KUZEY ORMANLARI SEFERİ...

KUZEY ORMANLARI SEFERİ...

İletigönderen Noyan Umruk » Prş Oca 23, 2014 21:41

Lütfen asagidaki metni dikkatle okuyarak Kuzey Ormanlari Savunmasi'na siz de destek veriniz... :taz:



BATAN GEMİNİN MALLARI… KUZEY ORMANLARI/ Dr. Noyan UMRUK



Biliyorsunuz 17 Ocak 2014’te Resmi Gazetede, Kuzey Ormanları köylerimizi de kapsayan bazı köylerimiz için taşınmazların sanki savaş varmış, doğal afet varmış gibi yangından mal kaçırırcasına ACELE KAMULAŞTIRILMASI’na karar verilip, yayımlandı!





Bugün İstanbul’un akciğeri Kuzey Ormanlarımızda dört köyü ziyaret ettik:



*Odayeri

*Ağaçlı

*Akpınar

*Yeniköy

*Bir de Odayeri köyünün biraz uzağında hayatının yegane anlamı gözü gibi baktığı hayvanları, tarlası ve sebze-meyve bahçesiyle toprağı dönümü 300 liraya TOKİ tarafından elinden alınmaya çalışılınca kahrından 4-5 gün önce ölen İsmail amcanın mütevazi evini...Hala gözleri yaşlı Saime teyzeyle, ailesiyle kucaklaştık, elimizden geldiğince teselliye çalıştık, başsağlığı diledik.



Amacımız Kuzey Marmara Otoyolu, 3.köprü, 3.havalimanı, Kanal İstanbul ve yeni kent gibi katliam ve yağma projelerine karşı Odayeri, Ağaçlı, Akpınar ve Yeniköy'ün muhtarları ve köylülerle sohbet etmek ve Kuzey Ormanlarımız ile beraber, köy halkının yaşam alanlarını da savunmak için, neler yapılabileceğini görüşmekti.


Sonraki durağımız Odayeri Köyümüz oldu. Burada köylümüz 2B mağduru. Odayeri Köyü Muhtarımız Hıdır Şimşek, durumu şöyle izah etmekte: "Bu proje yüzünden sayısız ağaç kesildi. 3. Havalimanı bizi büyük sıkıntıya soktu. Hayvancılık bitti, tarım bitti. Göletlerimizi doldurdular."



Gezilen köylerin temel geçim kaynağı hayvancılık. Ağaçlı Köyü Muhtarı Güngör Korkmaz da; ‘Köylünün yakacak odun istihkakı alındı ve ormanları koruma bahanesi ile otlamaya çıkardığımız hayvanlarımız için bizlere ceza kesilmekte, piyasada satılan ithal ot ise 20 L." Ağaçlı Köyü'nün Yukarı Ağaçlı Bölgesi de, 3.Havalimanı için acele kamulaştırma kapsamında. İnsanlar evlerimizi vermeyiz diyorlar. Desteğe, özellikle hukuki desteğe ihtiyaç var.



Akpınar Köyü Muhtarımız Ali Genç, olası bir değişimin ve etkilerinin farkında; "Bize istimlakle ilgili bir tebligat gelmedi. Ancak gelirse, tüm köylümüz, nereye gideriz diye endişe içinde... Ailesi yüzlerce inek besleyen C.A. isimli genç "Biz bu hayvanları ne yapacağız, mezbahaya mı göndereceğiz? Burada bu durumda bir çok aile var. Kamulaştırma olursa ciddi olaylar çıkar diyor..."



Yeniköy ise havalimanı projesi güzelim kıyısına yerleştirilen doğa harikası köyümüz.. İstimlake ilişkin tebligatlar geçtiğimiz kısa zaman önce ellerine ulaştı. Topraklarının kamulaştırılmak istenmesi, köylümüzü çileden çıkardı. Kendilerini mamalesef "hedefi bolca vekalet toplamak, istimlak bedelini yükseltmek, sonra da %8 komisyonunu almak piyasa avukatlarına" teslim etmekteler...



Yeniköy Muhtarımız Timur ÇEVİK “Akpınar’ın, Yeniköy’ün ormanına sen devlet olarak maki dersen; ben de bu ülkede orman yok derim. 91 milyon m2 alana havalimanı yapılması demek, köylünün elinden malının alınması demek. Atatürk Havalimanı 2 milyon m2. Havaalanı yapmaya çok meraklıysan, orada bir bu kadar daha alan var. Atatürk Havalimanını genişlet!



Bu çok samimi ve kararlı görüşmeler sonucunda köylülerimizle birlikte şöyle bir yol haritası belirlendi :



Kısa vadede;



1. Tem Otoyolu- Ağaçlı Kavşağında Kaymakamlıktan izinli gösteri

2. Topraklarının ucuza elden çıkmasını önleyemeyecek bedel arttırma davalarını reddedip, kendilerine yönelecek mahkeme tebligatlarına karşı idare mahkemeleri nezdinde iptal ve yürütmeyi durdurma davaları açılması

3. Bu davalar için insiyatimizce Barolar, TemaVakfı, AKUD vb. S.T.Ö. lerinden hukuki destek(avukat) sağlanması için çaba gösterilmesi



Uzun vadede;



1. Mevcut siyasi yapı devam ettikçe bu rantçı saldırının son bulmayacağı

2. Dolayısı ile kesin sonuca ulaşılmasının, diğer bir deyişle Kuzey Ormanlarının bu rantsal saldırıdan tamamen kurtarılmasının 30 Mart 2014 ten itibaren gireceğimiz seçimler süreci sonunda mevcut siyasi yapıyı değiştirmekten başka yolu olmadığı hususlarında görüş birliğine varıldı.



KUZEY 0RMANLARI SAVUNMASI İNSİYATİFİNİ DESTEKLEMEK AMAÇLI

KEMERBURGAZ-GÖKTÜRK MİLLİ MERKEZ TEMSİLCİLİĞİ ETKİNLİĞİ





YALNIZ DEĞİLSİNİZ KUZEY KÖYLERİ
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 1041
Kayıt: Pzr Mar 08, 2009 13:39

Şu dizine dön: Dr. Noyan UMRUK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x