteyi ziyaretinde Kürt açılımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Coğrafya Profesörü olan Akif Akkuş, 1984'de başlayan PKK olaylarıyla ilgili çalışmalar yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Kürtlük, Kürtçe, doğu insanı, güneydoğu insanı hakkında ve bütün bunlardan vardığım kanaat şu; Türkiye'de tarihi kökeni olan bir Kürt topluluğu yok. Ama bugün bir vaka, bugün 'Ben Kürdüm' diye Kürtçe konuştuğunu söyleyen insanlar var. Biz bakıyoruz şimdi, Kürtçe dedikleri kırmanço şivesini kullananlara bakıyorsunuz.8 bin küsur kelimenin olduğu bir dil, ancak bu dilin içerisinde 2 bin kadar Türkçe, 2 bin kadar Arapça, 2 bin kadar Farsça ve Osmanlıca kelimeler var. Kökeni belli olmayan kelimeler de var. Şimdi buna dayanarak, bu ana dilde eğitim adı altında yeni bir dil üretmeye çalışıyorlar"dedi.

'ŞİVAN'IN KÜRTÇESİNİ KÜRTLER ANLAMADI'

Kürt türkücü Şivan'ın Almanya konserinde Kürtçe konuştuğunu ancak bundan kimsenin bir şey anlamadığını öne süren Akkuş şöyle devam etti:
"Şivan mı neyse o çıkıyor, Almanya'daki Kürt topluğuna Kürtçe konuşuyor. Fakat kimse hiçbir şey anlamıyor. Dönüp tekrar Türkçe konuşuyor. Yani şunu demek istiyorum. Kürtçe diye bir dil yok. Dil bir milletin önemli öğelerinden biridir. Hatta en önemli öğelerinden birisidir. Eğer siz bir dilin varlığını ispatlarsanız, o dil bir millete mal olur. O zaman millet de var demektir. Ama belirttiğim gibi tarihi kayıtlarda Kürt milleti yok. Kürt denilen bir grup var. Şimdi bir milletin içinde başka bir milletin ilk çağda yaşaması mümkün değil, yok ederler birbirlerini, ya da başka sınırlarda yaşarlar. O zaman iki ayrı milletin bir arada iç içe yaşaması mümkün değil."

http://haber.gazetevatan.com/MHPden_ser ... 0/1/Gundem


“Şüphe yok ki, arkadaşlar, millet, birçok fedakârlık, birçok kan pahasına, en nihayet elde ettiği hayat dayanağına kimseyi tecavüz ettirmeyecektir. Bugünkü hükümetin, Meclis’in, kanunların, Anayasa’nın mahiyeti ve hikmeti hep bundan ibarettir.”

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Ne yazık ki bugün böyle değildir...
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye
 
İletiler: 121
Kayıt: Çrş May 06, 2009 19:48

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x